15 dingen die jullie niet over ons wisten

Een van de eerste #projectblogboek-berichten die ik schreef, waren deze 25 dingen die jullie niet over mij wisten. Het leek mij wel eens leuk om hetzelfde te doen, maar dan over Johan en mij als koppel.

Wisten jullie dat…

 1. wij elkaar leerden kennen onder de douche? Van het zwembad, dus zo spannend was dat nu ook weer niet, maar wel genoeg om de eerste vonken te laten overspringen.
 2. ik na een maand al een sleutel van zijn appartement had en er na twee maand woonde (na drie maand heb ik mijn kamer dan ook opgezegd, want dat was weggesmeten geld)?
 3. hij mij toen we nog maar net samen waren op serieuze toon “iets moest zeggen” en ik mij al verschillende erge dingen inbeeldde? Bleek het dus niet meer te zijn dan dat hij al eens getrouwd was geweest (en al wat ik wilde weten was of die trouw ook gevolgd was door een scheiding 😉 ).
 4. dat mislukte huwelijk de reden is dat hij niet opnieuw wilt trouwen, maar ik desondanks toch al ja antwoordde op de vraag of ik met hem zou willen trouwen? (nope, dit is geen verlovingsaankondiging, de vraag kwam er naar aanleiding van onze verhuis, toen de kans bestond dat we zouden moeten trouwen om mij aan een verblijfsvergunning te helpen, keiromantisch enal).
 5. Johan voor hij mij kende geen enkele fiets had en nu drie?
 6. ik voor ik hem kende maar heel sporadisch liep en mij nu inschrijf voor halve marathons?
 7. wij 3,5 weken grotendeels met de tent rondtrokken in Canada en niet één keer ruzie maakten?
 8. ik hem wel eens zou willen zien zonder baard, maar hij zich niet volledig wil scheren? Recent heeft hij wel een beetje toegegeven: ik mag één keer in mijn leven een moment kiezen, op voorwaarde dat hij de vier daaropvolgende dagen niet onder mensen moet verschijnen 🙂
 9. wij niet weten of we kinderen willen? Toen we net samen waren, wilde hij er wel en ik niet, ondertussen zweven we allebei tussenin.
 10. wij gelukkig allebei zot zijn van boeken en het daardoor geen issue is dat we zonet na vier dagen België 11 nieuwe boeken in de kast zetten (oeps)?
 11. ik door hem veel meer dingen heb leren eten (o.a. spruiten, lamsvlees, verschillende soorten noten…; momenteel proberen we met olijven)?
 12. hij voor mij bijna nooit vegetarisch at en nu probleemloos meedoet aan de Dagen zonder vlees?
 13. onze hoogtes veel hoger zijn dan de laagtes laag zijn: 40m diep tijdens het duiken tegenover 4000m hoog tijdens het wandelen 😉
 14. wij binnen twee weken al twee jaar in Zwitserland wonen?
 15. en dat de helft van onze relatie is, want dat wij vandaag 4 jaar samen zijn en nog altijd even stekezot van elkaar?
Le petit requin
Mijn “foto van de dag” vier jaar geleden

39 Comments

 1. Proficiat met het 4 jaar samenzijn! Toch een leuk verhaal, elkaar ontmoeten onder de douche 🙂

  1. Doen we! Gisteren resto en film, morgen iets dat ik nog niet weet en dan komt er nog een weekendje weg. Beetje overdreven bijna 😉

 2. Proficiat! Wat een leuk lijstje trouwens. Elkaar leren kennen onder de douche, dat is toch wel best ongewoon :-).

  1. Het hielp wel dat we allebei in de duikclub zaten, maar dan nog zou het café waar achteraf altijd iets gedronken werd, eigenlijk wel evidenter geweest zijn 🙂

 3. Wat een leuke weetjes, tof om te zien dat jullie elkaar zo positief beïnvloed hebben ( lopen/fietsen/vegetarisch eten/…) Proficiat met jullie vier jaar samen! – bij ons wordt dat trouwens ook gevierd ook op de 15e van de maand, da’s blijkbaar een goede dag voor de liefde 😉

  1. En dan heb ik nog weggelaten dat hij toen duikles gaf en ik dus zijn “leerling” was 😉
   Leuk trouwens dat je hier een reactie achterlaat, welkom!

 4. Proficiat met jullie vierjarig samenzijn! Mogen er nog vele mooie jaren volgen! Leuke blogpost 🙂

 5. Oh, keitof! Proficiat met 4 jaar samen :-).
  En dat van die kindjes; ik wou er ook eerst absoluut geen en mijn man wist het niet zo goed. Hij was zeker niet tegen het idee, maar hoefde er ook niet persé. Dan was er ook een ‘zwevende fase’ voor allebei en hoe het geëindigd is … dat weet je intussen :P. Niet dat dat zo hoéft; ook zonder kan je een heerlijk koppel zijn en blijven, daar ben ik van overtuigd. Jullie lijken me dat alvast wel, een superstel met nog een mooie toekomst voor de boeg.

  1. Haha, van “absoluut geen” en “niet zo goed weten” naar twee kinderen is inderdaad wel een verandering. Maar gelijk je zegt, het hoeft uiteraard niet. We zien wel wat komt (of niet komt) 🙂

 6. Oh Haaike, zo’n toffe post! Puntje 8 is heel herkenbaar ook, ik denk dat Stefan zonder baard niet zou buiten komen.

  1. Hihi, nog zo eentje 🙂 En is dat bij hem dan ook omdat hij vindt dat hij er zonder baard te jong uitziet? Bij Johan is dat de reden en ik kan dat wel begrijpen, omdat hij nu vaak al jonger wordt ingeschat dan hij is, maar toch: de nieuwsgierige in mij wilt het zien 😉

 7. Wat een liefdevolle post! Jullie halen zo te lezen wel het beste in elkaar naar boven en blijven elkaar uitdagen. Op naar de volgende 4 jaar – en die daarna en die daarna…

  1. Ja, als je er bij stilstaat is het eigenlijk wel grappig om te zien hoe je onbewust toch kan veranderen door een relatie (gelukkig ten goede in ons geval 😉

 8. Proficiat met jullie vier jaar samen! Leuke post om te lezen 🙂

 9. Echt een leuk lijstje. Daar heb ik het op mijn blog nog nooit over gehad vermits het niet snel aan bod komt op een boekenblog. 😉 Ik kan je wel alvast verklappen dat ik het geluk had om van de eerste keer mijn grote liefde te ontmoeten. Ik was op dat vlak dan ook een beetje een laatbloeier. Mijn echtgenoot is dus ook mijn allereerste vriend en dit jaar zijn we zestien jaar samen waarvan vijf jaar getrouwd. Wat gaat de tijd toch snel.

  1. Oh, dat is – zeker tegenwoordig – inderdaad uitzonderlijk! En zestien jaar, dat kan al tellen inderdaad!
   Ik had één tweejarige relatie voor Johan; ben dus ook wel een beetje een laatbloeier, maar eerste keer, goede keer was het hier niet 😉

 10. Zo leuk om te lezen hoe jullie elkaar challengen en aanvullen 🙂 dikke proficiat met ‘den jubilee’!

 11. Van harte proficiat met jullie vierjarig samenzijn! En een erg leuke en vooral originele blogpost dus graag komen lezen hier :-).

 12. Mooi lijstje! Ik word er helemaal blij van :-).
  Gefeliciteerd ook met jullie vier jaar samenzijn! En heel leuk om te lezen hoe jullie elkaar aanvullen / inspireren / motiveren!
  Doe er nog maar minstens een veelvoud van dit aantal jaar bij 🙂

 13. Leuke weetjes! Leuk hoe jullie elkaar leerden, dus ik moet gaan zwemmen om een lief te vinden 😀

  Proficiat met jullie 4de samenzijn-verjaardag 🙂

 14. Damn, je bent dus niet moeten trouwen voor je verblijfsvergunning? 0:-)
  Proficiat met de vier jaar!!! En al twee jaar in CH.. de tijd vliegt!

  1. Haha, neen, geen gedwongen huwelijk hier 😉 Al zou het nog wel grappig zijn als reden eigenlijk.
   En inderdaad, zot he dat dat al twee jaar is! Ik verschiet er soms zelf nog van (al lijkt het de ene dag alsof we hier pas zijn en de andere alsof we hier al een eeuwigheid wonen).

Comments are closed.