28 before 29 – Maand 7 & 8

Waah, nog maar vier maand en ik ben al weer jarig! Ik zou hier wat clichés op een hoopje kunnen gooien van het genre “dat de tijd toch snel voorbijvliegt he seg”, maar laten we maar gewoon meteen kijken naar hoe het staat met die verjaardagsvoornemens:

8. ‘s Nachts zwemmen in een meer of zee

Ik dacht dit in Zuid-Afrika te doen (warmer water, weetwel), maar in de Atlantische Oceaan viel de temperatuur dik tegen en de Indische Oceaan bleek iets te wilde golven te hebben om ’s nachts zomaar eventjes in te duiken. Het zal dus toch een koud meer hier in de buurt moeten worden, damn.

Leisure Bay (Le petit requin)

12. Minstens 20 boeken uit eigen kast lezen

Vorige update: 18/20

 • Ernest Claes, De Witte
 • Brené Brown, De moed van imperfectie: Laat gaan wie je denkt te moeten zijn
 • J.M. Coetzee, Disgrace
 • Anthony Doerr, All the light we cannot see

Blijkbaar helpt een stapel van 20 bibliotheekboeken in huis om meer boeken uit onze kast te lezen. Klinkt zeer tegenstrijdig, maar als je weet dat dat allemaal studieboeken zijn, snappen jullie waarschijnlijk wel dat mijn rug het zelden toeliet om daar nog ontspannende lectuur aan toe te voegen. Goed voor 24 boeken so far en dus zeker al geslaagd!

16. Foto’s selecteren om in groot formaat te printen en aan de muur te hangen

Dankzij Gerhilde konden we een mooie canvas laten drukken van een foto van onze reis in Canada. We lieten hem bij mijn ouders in België toekomen en namen hem daardoor pas afgelopen weekend mee naar huis. Een foto-aan-de-muur volgt dus nog!
Dat geldt ook voor onze fotokaders, want een deel foto’s is weliswaar recent geprint geraakt, maar moet nu nog in de kaders gestoken worden en een plekje krijgen. Ik hou het afstrepen van dit puntje dus tot het effectief aan de muur hangt (stok achter de deur enzo), maar vooral: er is ein-de-lijk vooruitgang in het fotografisch decoreren van ons appartement, hoera! We wonen hier dan ook nog maar ruim anderhalf jaar natuurlijk 😉

20. 1500 km fietsen

Vorige update: 445/1500

Lalala, dit puntje gaat zo’n ramp worden. De afgelopen twee maand fietste ik amper 122 kilometer bij elkaar met mijn koersfiets en mountainbike en dus zit ik na acht maanden nog maar net over één derde van mijn doelstelling. Ik troost mijzelf maar met de gedachte dat ik nog nooit zoveel gelopen heb…

Le petit requin

21. Mijn 250ste bericht posten

Moeha, ik schreef oorspronkelijk “misschien doe ik dan ook wel iets speciaals om het te vieren ofzo”. Chance dat die “misschien” er bij stond, want ondertussen is die 250 gepasseerd zonder dat ik het doorhad, ahum. Ik probeer er wat beter op te letten bij een volgend mooi getal, maar in alle geval: jeeej voor veel bloginspiratie!

22. Gewicht verliezen (of mijn huidig gewicht behouden)

Vorige update: status quo

Er ging ondertussen een half kilootje af, wat voor dit punt goed is voor een mini hoeraatje, maar eigenlijk niet zo fantastisch is: ik “moet” volgens mijn loopschema tegen volgende week namelijk 63kg wegen en dat is nog steeds net geen 2kg minder dan wat het nu is. Werk aan de winkel dus!

23. Drie keer knutselen

Ik knutselde kerstkaartjes en liet mij – geïnspireerd door Fieke – een beetje gaan bij het inpakken van onze kerstcadeaus met o.a. deze inkleurverpakkingen voor de kindjes van vrienden:

Kerstverpakking voor kinderen (Le petit requin)

Daarnaast amuseerde ik mij opnieuw met het maken van een agenda en stelde ik ook een weekmenuboekje samen. Niet de creatiefste projecten en allebei nog work-in-progress, maar wel voldoende om onder de noemer “knutselen” te vallen.

25. Tijdschriften uitlezen en opruimen

Vorige update: 21

Ik ben de tel kwijtgeraakt, vrees ik. Er gingen zeker een aantal tijdschriften de deur uit, maar ik moet toegeven dat er best wel wat exemplaren zijn binnengekomen ook. Kwestie van het mijzelf gemakkelijk te maken om dit puntje te halen 😉

26. Minstens drie keer cultuur opsnuiven (theater, rondleiding, concert…)

In Zuid-Afrika lag de focus vooral op natuur en minder op cultuur, maar we volgden wel een kleine rondleiding in een van de grotten in de Drakensbergen, waar tekeningen te zien zijn van de Bosjesmannen die er oorspronkelijk woonden. Al was het een geluk dat de tekeningen de moeite waren, want de uitleg was op zijn zachtst gezegd niet echt om over naar huis te schrijven, waardoor ik even twijfelde of het de naam “rondleiding” wel waard is.

Main Caves Drakensberg (Le petit requin)

Daarnaast gingen we zondag in België naar een optreden van Toedeloe, een band van een van Johans beste vrienden. Ik kan blijkbaar geen filmpjes van Facebook embedden (zoals dat met Youtube wel gaat), maar klik zeker eens door naar bijvoorbeeld het nummer Silent and unknown, want hun muziek is echt wel de moeite.

En daarmee heb ik, na een optreden van Bonnie Prince Billy in Zürich eerder dit jaar, drie keer cultuur opgesnoven (ale, eigenlijk nog wel meer, want we gingen naar de wereldtentoonstelling, ik ging op citytrip naar Ulm, we bezochten samen Bern…, maar dat was niet specifiek in een theater-, concert- of rondleidingsvorm). Dat aantal mag gerust nog wat verder aandikken, maar voor dit puntje is de doelstelling behaald.

27. 12 nieuwe soorten vegetarisch broodbeleg uitproberen

Vorige update: 8/12

Bij de vorige update schreef ik dat ik eens met linzen aan de slag wilde en dat is ondertussen gebeurd met deze linzenspread, opnieuw eentje die hier zeker nog op tafel gaat verschijnen én bovendien supersimpel te maken is (ook met zelfgeroosterde paprika’s). Meer nieuws kwam er de afgelopen twee maand niet aan bod, maar aangezien we in totaal een maand niet thuis waren (twee weken België, twee weken Zuid-Afrika) is dat ook niet zo abnormaal. De inspiratie is alleszins nog niet op, dus die 12 nieuwe soorten, dat komt wel in orde 🙂

Linzenspread (Julienne)

Ik blijf een paar puntjes van de originele lijst compleet negeren, waardoor het volledig afwerken van deze lijst vermoedelijk niet meer zal lukken. Maar dat neemt niet weg dat er toch wel weer vier puntjes geschrapt werden, goed voor een totaal van 12. Ik amuseer mij nog vier maand verder en dan zien we wel weer 🙂

20 Comments

 1. Tijd vliegt, dat is een feit!
  Binnenkort wil ik ook eens een boek van Brené Brown lezen.
  Foto’s kiezen, dat is zooooo moeilijk! Ik kocht een paar jaar geleden drie identieke kaders in de kringloopwinkel en toen ik daar drie foto’s in wou steken van onze USA-roadtrip heeft het me wéken gekost om foto’s uit te zoeken…
  Die inkleur-cadeautjes zijn LEUK! 🙂
  Geniet nog van de maanden voor je volgende verjaardag, en het is niet erg om sommige puntjes totaal te negeren. Dat heb ik toen (met mijn 30 voor 30 lijst) ook gedaan. Sommige puntjes zijn ondertussen nog altijd niet voltooid, haha!

  1. Ja, dat uitkiezen he! Ik was nu bijna weer aan het twijfelen, want hadden we dan eindelijk een selectie gemaakt, hebben we nu natuurlijk weer nieuwe mooie foto’s van Zuid-Afrika. Maar omdat we anders bezig blijven, heb ik maar even foert gezegd tegen die laatste foto’s. Die komen later wel nog eens aan de beurt 🙂

 2. Grappig om te zien dat een aantal van jouw doelen ook op mijn lijst staan voor mijn verjaardag (al komen er bij mij al wat meer jaartjes bij). Veel succes met afstrepen, ik heb ook nog wel wat werk 🙂

 3. Wat veel goede voornemens!
  Geniet van de laatste maanden afstrepen 😉

 4. Dat van die foto’s is heel herkenbaar! Wij zijn al bijna 2,5 jaar getrouwd en hebben nog steeds geen enkele foto daarvan aan de muur hangen. We gingen iets laten maken door de fotograaf, maar ook dat is er niet van gekomen. Met Nieuw-Zeeland hetzelfde liedje, ik ging een canvas laten maken voor aan de muur in de gang, maar ook dat is op de lange baan geschoven. Het zal voor na de verhuis zijn ;-).

  1. Hihi, dat hadden wij ook met onze lampen: in Brussel hadden wij nog altijd enkel peertjes, dan eindelijk een een paar lampen gekocht en ja, dan beslist om te verhuizen. Ze zijn dus gewoon in de doos blijven zitten tot in Zürich 🙂
   En eerlijk: zonder die kortingsbon via Gerhilde vrees ik dat het er nu nog niet van zou gekomen zijn.

 5. Oeh ja, de temperatuur van de zee in Zuid-Afrika! Ik zal nooit vergeten hoe mijn lichaam bevroor toen ik zonder nadenken het water indook, verwachtend dat het lekker warm zou zijn. NEVER again! Ik ging in 6 maanden slechts 1 keer het water in (die keer dus) 🙂

  1. We gaan hem waarschijnlijk dit weekend ophangen en dan komt er wel een foto in mijn weekoverzicht 😉
   En merci nog eens he!

 6. Amuseren is inderdaad belangrijk!!
  Brr zo’n koud bergmeer… Have fun 🙂
  Wij wonen al 2,5 jaar in ons appartement en er hangt één canvas omhoog.. verder niks. Ik wil bewust geen gaten maken in de muur maar soms hang ik wel eens iets op met washitape. O ja en er is natuurlijk de livingdeur waar ik (voornamelijk oude omdat het me maar niet lukt nieuwe te laten afdrukken) foto’s heb opgekleefd.

  1. Ja, die gaten in de muur, dat heeft in ons Brussel ook tegengehouden. Nu is het een huurappartement en dan is de drempel precies toch iets minder groot 🙂
   En ik ben heel hard aan het hopen op een warme lente, zodat het meer in Zürich tenminste niet meer ijskoud is als ik er induik…

 7. Dankzij dit soort lijstjes lijkt de tijd steeds nog sneller voorbij te vliegen. Het is natuurlijk altijd leuk wanneer je er enkele kan doorstrepen, maar plots blijkt dan dat andere weer een moeilijke zaak gaan worden omdat je verjaardag in zicht komt. Nu ja, ik weet natuurlijk niet wanneer je jarig bent. Misschien lukken die ‘moeilijkere’ puntjes dus gewoon wel. Ik heb eigenlijk geen flauw idee hoeveel blogposts ik in totaal gepubliceerd heb. Zou ik is moeten opzoeken.

  1. Ik verjaar op 22 juni, dus ik heb nog wel wat tijd 🙂
   En die lijstjes zijn soms wat dubbel he op dat gebied: enerzijds besef je hoe snel de tijd voorbijvliegt, anders besef je tenminste ook dat je in die tijd wel wat leuke dingen gedaan hebt 🙂

 8. brrr die linzenspread….je wil niet weten aan wat dat mij doet denken….:-) (sorry 🙂 )

 9. Was het zo koud in Zuid-Afrika? Het is daar toch zomer nu? Alhoewel, die loopt waarschijnlijk ver op z’n einde. En ’s nachts, brrrr. Ben jij trouwens ook je hart daar verloren? 😉

  Ik weet ook niet of ik het ga halen met mijn bucket list, ik moet nog 7 dingen doen en heb nog 6 weken tijd. Maar of ik nu slaag of niet, het belangrijkste is dat ik al een pak dingen heb gedaan die ik al heel lang wou doen.

  1. Oh nee, ’t was er superwarm! Maar de Atlantische Oceaan was desondanks maar 9°C, wat in een duikpak al amper te doen was, laat staan dat ik het zag zitten om daar in bikini in te kruipen 😉 Dan toch liever wachten tot de meren hier richting 15°C gaan: nog altijd niet warm, maar toch al beter.

   En ’t is dat vooral he met dit soort lijstjes: bezig zijn met leuke dingen en eindelijk eens doen wat je al lang wilt doen!

Comments are closed.