35 before 35

Ik maakte de afgelopen jaren al verschillende keren een lijstje met verjaardagsdoelstellingen. Hoewel ik al rond mijn 30e verjaardag speelde met het idee om na 30 before 30 een lijstje op langere termijn te maken, kwam dat er niet van door de lastige zomer die volgde (is er eigenlijk iemand geïnteresseerd in hoe die lijst afgelopen is, want ook een finale update schreef ik door die zomer niet meer?). Het idee bleef echter hangen en dus stelde ik voor nieuwjaar al wat puntjes samen; het effectieve afronden kwam er echter nu pas van. Desondanks ga ik 1 januari 2018 nemen als begindatum, kwestie van het mijzelf bij de puntjes op langere termijn makkelijker te maken om te tellen 🙂 . Einddatum is 22 juni 2022, de dag dat ik 35 word. Waaargh 😉

35 before 35 (Le petit requin)

1. Een telegram versturen
In België kan dat sinds kort het niet meer en net dat nieuwsbericht zorgde ervoor dat ik dit puntje van mijn life list overbracht naar deze lijst. Wie weet immers hoe lang er nog landen gaan bestaan waar een telegram versturen wel nog kan?

2. Tatoeage (laten) ontwerpen en plaatsen
De twijfel of ik een tattoeage wil is ondertussen verdwenen; een idee over de vorm heb ik ook al, dus nu is het tijd voor de uitwerking!

3. Gemiddeld 35 boeken per jaar lezen
Gebaseerd op de afgelopen jaren zou dit puntje een makkie moeten worden, maar aangezien ik ook al heel magere leesjaren beleefd heb, lijkt 35 boeken per jaar mij een zeer schoon getal. En het past ook mooi bij de titel van mijn lijstje natuurlijk, dat ook 😉 . Wie weet lukt het mij ook wel om Ulysses te lezen tegen mijn 35e? Al ga ik daar geen doel van maken, daarvoor vind ik het té onleesbaar momenteel 🙂

Le petit requin)
Een selectie van wat ik in 2016 las

4. Gemiddeld elk jaar 2500km fietsen, 500km lopen en 30km zwemmen
Tja, dit is misschien wat zot, maar hey, ik hou van sporten en lijstjes helpen mij om doelen te halen, dus waarom niet?!

5. Mama worden
Dé reden dat ik bij beide bovenstaande puntjes “gemiddeld elk jaar” schreef i.p.v. “elk jaar” is omdat ik vermoed dat als ik dit puntje kan realiseren, dat wel eens voor een serieuze duik in die beide anderen kan zorgen 😉 . Dit is natuurlijk geen puntje dat ik “zomaar eventjes” kan doen, maar op zijn minst weet ik na jaren twijfelen eindelijk dat ik het wél wil, mama worden. En dat de redenen om het niet te willen eigenlijk vooral met andere angsten samenhangen…

6. Alle kantons van Zwitserland bezoeken
Zwitserland telt zesentwintig kantons en hoewel ik er al een aantal van bezocht, ontdekte ik ze zeker nog niet allemaal. Tijd dus voor wat citytrippen, wandelen, fietsen of andere manieren van bezoeken!

Morteratsch (Le petit requin)
Kanton 1: check! Wandeling naar de Morteratschgletsjer in kanton Graubünden afgelopen weekend

7. Een kleurenanalyse laten doen of make-upadvies inwinnen
Ik heb een hele tijd getwijfeld of ik dit puntje zou opnemen, maar uiteindelijk trok net die twijfel mij over de streep om het toch te doen. De reden is namelijk dat een stemmetje in mijn hoofd dit maar “oppervlakkig” vindt, wat onnozel is, want waarom vind ik dat bij anderen niet en bij mijzelf wel?! Het is niet omdat ik het meer moet hebben van mijn hoofd dan van mijn uiterlijk (iets wat mij in het verleden al vaak in meer of minder subtiele bewoordingen duidelijk is gemaakt…), dat ik aan dat laatste geen aandacht zou mogen besteden. Dus voilà, ik ga eens gezellig geld uitgeven aan “overbodig oppervlakkig gedoe” 😉

8. Een meerdaagse wandeling of fietstocht doen
Omdat beiden al veel te lang geleden zijn en hoewel tochten van één dag leuk zijn, het ook zo fijn is om eens een paar dagen weg te zijn. Bovendien is er aan ideeën geen gebrek: de Tour du Mont Blanc, de GR20-route in Corsica, een fietstocht langs de Donau of over de Alpen…

9. Een logo maken voor mijn blog
Kwestie van dat ideetje dat al lang in mijn hoofd zweeft eens uit te werken 🙂

10. Een actieve vulkaan zien
Ook dit is er eentje van mijn life list en eentje waar de reiziger en natuurliefhebber in mij zeer benieuwd naar is. Welke vulkaan het gaat worden, geen idee… Misschien eentje ver weg, misschien de van hieruit makkelijker bereikbare Etna en Stromboli? In juni zet ik alleszins al een eerste stapje in de goede richting met een bezoek aan de slapende Vesuvius.

11. Een dag typisch Belgische of Zwitserse dingen doen
Dit lijkt mij vooral heel grappig om eens te doen: een dagje naar Schwingen gaan kijken, blazen op een Alpenhoorn of jodelen, Heidi lezen, rösti of fondue eten… Of misschien bier leren drinken, naar de Gilles in Binche of de koers gaan kijken, wafels of vlaai eten en een strip lezen… Hoeveel clichés kan een mens zo op één dag verzamelen? 🙂

Truffes Sprüngli (Le petit requin)
Een ding is zeker: chocolade ga ik hoe dan ook eten 😉

12. Een Zwitserse C-permit behalen
Begin juli volgend jaar vervalt mijn vijfjarige verblijfsvergunning B. In principe is het als buitenlander-uit-de-Europese-Unie geen probleem om een C-permit te behalen – een vergunning waarmee ik voor de rest van mijn leven in Zwitserland mag blijven -, maar ik zal op zijn minst in mijn eigen onderhoud moeten kunnen voorzien. Aan het werk blijven is dus (o.a.) de boodschap 😉

13. De 4 officiële talen van Zwitserland spreken
Dat ik Italiaans aan het leren ben en dat hoop te verbeteren, is ondertussen geen geheim meer. Afgelopen weekend kreeg ik echter het zot in mijn kop toen ik – op mijn verzuchting dat Reto-Romaans er zó tof uitziet en dat het toch wel leuk zou zijn om dat te leren – de suggestie te horen kreeg om alle officiële talen van Zwitserland te leren. En ja, ik vind dat dan zo leuk dat ik dat dan ook effectief wil doen natuurlijk 😉 . Ik ga weliswaar ook niet overdrijven, want het is en blijft een taal waar ik verder absoluut niets mee ben en dus ga ik voor niveau A2 tegen mijn 35e, op basisniveau spreken en begrijpen dus.

14. 5 verloren contacten opnieuw opnemen en 5 nieuwe mensen leren kennen
Over het algemeen ga ik bij teloorgegane contacten uit van het principe “als we elkaar echt belangrijk vonden, hadden we wel contact gehouden” (of is dat te hard?), maar dat neemt niet weg dat er soms echt goede redenen zijn waarom een vriendschap verwatert en dat niet per se het definitieve einde hoeft te betekenen. Met dit puntje wil ik mijzelf ertoe aanzetten om vijf mensen (vroegere vrienden, maar ook kennissen) opnieuw te contacteren. Tegelijk: een mens moet niet enkel in het verleden blijven hangen – zeker niet als je ondertussen in een ander land woont – en dus hoop ik in de komende jaren ook vijf nieuwe mensen te leren kennen. Dat moeten daarom geen vrienden worden (we moeten een beetje realistisch blijven), maar het zou wel leuk zijn als het meer wordt dan een eenmalig contact.

15. Kamperen
Dit is van Canada in 2013 (!) geleden en dat terwijl ik mij toen had voorgenomen dat vaker te doen omdat het zo plezant is. Dus verdekke: tent, slaapzak en mat in die rugzak en vertrekken, geen excuses meer! 😉

16. 10 km in 1u lopen
Valt het op dat dit puntje al op een aantal lijstjes is voorgekomen? Het blijft een moeilijke voor mij om sneller te lopen, maar met 4,5 jaar tijd zou dit toch moeten lukken, niet?

17. Een nieuw werelddeel bezoeken
In de afgelopen dertig jaar zette ik al voet aan land in Europa (du-uh), Afrika en Noord-Amerika. Blijven dus Azië, Zuid-Amerika en Oceanië over als reisopties voor de komende jaren (naar Antarctica wil ik niet, laat dat maar zo ongerept mogelijk blijven…). Keuze genoeg voor een leuke reis, lijkt mij 🙂

Traveltip countries visited (Le petit requin)
De landen die ik al bezocht (samengesteld op Traveltip)

18. Een iglo bouwen
Ja kijk, een mens woont in een bergland of niet. Sneeuw te over hier en dus wil ik heel graag nog eens een iglo bouwen, zoals ik als kind al eens deed in den tijd dat België nog echte winters had… Aargh, ik word echt oud 😉

19. 35 creatieve projecten uitvoeren
Ideeën te over voor dit puntje – een wereldkaart maken om mijn reizen op aan te duiden, mijn oude koersfiets upcyclen… -, dus is het vooral een kwestie van uitvoeren i.p.v. bedenken!

20. 35 nieuwe recepten uitproberen
Ik kook graag, maar mis de laatste tijd het uitproberen van nieuwe smaken, omdat ik iets teveel teruggevallen ben op de recepten die ik goed ken. Enter dit puntje dus.

Geroosterde spruitjes met pompoen (Plenty more)
Een van de ontdekkingen van vorig jaar: zoetzure prei met geitenkaas en rozijnen uit Plenty more

21. In 35 nieuwe restaurants gaan eten
Omdat ik niet per se alle nieuwe ontdekkingen op culinair vlak zelf moet klaarmaken en er gerust ook een puntje in de categorie “doe eens decadent” in dit lijstje mag staan 😉

22. Deelnemen aan een long course triathlon
En dan is er ook de categorie “ga eens over je eigen sportgrenzen”, waar deze uitdaging volledig in thuis hoort. Mijn onrealistische zelf wil namelijk doodgraag ooit een Ironman doen, het iets realistischere stemmetje in mijn hoofd zegt dat dat ondoenbaar is. Misschien is een long course triathlon – waarbij je in drie dagen tijd een Ironman doet, met elke dag één discipline – wel een mooie gulden middenweg? 🙂

23. Minstens één nieuw wereldwonder zien
Ik heb een heel lijstje om uit te kiezen, aangezien ik tot nu toe “enkel” het Colosseum (een van de nieuwe wereldwonderen), de Tafelberg (een van de zeven natuurwonderen) en de Kanaaltunnel (een van de zeven bouwkundige wonderen) zag.

24. Een feest geven
Ook over dit puntje heb ik lang getwijfeld, want ik heb geen uitgebreide vriendenkring of grote familie. Bovendien ben ik heel onzeker in vriendschappen, waardoor ik al helemaal twijfel of de mensen die ik uitnodig wel zouden komen. Maar kijk, laat ik het toch maar doen. Wie weet word ik wel verrast en ook als er maar één iemand komt opdagen, is dat eigenlijk al genoeg om een feestje te bouwen, niet? *insert onzeker glimlachje*

25. Nieuwjaar vieren in een andere tijdszone
Nog eentje van mijn life list, waar ik weliswaar mik op vijf tijdzones. Een puntje waar “werk” aan is, aangezien ik op dertig jaar tijd nooit buiten België – laat staan in een andere tijdzone – geraakt ben op de jaarovergang. Een uurtje verschil is al meer dan genoeg, dus eigenlijk zou dit moeten lukken.

26. Boven 3500m wandelen
Op mijn 30 before 30-lijstje stond “een wandeling boven 3000m”, maar dat lukte niet. Jammer, want de leeftijd die in dit lijstje centraal staat, maakt dit puntje al meteen een pak moeilijker: zó veel plekken waar je – makkelijk – boven 3500m geraakt, zijn er nu ook weer niet te vinden. Ach, reden genoeg voor een uitdagende bergbeklimming zeker? 😉

Breithorn (Le petit requin)
De enige keer tot nu toe dat ik boven 3500m ging, was meteen een vierduizender met de Breithorn

27. Motorijbewijs halen
Jaja, stappen hiervoor stonden al zowel in het 27 before 28– als het 28 before 29-lijstje en toch heb ik dat rijbewijs nog steeds niet. Het financiële plaatje was tot nu toe de spelbreker en zal mij nog wel even tegenhouden, maar ik mag hopen dat mijn financiën tegen mijn 35e stabiel genoeg zullen zijn om dit puntje te kunnen verwezenlijken…

28. Een artikel of boek publiceren
Iets in mij blijft ernaar verlangen “iets” achter te laten. In de eerste plaats wil ik dat dat immaterieel is, zijnde dat ik hopelijk voor een paar mensen iets kan betekenen. En toch – hoe oppervlakkig het misschien ook is – zou ik graag ook iets “materieels” achterlaten. Ik ben ondertussen op een leeftijd waar ik weet dat dat niet meer zal gebeuren in grootse sportprestaties of dergelijke (en dat doet meer pijn dan ik zou willen). Een artikel of boek publiceren is niet iets dat mij de wereldgeschiedenis in gaat katapulteren – dát nastreven zou wel heel onrealistisch zijn -, maar is toch een klein materieel kruimeltje.

29. Mijn 1000e blogbericht posten
Dit is mijn 437e bericht sinds ik op 28 april 2014 startte met bloggen, wat betekent dat ik aan dit tempo tegen 22 juni 2022 aan bericht 930 zou zitten. Ik heb getwijfeld om voor 750 te gaan, omdat 1000 misschien wat té uitdagend is, maar dit soort lijstjes dient eigenlijk net daarvoor, dus laat ik het maar proberen 😉

30. 35 brieven schrijven
Kaartjes verstuur ik regelmatig genoeg, maar als het aankomt op langere teksten, dan eindig ik toch bij e-mails. Terwijl het mij zo fijn lijkt om eens tijd te steken in een mooi geschreven brief!

31. 5 nieuwe sporten uitproberen
Tja, je houdt van sport of je houdt er niet van en ik val overduidelijk in die eerste categorie. Het is niet mijn bedoeling om nog meer sporten aan mijn “basissporten” toe te voegen, want dat lijstje is nu al (te?) uitgebreid. Maar: eens een nieuwe sport uitproberen is gewoon tof! Langlaufen deed ik bijvoorbeeld nog nooit, ik droom ervan eens aan schansspringen te doen (oooh, het machtige gevoel dat dat moet geven! Of ik het durf, is dan weer iets anders…) en fierljeppen klinkt te grappig om niet ooit eens gedaan te hebben 😉 . Realistische eerste kanshebber in dit lijstje is valsschermspringen, eentje waar ik keihard naar uitkijk!

Le petit requin

32. 35 films kijken
Tijdens het schrijven van dit bericht, zie ik sommige lezers al met hun wenkbrauwen fronsen om zoveel activiteiten in dit lijstje. No worries, ik ga ook wel eens rustig in de zetel kruipen. Met dit puntje bijvoorbeeld 😉

33. Blindelings een land op de kaart van Europa uitkiezen en er de dag zelf naartoe vertrekken
Ahum ja, hoe realistisch dit is, weet ik niet, maar het lijkt mij wel een leuk idee. En aangezien ik “enkel” de dag zelf moet vertrekken (en niet ook aankomen) zou quasi elk land met de trein haalbaar moeten zijn.

34. 35x “zomaar”-acties doen
Ik ben iemand die graag cadeautjes uitzoekt en geeft, maar tegelijk blijft dat vaak beperkt tot de “typische” cadeaumomenten, zoals verjaardagen en kerst. Dat is niet erg, maar zomaar tussendoor iemand verrassen is ook fijn. Niet dat het per se cadeautjes moeten zijn, het mag zeker ook immaterieel zijn door bijvoorbeeld iemand te helpen of uit te nodigen voor iets.

35. Een journaal op tv of radio voorlezen
Tja, probeer ik bij de meeste van de puntjes op deze lijstjes nog enigszins realistisch te zijn, dan is dit er eentje waar waarschijnlijk een half mirakel voor moet gebeuren om het te realiseren. Niet alleen heb ik geen diploma journalistiek of dergelijke, ik ken ook niemand persoonlijk die voor tv of radio werkt én bovendien is het in Zwitserland al helemaal ondenkbaar dat dit haalbaar zou zijn, wat betekent dat het al zou moeten lukken tijdens een van mijn bezoeken aan België. En toch: ik droom er al van kinds af van eens een keertje Martine Tanghe te mogen “spelen” 🙂 . Hoe heerlijk zou het wel niet zijn als dit zou lukken? Wie connecties of tips heeft, mag zich verzekerd wezen van mijn eeuwige dankbaarheid!

Het plan is om halfjaarlijks, telkens rond 22 juni en 22 december, een update te posten. Zo vergeet ik de uitdagingen niet, maar kan ik per update – hopelijk 😉 – voldoende nieuws vertellen.

34 Comments

 1. Wat een leuke en diverse uitdagingen! Voor dat laatste zou ik eens bij Sofinesse informeren. 🙂
  Ik vind je blog trouwens ook al een goed nalatenschap, hoor. Al begrijp is dat iets echt op papier, in hogere oplage, nog net iets meer waard is!

  1. Ahum, met het risico dat ge mij nu een beetje stom gaat vinden, ik had mijn blog dus nog niet eens beschouwd als een soort nalatenschap. Terwijl ja, wat zou het anders zijn?! 🙂
   Heb er inderdaad al aan gedacht om Sofie daarvoor te contacteren, maar tegelijk twijfel ik: ik ken haar namelijk niet in het echt en kan mij inbeelden dat ze wel vaker de vraag krijgt om voor mensen iets “gedaan te krijgen” op de radio… Maar misschien moet ik het mij maar gewoon riskeren 🙂

   1. Ik denk dat we dat puntje bij deze wel kunnen afvinken 😀. En vanaf nu ken je me wel persoonlijk he 😉

 2. Volgens mij klopt de datum niet bij puntje 29 😉
  En puntje 7 gewoon doen. Een paar jaar geleden een make up workshop gedaan met vriendinnen en was super leuk. En zo’n kleurenznalyse heb ik me eens cadeau laten doen, want vond het ook raar om dat voor mezelf te betalen, maar heb er echt veel aan gehad dat er eens iemand mee voor mijn kast ging staan. Ik denk er zelfs over om dat gewoon nog eens te laten doen.

  1. Woeps, datum gecorrigeerd, merci! Dan leest een mens zijn berichten altijd dubbel na, ontsnappen er toch altijd nog dingetjes… 🙂

   Oh, bij jou ging die kleurenanalyst(e) echt mee voor je kleerkast staan? Dat lijkt mij nóg interessanter dan bij iemand langs te gaan!

   1. Ja je kon daar voor opteren (noemde wardrobe planning of zoiets) en ik vond dat echt leerrijk. Die zag combinaties in dingen waar ik zelf nooit op gekomen was.

 3. Soms ben ik jaloers op hoe ambitieus jij durft te zijn in dit soort van lijstjes :-). Leuke uitdagingen, Haaike, ik ben benieuwd naar de updates (en ook wel naar hoe die van vorig jaar zijn gelopen). Om actieve vulkanen te zien ga ik Indonesië warm aanbevelen, dat ligt bovendien ook nog in een ander werelddeel en als je dan nog eind december gaat kan je ook puntje 25 ineens schrappen :-).

  1. Haha, ik heb het ook al gedacht dat ik daar misschien wel een paar puntjes kan combineren 😉 En Indonesië staat sowieso op mijn verlanglijstje “voor ooit”, omdat je er zo mooi kan duiken, dus super om weten dat het ook boven water de moeite is!

   En over dat ambitieus zijn… Dit is natuurlijk wel de meest ambitieuze lijst van allemaal omdat ik er meerdere jaren voor heb, maar ik heb vooral ook het idee losgelaten dat ik alles moet kunnen realiseren, wat bij de eerste lijst nog heel erg speelde. Nu is het meer het idee: los gehen met ideeën en dan zien wat lukt 😉 Wat weliswaar bij mijn 30 before 30 ervoor zorgde dat het mijn minst “succesvolle” lijst ooit was, toch als je het bekijkt vanuit het standpunt van hoeveel ik heb kunnen realiseren 😉

 4. Wauw, zo’n leuke en boeiende lijst! Ik ben al benieuwd naar de updates, en ook naar dat logo voor je blog. Als je daar tips voor hebt, laat maar komen, want ik zou dat ook wel willen (laten) maken…
  En leuke verjaardagsdatum 🙂

  1. Hihi, ja, mijn verjaardagsdatum is een toffe he 🙂 *geeft een vuistje aan Juliette* 😉

   Ik hoop dat dat logo zodanig lukt dat ik tips kan geven!

  1. Zie, dat vind ik dus een van de dingen die zo geweldig zijn aan een blog hebben: dan ben ik zelf wat onzeker over een puntje, reageren jullie niet eens vagelijk dat dat misschien toch wat stom geld is, maar zeggen jullie integendeel dat ik dat gewoon zéker moet doen 🙂 Merci!

 5. Wow ambitieuze uitdagingen!! Mama worden had ik totaal niet verwacht maar ik wens het je van harte toe!
  Een iglo bouwen, superuitdaging 🙂

  1. Ik heb getwijfeld om “mama worden” op deze lijst te zetten, omdat het eerst wat raar aanvoelde om het als “een puntje” op een lijst te zetten. Precies of ik streep het af en voilà 🙂 Maar tegelijk weet ik nu (eindelijk) dat ik het wil, waardoor het mij wel ok leek om het er op te zetten. Zal wel eens uitgebreider bloggen over het waarom… 🙂

 6. Toffe lijst, zeg!
  Ik blijf jaloers op al je reiservaring en -plannen. Ik wil dit ook allemaal doen, maar helaas niemand die met me mee wil/kan en alleen reizen durf ik niet. Plus, mijn ervaring leert ook dat ik bij alleen reizen vaak dingen oversla, omdat dat zo raar is om daar alleen te staan. Ja, wat ik niet zou geven om zelfzekerder te zijn en mijn onzekerheden me niet zouden tegen houden 🙁
  Maar bon, genoeg zielige zelfanalyse hier 😉 Veel succes! Ik kijk uit naar de updates!

  1. Ik snap je wel hoor! Ook al ga ik af en toe alleen op reis, het is nu eenmaal veel makkelijker (en meestal toffer) om met iemand anders te kunnen gaan… Een groot deel van de reizen die ik dit jaar ga doen, zijn ook met anderen, dus op dat gebied heb ik vooral gewoon chance dat ik mensen vind die meewillen. Alleen zou ik sowieso minder op reis gaan…
   Trouwens, als Zwitserland je aanspreekt, altijd welkom voor een bezoek mét reisgenote! 🙂 (en in feite, dat moet helemaal niet per se Zwitserland zijn!)

 7. Dat laatste zou ik ook wel willen, maar waarschijnlijk niet durven ;-). Mama worden, dat verrast me! Ik ben blij voor jou dat je eruit bent en nu wel een duidelijk gevoel hebt over wat je wilt. Ik vind het in zijn geheel een heel ambitieus lijstje, succes ermee!

  1. 🙂 Kan mij inbeelden dat het misschien inderdaad toch wat een verrassing lijkt, dat mama worden. ’t Is nog steeds niet zo dat ik een tikkende biologische klok heb en dat ik het NU NU wil, maar ik heb ondertussen beseft dat ik er vooral angst voor had, angst dat ik geen goede moeder zou zijn, terwijl ik tegelijk wel naar bepaalde aspecten ervan uitkeek. Zal wel eens uitgebreider bloggen over het waarom… 🙂

 8. Ik weet niet hoe echt het voorlezen van het nieuws moet zijn, maar met mijn werk gaan ze binnenkort eens eens groepsrondleiding doen op de vrt. Daar hoort ook bij dat je het weer mag inlezen à la Frank. Ik veronderstel dat dat nooit op een scherm zal komen, maar het komt mss toch in de buurt? 😉
  Voor de rest ben je weer geweldig ambitieus, pfoe! Maar jij gedijt daar volgens mij ook wel goed bij. Chapeau!
  Dat van dat kleurenadvies en make-up wil ik zelf ook supergraag eens doen en voor mijn part zelfs zo eens een personal stylist à la Jani (een beetje minder excentriek mag ook wel :P). Ik vloek nu al zo lang dat ik niet weet hoe ik mezelf moet kleden, laat staan maquilleren, dan moet een mens daar eigenlijk gewoon iets aan doen, hé. Bij mij gaat het op de lijst ‘te doen voor mijn veertigste’ (oh lord, dat is al de volgende ‘grote’ verjaardag bij mij! :O)
  Veel succes in ieder geval!

  1. Haha, een personal stylist zou ik ook tof vinden, maar inderdaad, ’t moet niet per se zo excentriek als Jani 🙂 Of misschien moeten we ons eens met een groep bloggers inschrijven, wie weet is het dan nog wel plezant? 😉

   En ja, ’t is raar hoe ik enerzijds meer ontspanning wil en tegelijk net heel gemotiveerd word door zo’n lijstjes (of, zoals jij het zo mooi zegt, gedijen, zooo’n mooi woord en zo lang geleden dat ik dat nog hoorde! 🙂 ). Nu ja, zolang ik op zo’n lijstjes vooral ontspannende dingen zet, hoeft het ene het andere niet noodzakelijk uit te sluiten, denk ik dan maar 🙂

 9. Wow, Haaike, WAT EEN LIJST! Ik zou op van alles willen reageren, maar ik ben te moe en het is gewoon gemakkelijker en plezanter om over bepaalde dingen te babbelen, dus voorlopig hou ik het gewoon bij een ‘ik wens je heel veel plezier met het verwezenlijken van zo veel mogelijk puntjes!’

 10. 35 omg dat klinkt zo OUD! En vooral: bij mij is het al een jaar eerder zover. *slik* Ik maakte wel een 10-jaren-plan, vooral omdat ik niet genoeg inspiratie heb om zoveel puntjes opgevuld te krijgen. En ja ik wil wel weten hoe het met de 30 voor 30 lijst is afgelopen 🙂
  O wauw puntje 5!!! Er staat echt heel veel op waarvan ik ‘wauw’ denk; het gaan uitdagende jaren worden, en vooral heel veel blogmateriaal opleveren. Ik ben keibenieuwd!

  1. Hahaha, merci om mij oud te doen voelen he seg 😉 Al had ik hetzelfde gevoel toen ik mijn lijstje maakte: wtf, hoe kan mijn volgende “afgerond” getal nu ineens al 35 zijn?!
   Ik heb getwijfeld over hoeveel jaar ik mijn lijstje wilde laten lopen; sowieso niet meer 1 jaar, want dat zou, zeker samen met mijn voornemens/thema’s teveel zijn. Maar 10 jaar vond ik dan weer zo moeilijk in te schatten: wie weet hoe ziet mijn leven er tegen dan uit? 🙂
   Maar serieus, heb jij voor 40 gekozen, omdat je niet genoeg inspiratie hebt? Ik heb bij jou net het gevoel dat je altijd wel nog nieuwe uitdagingen vindt 🙂

 11. Ik ben voor de zoveelste keer weer zó onder de indruk van jouw goesting en gedrevenheid!

  Die dag Belgische dingen doen lijkt mij trouwens echt geweldig! Maken we er een date van als je de volgende keer in België bent? 😀

  En bij 21 help ik je ook heel graag! Bergen tips in eigen land. En puntje 5 heb ik intussen ook wel al wat ervaring mee, jammer genoeg zonder resultaat, maar als je vragen hebt over de medische kant, geef je maar een gil 😉

  1. Merci Silke, lief van jou! Ik hoop dat het bij mij zonder de medische kant kan, maar tegelijk is dat wel iets om rekening mee te houden.
   En een dikke ja op een date met Belgische dingen! Ik laat het je weten wanneer ik de volgende keer naar België kom en een dag vrij heb (kan zijn dat dat al rond Pasen is, maar momenteel kan het ook nog zijn dat ik maar drie dagen afkom en dan wordt het moeilijk).

Comments are closed.