27 before 28 – Update maand 7

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

3. Minstens 52x lopen
Vorige maand: 35/52

Ik liep deze maand opnieuw negen keer, dit keer goed voor ongeveer 63km. Aan dit tempo kan ik dit puntje volgende maand al schrappen seg!

Nieuwe stand: 44/52

4. Minstens 20 fietstochten maken
Vorige maand: 16/20

Dit puntje daarentegen gaat aan een slakkengangetje vooruit met amper één fietstocht afgelopen maand en dat dan nog binnenshuis op de Tacx. Er werd de afgelopen weekends dan ook voorrang gegeven aan skiën en een mens kan nu eenmaal niet alles doen. Eens het weer warmer wordt (en de sneeuw smelt), zal dit puntje er ook wel opnieuw op vooruit gaan.

Nieuwe stand: 17/20

6. 12 handgeschreven kaartjes versturen
Vorige maand: 7/12

Met drie Secret Santakaartjes, één verjaardagskaartje en een hoop kerstkaartjes ben ik het beoogde aantal van 12 ondertussen voorbij!

9. Beter met mijn fototoestel leren werken en een timelapse foto of filmpje maken
Ik liet jullie al weten dat ik een online fotografiecursus volg. Interessant, leerrijk en inspirerend! Het fotoproject dat ik opstartte zal langer doorlopen dan deze lijst, maar het volgen van de cursus, in combinatie met wat ik de afgelopen maanden al uittestte, volstaat wel voor het “beter met mijn fototoestel leren werken”, vind ik. Nu nog die timelapse foto en dit puntje mag geschrapt worden 🙂

Rigi (Le petit requin)

12. 6kg vermageren
Vorige maand: -2,7kg

Bij de vorige update zei ik het al: een half kilootje erbij, eraf, erbij… en nu weer eraf. Dit keer hoor je mij echter niet klagen, aangezien ik vlak na de kerstvakantie 1,5kg was bijgekomen (zóveel eten, mensen, zoveel eten). Dat het in totaal dus toch nog positief eindigt (’t is te zeggen, negatief, maar ge weet wel) is dus een half mirakel te noemen 🙂
Nu vooral duimen (en veel sporten en weinig snoepen) dat het zo blijft verder gaan, want er moet nog steeds ongeveer 3kg af om deze doelstelling te halen.

Nieuwe stand: -3,1kg

14. Werk vinden
Eind december stuurde ik sollicitaties uit, maar tot nu toe leverde dat jammer quasi enkel afwijzingen op (behalve 2x “gelieve nog even geduld te hebben; we bekijken uw dossier”).
Ik solliciteerde daarnaast ook voor een vrijwillige job, kwestie van in tussentijd toch iets bij te dragen aan de maatschappij, maar zelfs daar werd ik voor afgewezen… Reden was dat ik, omdat ik op zoek ben naar vast werk, mij niet kan engageren voor een langere periode en dus kunnen/willen ze in mij geen energie steken. Beetje demotiverend bij momenten, maar bon, ik zoek naarstig verder!

16. Een operavoorstelling bijwonen
We gingen begin deze maand kijken naar Die Zauberflöte van Mozart. Magisch, zeker voor herhaling vatbaar en een check voor dit puntje!

Le petit requin

18. 365 foto’s nemen
Dit puntje is echt wel hét bewijs dat iets een gewoonte wordt als je het maar lang genoeg volhoudt 🙂

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Geen foto deze maand, niet omdat ik mijn nagels niet gelakt heb – integendeel, ik heb ze nog nooit zo vaak gelakt – wel omdat er weinig aan te zien is. Ik liet eerder al weten dat mijn nagels heel snel scheuren en LJ antwoordde toen dat er nagellak bestaat die je nagels verstevigt. Toen we tijdens de kerstvakantie in België waren, kocht ik dan ook zo’n potje en ondertussen heb ik al twee weken “kuur” achter de rug, waarbij ik elke dag mijn nagels gelakt heb. Zij het dus in een saai doorzichtig kleurtje dat geen foto waard is 🙂 Het effect is al duidelijk zichtbaar, al blijven de nagels van mijn rechterwijs- en -middelvinger nog (te) zwak. Ik blijf dus nog even kuren, want dit is tot nu toe zonder enige twijfel de meest succesvolle methode om het scheuren tegen te gaan. Bedankt voor de tip!

22. Alle hoofdsteden van de wereld kennen
Hoewel ik dit puntje vlak na het opmaken van deze lijst regelmatig inoefende, liet ik het de laatste maanden toch wat liggen. Tijdens de kerstvakantie installeerde mijn broer echter een quizapp op Johan zijn smartphone, met o.a. een hoofdstedenquiz. Daardoor was ik weer vertrokken en, vers van de pers, ik speelde zojuist deze quiz uit en kan daarmee ook dit puntje schrappen.

23. Stappen ondernemen voor motorrijbewijs
Aangezien ik toch bij het Strassenverkehrsamt moest zijn voor de aanvraag van mijn Zwitsers autorijbewijs, heb ik maar onmiddellijk van de mogelijkheid gebruik gemaakt om info te vragen over het motorrijbewijs.
Handig is dat ik geen theorie meer moet afleggen, omdat ik al een rijbewijs B heb (anders dan in België, waar je voor een motorrijbewijs een aparte test moet doen). De hele procedure is ook vrij simpel: ik stuur een aanvraag op voor een voorlopig rijbewijs, moet dan binnen de vier maanden na ontvangst daarvan een basiscursus volgen, waarna dat voorlopig rijbewijs met een jaar verlengd wordt. In dat jaar kan ik dan zelfstandig oefenen en moet ik mijn examen afleggen. Praktisch om weten daarbij is ook dat er voor motoren geen examens mogelijk zijn tussen november en februari, omwille van de weersomstandigheden. Best zorgen dus dat dat ene jaar voorlopig rijbewijs niet in die periode eindigt!
Op dit moment staat dus enkel nog het financiële in de weg, want

  1. ik heb nog geen moto = zeer grote kost, zowel aankoop als verzekering. Ik mag wel Johans moto gebruiken (ja, die is zot ja, ik vind dat ook), dus die kost kan ik wel verschuiven tot na het behalen van mijn rijbewijs.
  2. de basiscursus kost +/- 600 CHF voor de verplichte 12 uur les.

Hoewel die basiscursus zeker niet overdreven duur is (in België betaal je makkelijk evenveel), is het voor mij op dit moment toch te veel en dus gaat het ganse motorrijbewijs in de koelkast tot ik een job gevonden heb. Spaargeld hieraan uitgeven wil ik immers niet. Ik beschouw dit puntje dus als voltooid; het was immers ook niet mijn bedoeling mijn rijbewijs al te halen, maar wel de eerste stappen te zetten en dat is bij deze gebeurd. Nu “enkel” nog een job vinden voor het vervolg 😉

Dacht ik vorige maand nog dat het met amper 7 van de 27 puntjes halfweg helemaal ondoenbaar zou worden, dan kan ik deze maand plots vier puntjes schrappen. Ik ben er nog niet, maar met lange termijnpuntjes die gestadig maar goed vooruitgaan, ziet het er alleszins niet slecht uit.

4 Comments

  1. Jep, goed bezig!
    Ik weet niet of ik dat vorige keer ook zei maar als de nagellak niet (voldoende) helpt wijst de broosheid van je nagels misschien op vitaminetekort, daarvoor kan je capsules nemen bv van Omnivit die je haar en nagels versterken (vitamine B denk ik?).

  2. Ja, ik dacht dat oorspronkelijk ook, maar omdat ik in september (toen mijn nagels al broos waren) toch al een bloedonderzoek moest laten doen bij de dokter, heb ik gelijk gevraagd om al mijn vitaminewaarden eens te checken en die waren ok. Daar ligt het dus normaalgezien niet aan. Aan wat dan wel is nog altijd een raadsel, maar nu die nagellak lijkt te helpen, maakt het niet meer zoveel uit! 🙂
    Die twee nagels waar het nog niet volledig in orde is, waren er ook het ergste aan toe hoor. Ze zijn ook wel al verbeterd, maar nog niet genoeg om nu al te durven stoppen.

Comments are closed.