27 before 28 – Update maand 6

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

3. Minstens 52x lopen

Vorige maand: 26/52

Ik liep afgelopen maand een recordaantal van negen keer, goed voor in totaal 55,4km. Daarmee is dit ook niet langer een van de puntjes die ik bij aanvang als het meest onrealistisch beschouwde. Ah ja, ik ging eens regelmatig lopen zeker, ik die uitgeput kon zijn van 1km lopen in 10min én daar dan ook nog eens twee dagen stijf van kon zijn. Maar kijk, de wonderen zijn de wereld nog niet uit 😉

Nieuwe stand: 35/52

4. Minstens 20 fietstochten maken

Vorige maand: 14/20

Aangezien het deze maand echt wel koud (en bij momenten ook nat) werd, fietsten we iets minder. Desondanks toch twee keer gaan mountainbiken, dus dit puntje komt langzaam maar zeker in de buurt van het beoogde doel.

Nieuwe stand: 16/20

6. 12 handgeschreven kaartjes versturen
Vorige maand: 5/12

Was ik vorige maand nog zeer optimistisch dat er deze maand zeer veel kaartjes zouden verstuurd worden, dan moet ik nu toegeven dat ik mij een beetje vergist had in de verzendingsdatum van de meeste daarvan. Zowel onze kerstkaartjes als de Secret Santa post moeten namelijk nog verstuurd worden en dus gingen er in totaal maar twee verjaardagskaartjes de deur uit. Nu ja, volgende maand worden er zeker veel kaartjes verstuurd 😉

Nieuwe stand: 7/12

Le petit requin

12. 6kg vermageren

Vorige maand: -3,2kg

Tja, twee maand geleden een halve kilo erbij, vorige maand een halve kilo er af en deze maand opnieuw een halve kilo erbij. Beetje jojo dus, zij het zodanig beperkt dat we vooral kunnen spreken van stabiliteit. Op zich goed, zeker aangezien ik sinds het begin van dit jaar ongeveer 9kg kwijtspeelde en het dus niet slecht is om te stabiliseren i.p.v. zwaar te gaan jojo-en. Anderzijds wil ik er toch echt wel nog wat meer af, dus hopelijk lukt het mij om in de komende zes maand nog een dikke 3kg kwijt te raken.

Nieuwe stand: -2,7kg

18. 365 foto’s nemen
Check!

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Ik heb mij een beetje laten gaan deze maand denk ik 🙂
Vanuit het idee dat het toch wel wat zonde is om nagellak al volledig te vervangen als enkel maar het bovenrandje afgebladderd is, maar dat bijwerken toch wat opvalt, zocht ik andere oplossingen. Zoals daar zijn: het deels “overschilderen” met een ander kleurtje.

Het blauw van vorige maand werkte ik met bruin bij tot diagonalen.

Le petit requin

Daarna ging ik voor een andere tint blauw (meer ijsblauw en daardoor wel toepasselijk bij de temperatuur die op dat moment ook een paar graden lager zakte).

Le petit requin

Dat blauw werkte ik bij met “V-tjes” in donkerblauw. Al wat moeilijker dan de diagonalen, want hier maak je een diagonaal in twee richtingen, wat bij de enige nagel al iets symmetrischer gebeurde dan bij de andere.

Le petit requin

Ik koos daarna nog eens voor mijn donkerrode kleur…

Le petit requin

… die ik weliswaar wel bijwerkte, maar dat verdoezelde door – kerstsfeer alom – te gaan voor een “cadeautje” en bolletjes als versiering. Laat het duidelijk zijn dat ik rechtshandig ben: links is het pakje met strikje mooi gelukt; rechts heb ik er uiteindelijk een uit de hand gelopen sneeuwvlok mee gefabriceerd, omdat ik met mijn linkerhand duidelijk niet zo’n fijne lijntjes kan trekken. Ach ja, peu importe, ’t is maar wat geschilder uiteindelijk 😉

Le petit requin

Halfweg deze uitdaging heb ik zeven van de 27 puntjes kunnen schrappen. Nog twintig te gaan dus, waarvan het er voor een achttal andere puntjes goed uitziet. Neemt niet weg dat er dus nog 12 andere puntjes zijn waar ik eens dringend werk van moet beginnen maken. Zo zijn die fotoalbums niet onmogelijk, maar worden die ook niet op 1-2-3 gemaakt. Idem met dat artikel voor een vaktijdschrift: zolang ik mijn ideeën niet uitschrijf en opstuur, is het nogal utopisch om gepubliceerd te worden.

2 Comments

    1. De bolletjes en het cadeautje heb ik met een lakje voor “French manicure” gedaan, omdat die een heel fijn borsteltje hebben. Dan is het gewoon proberen heel stil en precies te werken, wat dus bij het ene hand beter lukt dan bij het andere 😉 Maar die decoratie kan ik dus enkel in het wit doen; met een normale borstel zouden hoogstens de bolletjes lukken, denk ik.

      De diagonalen en V-tjes doe ik door plakband op mijn nagels te plakken en dan opnieuw te lakken met de tweede kleur. Lastigste daar is dat je soms, wanneer je de plakband lostrekt, ofwel stukken van het nieuwe lakje, ofwel soms zelfs delen van de oude lak er af trekt. En dan is het dus helemaal opnieuw beginnen, waardoor die tijdswinst van “ik lak er hier rap efkes over” snel weer verdwijnt 😉

Comments are closed.