16 in 2016: foto’s

Ik ben hier nog eens met een overzichtje, maar ’t is wel het laatste, beloofd 😉
Dit was de moeilijkste terugblik om samen te stellen, want och, wat hebben wij schone dingen gezien dit jaar! Gelukkig kon ik in de afgelopen overzichten al verschillende foto’s integreren, zodat ik mijn selectie “stiekem” wat ruimer kon maken dan 16 foto’s 🙂 .

Boulders Beach (Le petit requin)
Januari 2016, Boulders Beach in Zuid-Afrika
Afrikaans (Le petit requin)
Januari 2016, Kaapstad in Zuid-Afrika (niet de mooiste foto, maar wel die met het eerste zalige Afrikaans dat we lazen)
Tsitsikamma National Park (Le petit requin)
Januari 2016, Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika (ik kan er nog niet van over hoe fel de kleuren toen waren; een paar minuten later kleurde het goudgele al wat roze-paars, zoals in deze terugblik op onze reis te zien was)
Amakhala Game Reserve (Le petit requin)
Januari 2016, Amakhala Game Reserve in Zuid-Afrika (al die dieren: afwisselend machtig, grappig, schattig… maar allemaal impressionant)
Amakhala Game Reserve (Le petit requin)
Januari 2016, Amakhala Game Reserve in Zuid-Afrika (ziet dat af!)
Drakensbergen (Le petit requin)
Januari 2016, Drakensbergen in Zuid-Afrika
Living Puppet Mampfine (Le petit requin)
Maart 2016 (onze Living Puppet, die hier nog steeds onnozel uit haar ogen staat te kijken in de kast en meer dan eens voor een brede smile zorgt)
Grosser Mythen (Le petit requin)
Mei 2016, Grosser Mythen in Zwitserland (de macht van de natuur, dichter bij huis)
Pantheon (Le petit requin)
Juni 2016, Pantheon in Italië (op studie- en werkgebied was 2016 geen jaar om te onthouden. Behalve dan de Romereis, een van de weinige momenten waarop ik de combinatie genieten en zelfvertrouwen terugvond)
Alpenbrevet (Le petit requin)
Augustus 2016, Alpenbrevet (het contentement na twee cols te zijn overgeraakt. Fysiek zwaar, mentaal zo deugddoend)
Luzern (Le petit requin)
September 2016, Luzern in Zwitserland
Steingletscher (Le petit requin)
September 2016, Steingletsjer in Zwitserland
Verhuis (Le petit requin)
September 2016 (het was vermoeiend en zwaar, maar onze verhuis was zo hard de moeite waard)
Marathon Luzern (Le petit requin)
Oktober 2016, Marathon Luzern (doodop en bijna letterlijk kapot gelopen (wegens nu nog altijd voetpijn ervan), maar wat een held!)
Arvenbüel (Le petit requin)
November 2016, Arvenbüel in Zwitserland (omdat we hier altijd een weg naar schoonheid vinden)
Österreichische Nationalbibliothek (Le petit requin)
December 2016, Pronkzaal van de Österreichische Nationalbibliothek in Oostenrijk (liefde voor boeken stond hier centraal, nieuw én oud)

15 Comments

 1. Een leuk overzicht. Ik had me voorgenomen zelf ook meer foto’s te nemen van de kleine dingen van alledag zodat ik ze op mijn blog zou kunnen gebruiken, maar het komt er niet van. Langs de andere kant, reisfoto’s zijn ook schoon. Dat bewijst jouw overzicht dubbel en dik.

  1. Reisfoto’s blijven vaak toch de mooiste 🙂 De dagdagelijkse foto’s beschouw ik vaak meer als het vastleggen van inderdaad die kleine, grappige, alledaagse dingetjes. Vroeger trok ik die bijna nooit, maar door ooit te starten met een project 365 is dat echt een gewoonte geworden. Dat was eigenlijk nog voor ik een blog had; ik ben ermee gestart op mijn eerste werkdag om mijn eerste jaar als “werkende mens” vast te leggen 🙂

 2. Prachtig! Ooooh Zuid-Afrika moet zo fascinerend zijn. Een vriendin haar zus woont daar.
  Oh die pronkzaal wou ik ook doen maar niet meer kunnen zien *jaloers*

  1. Die pronkzaal was echt wel de moeite! Maar dan anderzijds: jij hebt én Belvedere én Schönbrunn (uitgebreider) gezien, daar ben ik dan weer wat jaloers op 😉
   En Zuid-Afrika is echt enorm de moeite, zo divers ook!

  1. Hihi, dat snap ik 🙂 ’t Is er heel toeristisch, maar desondanks echt de moeite waard om naartoe te gaan. Zo’n koddige beestjes!

 3. Leuk overzicht en wat je zegt over je plekje in Zwitserland is zo mooi…wij hebben ook zo’n plekje waar we altijd rust en schoonheid en tijd voor elkaar vinden…binnenkort trekken we er weer naartoe, aftellen naar mei en dan naar Lenk, Berner Oberland 😉

  1. Oh, zo fijn dat jullie zo’n rustplekje in Zwitserland hebben! Ben zelf nog nooit in Lenk geweest, maar op de kaart te zien, zit je daar wel ideaal!
   En leuk dat je hier reageert, welkom! 🙂 Ga zeker ook eens een kijkje bij jou komen nemen, een dezer dagen!

 4. Zulke overzichtjes storen helemaal niet hoor Haaike, integendeel 😉 . Wat is dat Sud afrikaanders toch een sappig taaltje hé, ik vind het ook het einde. Herinner me dat tijdens een van de boekenbeurzen het thema ‘Zuid-afrikaans’ was, dat jaar werd er extra aandacht aan besteed, heerlijk! Het moet een machtig land zijn, als ik naar jouw reisfoto’s hier kijk wordt dit enkel maar bevestigd :-). MOOie foto’s, overigens! Jullie genieten duidelijk daar in het nieuwe thuisland en van jullie nieuwe stekje. Machtig toch hé die bergen. Ik blijf het hier met veel plezier graag volgen, ik voel me dan altijd zelf een beetje op vakantie :-). Oude boeken, daar heb ik ook een zwak voor, ongelooflijk met wat voor een engelengeduld dat allemaal moet ingekleurd/opgetekend zijn door die moniken hé. Respect…

  1. Ja, fantastisch he, die oude boeken! Al zweef ik tussen een gevoel van “respect” en “zot!” 😉 Al is dat vooral omdat ik mij niet kan inbeelden zóveel geduld te hebben 🙂

   Zo leuk ook om te lezen dat je een beetje vakantiegevoel krijgt door hier te lezen!

Comments are closed.