Omgeving verkennen op de fiets

Net zoals in Cottbus vijf jaar geleden, zijn we ook hier in Zwitserland gestart met de regio te ontdekken per fiets. Hoewel we op nog geen 10 minuten met de fiets van het centrum van Zürich wonen, zaten we al heel snel rustig in het groen te fietsen.

Le petit requin

We fietsten van bij ons richting Adliswil, waar we kort even stopten aan het gebouw waar Johan morgen begint te werken. Daarna verder richting Langnau, waarna we de heuvel tussen de Sihlrivier en het Zürichmeer overstaken.

Le petit requin

Bovenop was het genieten van het uitzicht over het meer, al hielden de wolken het merendeel van de Alpencols nog verborgen. We daalden verder af richting meer in de hoop daar een mooi fietspad te vinden, maar blijkbaar zijn vrij veel gronden vlak aan het meer privégebied, waardoor je als fietser lange tijd verplicht blijft om op een grotere weg te blijven van waar je het meer amper ziet. Pas vlak bij het centrum kom je weer tot tegen het meer. We hadden nog geen 30km, maar dat was genoeg om na de voorgaande vermoeiende verhuisdagen (wat een alliteratie 😉 ) even de benen te strekken en goesting te krijgen in nog meer fietstochten hier.

Le petit requin