27 before 28

Geïnspireerd door Kathleen maakte ik ook een lijstje met verjaardagsdoelstellingen. Dit lijstje omvat 27 zaken, die ik wil doen voor mijn 28e verjaardag, namelijk 22 juni 2015. Een jaar de tijd dus, startende vanaf vandaag! Er zitten een aantal puntjes van mijn Life List tussen (of deels overlappend ermee), maar het zijn zeker niet allemaal zo’n “grootse” dingen.

1. Zelf confituur maken

Dit heb ik mijn moeder vroeger vaak zien doen, maar zelf heb ik het nog nooit geprobeerd. Dit jaar wil ik dus (minstens) één keer confituur maken; welke smaak het wordt, zie ik nog wel.

2. Minstens 12 boeken lezen

Dit kan een makkelijke, maar evengoed een moeilijke worden. De laatste maand ben ik weer in het lezen gevlogen, maar anderzijds heb ik daarvoor jaren gehad waar ik nog niet eens één boek per maand las door tijdsgebrek. Iets wat ik jammer vind, want ik lees heel graag (en verslond vroeger boeken).

3. Minstens 52x lopen

Dit wordt een moeilijke, maar één keer per week moet hopelijk toch lukken, aangezien het absoluut mijn bedoeling is om terug weer te sporten en mijn conditie weer wat op te krikken (in het ideale geval terug naar het niveau van ooit-lang-geleden, maar dat is waarschijnlijk wat te ambitieus).

4. Minstens 20 fietstochten maken

Net zoals de 12 boeken kan dit vlotjes verlopen of compleet mislukken. Vroeger zou ik eens goed gelachen hebben met maar 20 fietstochten, maar bon, dat is ondertussen ook weeral lang geleden (zie puntje 3 en ja, er spreekt hier frustratie).

5. Een fotoalbum maken van Erasmus Cottbus en rondreis Canada

Ik heb massa’s foto’s op mijn harde schijf staan, maar op papier is veel leuker om eens in te bladeren. Ik kan nog wel meer albums bedenken dan enkel Cottbus & Canada, maar een mens moet ergens beginnen natuurlijk.

6. 12 handgeschreven kaartjes versturen

Dit past in het Life list puntje “100 postkaarten met de hand schrijven en versturen”. Ik schrijf graag kaartjes, maar denk er soms nog te weinig aan.

7. Minstens 12 kapotte / ongebruikte spullen weggooien

Dit kan gaan van kleine “prullen” weggooien (vb. eens het stylopotje opkuisen en alle lege stylo’s weggooien) tot nog bruikbare spullen een nieuw leven geven (vb. kleerkast eens uitkuisen).

8. Duiken in een Zwitsers meer

Dit zijn Johan en ik eigenlijk sowieso al van plan, maar concrete stappen hebben we nog niet genomen (vb. of we een vergunning nodig hebben…).

9. Beter met mijn fototoestel leren werken en een timelapse foto of filmpje maken

’t Is niet dat ik er niet mee kan werken, maar ik werk tot nu toe enkel met de automatische (shame on me) en de P-stand. Tijd dus om eens wat meer uit te testen.
Wat ik zeker wil leren, is een timelapse foto nemen. Mijn broer maakt er echt heel leuke en ik wil dat ook kunnen 🙂 Over het onderwerp moet ik nog eens nadenken, maar een test met een sterrenhemel zal er ongetwijfeld bijzitten.

10. Een nieuw land aan mijn lijstje bezochte landen toevoegen

Geen specifieke voorkeur voor een bepaald land, maar ik vermoed dat Liechtenstein de makkelijkste keuze zal zijn van hieruit 🙂

11. ’s Nachts zwemmen in een meer of zee

Eentje dat rechtstreeks van mijn Life List komt en dat met o.a. het meer van Zürich vlakbij eigenlijk wel haalbaar moet zijn dit jaar.

12. 6kg vermageren

Dit mag gerust ook wel meer zijn, maar laten we eerlijk zijn: de ene maand zal dit al beter gaan dan de andere en dus lijkt 0,5kg per maand wel ok: hopelijk ambitieus genoeg om overdreven snoeperij onder controle te houden, maar ook weer niet zo ambitieus dat ik het al bij voorbaat opgeef.

13. Foto’s selecteren om in groot formaat te printen en aan de muur te hangen

Ideetje dat we al langer hebben, Johan heeft onlangs ook kaders gekocht, dus nu moet het er maar eens van komen.

14. Werk vinden

Laten we hopen dat ik deze kan afstrepen binnen een jaar, anders ga ik vermoedelijk lichtelijk gedesillusioneerd willen weglopen uit Zwitserland…

15. Meedoen aan een sportwedstrijd

Sportambitie nr. zoveel 🙂 Fietsen, lopen, zwemmen of wie weet wel een minicombinatie van de drie… Ik zie nog wel wat het wordt.

16. Een operavoorstelling bijwonen

Gewoon, omdat ik dat eigenlijk al lang wel eens wil doen, maar het er nog nooit van gekomen is.

17. Minstens drie tentoonstellingen / musea bezoeken

Omdat ik dat graag doe, maar er te zelden tijd voor maak. En omdat er in Zürich ongetwijfeld een massa interessante musea zijn, waar ik nu nog niets vanaf weet.

18. 365 foto’s nemen

Dit doe ik al bijna drie jaar (ooit gestart op mijn eerste werkdag), dus dit puntje is eerder een voortzetting dan een nieuw idee. Omdat niet alles nieuw hoeft te zijn en leuke dingen gerust vervolg mogen krijgen.

19. 1x per maand mijn nagels lakken

Het meest oppervlakkige puntje van allemaal, dat zonder twijfel. Maar het is wat jammer om kleurtjes te hebben staan en die nooit te gebruiken, terwijl ik – als ik er dan toch tijd voor maak – het eigenlijk wel leuk vind.

20. Een vriend / vriendin in het buitenland bezoeken

Wie en waar het zal worden weet ik nog niet, maar hopelijk lukt het wel om iets concreets vast te leggen.

21. Opnieuw een terras vol bloemen en groenten hebben

In Brussel stond ons terras zo vol als maar kon met bloemen (en een paar groenten) en ik merk dat ik dat wel mis in ons tijdelijk appartementje zonder terras. Ons definitief appartement mag dus zeker worden zoals het Brusselse, met veel bloemen en misschien wat meer groenten.

22. Alle hoofdsteden van de wereld kennen

Ofte deze quiz volledig uitspelen. Op zich draagt het niet echt veel bij om alle hoofdsteden te kunnen opnoemen, maar ik vind het gewoon wel leuk om ze wél te kennen, voila 🙂

23. Stappen ondernemen voor motorrijbewijs

Dat motorrijbewijs moet er nu toch maar eens gaan komen, na mijn “ik haal mijn theorie en doe er dan vervolgens een jaar niks mee” van vorig jaar. Of ik tegen volgend jaar effectief het papiertje heb, is nog maar de vraag, vandaar dat ik de doelstelling iets simpeler hou: er moet immers een moto aangekocht worden (kwestie van het probleem van de vorige keer te vermijden, nl. dat ik niet echt kon oefenen zonder rijschool). Daarnaast moet ik ook eens uitzoeken hoe die opleiding / examens hier in Zwitserland georganiseerd worden. Als dat al lukt, is dit puntje wat mij betreft geslaagd (en dan wordt het echte rijbewijs iets voor het jaar erna). Anderzijds, als ik tegen volgend jaar kan zeggen dat ik eens ben gaan “sjeezen in de Vogezen” met mijn vader, zou het helemaal super zijn natuurlijk! 🙂

24. Een keer knutselen

Een vrij vage doelstelling deze, dus alles is mogelijk. Ik zie nog wel wat het wordt, misschien wel een handgemaakt kaartje voor puntje 6. Of misschien oorbellen volgens de handleiding van Kelly?

25. Bloglayout aanpassen

Deze layout vind ik niet lelijk, maar het is en blijft een saaie standaard template van blogger. Beetje uitzoeken hoe ik dit dus wat meer naar mijn goesting kan aanpassen.

26. Een artikel voor een vaktijdschrift schrijven

Ook eentje van de Life List en waarschijnlijk de meest dromerige van de lijst. Want laten we wel wezen, een mens krijgt niet zomaar even een artikel gepubliceerd. Ik heb wel al twee mogelijke ideetjes / pistes, dus hopelijk komt daar iets uit.

27. Een reis / citytrip met Johan

Er staat weliswaar al een duikreis gepland in september, maar dat is met de ganse duikclub en met dit puntje bedoel ik een reis of citytrip met ons tweetjes. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen, maar met Basel, Bern, Innsbruck, Milaan… is er een keuze te over aan steden die plots veel dichterbij liggen 😉 Daarnaast is een paar dagen trekken met de rugzak in de Alpen ook een (vaag) idee.

10 Comments

    1. Thx! En inderdaad, ik had er eerst meer “serieuzere” dingen instaan, maar besefte toen dat ik dit vooral voor het plezier wil doen en niet als extra to-dolijstje 🙂 ’t Zijn nu voornamelijk zaken om energie uit te halen i.p.v. op te doen (vb. dat lopen is wel een grote uitdaging, maar het doet wel telkens deugd als ik gelopen heb).

  1. Indrukwekkende lijst!! Puntje 9 zou ik ook moeten doen, heb mijn camera nu al 4 jaar maar op automatisch zetten komt dan zo amateuristisch over hé.
    Veel succes ermee en nog een late gelukkige verjaardag 🙂

    1. Bedankt!
      Ik heb mijn camera nog langer dan jij 😉 Twee jaar ongeveer met de huidige, maar daarvoor had ik al een aantal jaar eentje van mijn vader. En als ik dan zie wat mijn broer en hij daarmee kunnen, dan is het toch echt wel tijd om er eens werk van te maken! 🙂

Comments are closed.