27 before 28 – Update maand 11

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

10. Een nieuw land aan mijn lijstje bezochte landen toevoegen
Ik ging de afgelopen maand een dagje naar Vaduz en voegde daarmee Liechtenstein toe aan mijn ondertussen 18 landen tellende lijstje.

Schloss Vaduz (Le petit requin)

12. 6kg vermageren
Vorige maand: -1,1kg

Ja kijk, kwam er de vorige maand nog 1,4kg bij, dan ging er nu weer 1,2kg af. Ergens ben ik echt wel blij dat ik nu al een klein jaar stabiel blijf (op schommelingen van max. 2kg na, wat te verwaarlozen is), want dat wilt zeggen dat mijn lichaam toch wel een zeker evenwicht gevonden heeft. Maar tegelijk: ik wil dat dat evenwicht lager ligt, tedju!

Nieuwe stand: -2,3kg

14. Werk vinden
Vorige maand liet ik nog weten dat ik een goed sollicitatiegesprek achter de rug had. Amper een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik de job niet kreeg, wat de zwaarste afwijzing tot nu toe was. Niet enkel was het sollicitatiegesprek heel positief, het was ook een job die ik echt heel erg graag wilde. Gelukkig stuurde ik nog terug dat ik ook geïnteresseerd was in een halftijdse job of een (al dan niet betaalde) stage, want afgelopen woensdag belden ze mij om te zeggen dat ik half juni een stage mag starten, waarbij ze mij gaan “inwijden” in de Zwitserse monumentenzorg, bouwhistorisch onderzoek en de bijhorende wetgeving.
Ongelooflijk content dus! En opgelucht, want het werk zoeken ging toch wel moeilijker dan verwacht (al ligt dat natuurlijk ook aan het feit dat ik in een heel specifieke sector zocht) en het onderwerp “gaan we eventueel moeten terugkeren naar België hierdoor” kwam de laatste tijd al wel eens aan bod. Nu is dat gelukkig achter de rug, tegen de laatste update binnen een maand, zit mijn eerste werkdag er normaalgezien op (normaalgezien omdat het contract nog moet getekend worden 🙂

15. Meedoen aan een sportwedstrijd
Ik wist al dat dit puntje in orde ging komen, toen Johan en ik ons inschreven voor een loopwedstrijd in Zürich begin juni. Onverwachts gebeurt het echter nog een maandje vroeger, want onze citytrip naar Firenze eindigde ermee dat we ons “op den bots” inschreven voor een loopwedstrijd. Op zondag 17 mei liep ik dus mijn eerste buitenlandse wedstrijd in de straten van Firenze, vanaf (ongeveer) Santa Croce omhoog richting Piazzale Michelangelo en vervolgens terug naar beneden het centrum in, goed voor 5km (in een voor mij goede tijd van 31’56”, zeker gezien de warmte). Een superleuke ervaring!

Le petit requin

18. 365 foto’s nemen
Still going strong 😉

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Aangezien ik in het begin van de maand van pure zenuwen mijn nagels helemaal kapot trok (jup, ik ben geen nagelbijter, maar een nageltrekker), viel er eventjes weinig te lakken. Ik weet het, slim, zeker met nagels die sowieso al makkelijk scheuren…
Gelukkig groeien nagels snel, waardoor ik naast de doorzichtige en verstevigende nagellak toch ook nog een groen lakje kon aanbrengen.

Le petit requin

27. Een reis / citytrip met Johan
Jullie lazen het al: wij zaten vorige week een paar dagen in Firenze. We keerden de dom en het Uffizimuseum ongeveer binnenstebuiten, genoten van de kleine straatjes en liepen met zware citytripbenen een gelukkig korte loopwedstrijd. Ik schrijf er later nog wel meer over, maar moet eerst eventjes 600 foto’s sorteren 😉

Al bij al een zeer productieve maand dus met vier geschrapte puntjes, waarvan nr. 14 uiteraard de belangrijkste was (en ook degene die ik al het meest had opgegeven). Met in totaal 19 afgewerkte puntjes, heb ik er nog acht te gaan. Dat wordt uiteraard wat veel voor één maand, maar een aantal zullen wel nog lukken en de rest zien we dan wel weer.

12 Comments

 1. Hoera voor de stage! Het is dan misschien nog geen échte job, het kan wel de aanleiding geven tot iets anders! Succes alvast! 🙂

  1. Merci! En inderdaad, stiekem hoop ik natuurlijk wel dat ik daar misschien kan blijven na die stage, maar zelfs indien niet, is het die broodnodige Zwitserse ervaring die tot nu toe ontbrak om ergens iets vast te vinden!

 2. PROFICIAT MET DE JOB! Ik vind dat dat wel een aparte blogpost verdient, hoor, in plaats van zo random eventjes te worden vermeld! 🙂

  1. Merci!! En ja, ik weet het, maar ik wilde het toch eerst uitroepen tegen familie voor het hier te posten en tegen dat dat gebeurd was, was het al tijd voor dit bericht én was mijn drang naar roepen al een beetje afgekoeld 😉

  1. Ja, ik ook! In België deed ik ook al wel stage (verplicht daar om als architect erkend te worden), maar ik ben toch wel nieuwsgierig naar hoe ze het hier gaan aanpakken, zowel inhoudelijk als eventuele cultuurverschillen in manier van werken 🙂

 3. Proficiat met de job-stage!! (merci ook nog voor de mail, ik mail nog terug!) En waauw seg voor het spontaan-aan-een-loopwedstrijd meedoen, echt chique!

  1. Merci!

   Ik heb ondertussen trouwens toevallig een goede manier gevonden om te socializen met Zwitsers: deelnemen aan stadsrondleidingen van de dienst monumentenzorg! Te specifiek voor buitenlanders (die zitten meestal namelijk niet te kijken op de website van monumentenzorg) en wel interessant voor de Zwitsers (want geen standaard toeristische rondleiding waar ze niets aan hebben). En zo zat ik dus plots gezellig met twee Zwitsers te tetteren op de trein na de rondleiding!
   En ok, dat zijn nu natuurlijk niet meteen mijn beste vrienden, maar sociaal contact met lokale mensen i.p.v. enkel andere expats kan dus gewoon wel, zotjes! 😉

  1. Merci! Ben er superblij mee, zeker omdat het dan toch gelukt is om iets te vinden binnen monumentenzorg (ik was ook aan het solliciteren daarbuiten, maar dat was maar half met mijn goesting).

   Stiekem vind ik het ook best wel cool eigenlijk, van die loopwedstrijd! 🙂 En voor herhaling vatbaar, want ook al trok onze “voorbereiding” op niks (ah ja, juist twee dagen onze voeten kapotgestapt), ’t was superleuk om te doen.

Comments are closed.