30 before 30 – conclusie

Binnen een maand word ik 31 en toch ga ik jullie vandaag een update geven over de uitdagingen die ik mijzelf stelde in aanloop naar mijn dertigste verjaardag. Waar ik vreesde dat geen kat daar nog in geïnteresseerd zou zijn, bleek uit de reacties op mijn 35 before 35-lijstje dat dat wel degelijk het geval is. Zei ik al dat ik superlieve lezers heb?!

30 before 30 (Le petit requin)

Kwestie van dit nog even te plaatsen in de tijd: deze uitdaging liep dus van mijn 29e verjaardag op 22 juni 2016 tot mijn dertigste in 2017. Al eventjes terug dus 😉

1. Een wandeling boven 3000m

De start is niet bepaald veelbelovend, want hoewel er veel ideeën voor wandelingen waren, werd er geen enkel uitgevoerd.

2. 30 nieuwe recepten uitproberen

Ik probeerde in totaal 40 nieuwe gerechten uit – check dus! -, waarvan 16 uit eigen kookboeken. Dat is meer dan de helft van de oorspronkelijk geplande 30 nieuwe recepten, dus ook het tweede deel van deze uitdaging verdient een check.

Salade met geroosterde kikkererwten en bietjes (Le petit requin)
De salade met geroosterde kikkererwten en bietjes
  1. Ayib be gomen en ingudai tibs
  2. Overvolle groentetaart, uit: Plenty
  3. Spaghetti met courgette, rozemarijn en citroen
  4. Salade met kip, ananas, avocado en walnoten
  5. Quinoasalade met bonen, mango, paprika en komkommer
  6. Tempeh-salade
  7. Phosoep
  8. Gewokte kip met paprika, champignons, broccoli en rijstnoedels
  9. Gewokte noedelschotel met kip en pindakaassaus
  10. Risotto met spinazie, erwtjes en champignons
  11. Rode quinoasalade
  12. Pasta met geroosterde romanesco, prei en spruitjes
  13. Rijstsalade met pompoen, spruitjes en veenbessen
  14. Kippenragout met paprika en tagliatelle, uit: Pasta
  15. Farfalle met scampi’s en snijbiet in citroencrème, uit: Pasta
  16. Spaghetti met pompoen en sesamzaad, uit: Pasta
  17. Tortellini met broccoli, uit: Pasta
  18. Salade met rode kool, spruitjes, appel en granaatappel
  19. Morieljes in roomsaus met tagliatelle, uit: Pasta
  20. Courgettebeignets, uit: Plenty
  21. Kikkererwtensoep
  22. Shakshuka, uit: Plenty
  23. Chocolademousse met baileys-mascarponecrème
  24. Kokosrijst met pindasaus
  25. Quinoasalade met geroosterde pompoen en munt-erwtenpesto
  26. Linzen, radicchio en noten met honing, uit: Plenty more
  27. Risotto met spruitjes, uit: Plenty more
  28. Salade met avocado, rode biet en erwtjes, uit: Plenty more
  29. Zoetzure prei met geitenkaas en rozijnen, uit: Plenty more, met aardappelen
  30. Geroosterde spruitjes met pompelmoes, uit: Plenty more
  31. Tagliatelle met walnoten en citroen, uit: Plenty more
  32. Rijstschotel met spruitjes, champignons en cashewnoten
  33. Quinoasalade met asperges, erwtjes en avocado
  34. Chili sin carne (niet dat ik dit nog nooit at, maar het  was een nieuw recept 🙂 )
  35. Salade met kikkererwten, rode biet en za’atar
  36. Quinoasalade met zoete aardappel, appel en granaatappel
  37. Vegetarische moussaka
  38. Salade met radijs, sinaasappel en geitenkaas
  39. Gevulde paprika’s met koolrabi, kappertjes en geitenkaas, uit: Plenty more
  40. Geroosterde steenvruchten en vijgen met yoghurtsaus, uit: Plenty more

3. Een voorstelling in de Weense opera zien

Hoewel ik – om financiële redenen – niet naar de Wiener Staatsoper ging zoals eigenlijk de bedoeling was, tel ik dit puntje toch mee, omdat ik een opera in de oranjerie van Schönbrunn zag.

Schönbrunn (Le petit requin)

4. 30 km lopen

What was I thinking? 😉

5. Naar een pretpark gaan

In juli 2016 ging ik naar Bobbejaanland en – hoewel ik eventjes duizelig werd na vier stevige attracties na elkaar – was het een heerlijke dag!

6. 30 fotomappen sorteren en minstens één fotoalbum maken

Ik werkte een heleboel te sorteren mappen weg – waarvoor hoera! -, maar blijkbaar niet genoeg om ook effectief tot een album te komen.

7. Stand-up paddling uitproberen

Hoewel ik dit ingepland had op de avond van mijn verjaardag, kwam het er uiteindelijk toch niet van (J. had diezelfde avond een verplicht etentje met het werk, waar ik – kwestie van dan toch iets samen te doen op mijn verjaardag – mee naartoe ging). Al deed ik het sinds het einde van deze uitdaging wel en hoewel het niet iets is wat ik heel vaak ga doen, was het wel heel plezant.

8. 30 boeken lezen

Deze uitdaging is heel goed gelukt, want ik las tussen mijn 29e en mijn 30e verjaardag 55 boeken. Ook de bijkomende doelstelling – minstens 15 boeken uit mijn eigen kast halen (= de boeken in het vet) lukte.

 1. Henning Mankell, Tea-Bag
 2. Diane Broeckhoven, De poppendokter
 3. Bart Debbaut, En toen schiep God Kevin
 4. Roderik Six, Val
 5. Erik Vlaminck, Suikerspin
 6. Fredrik Backman, Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt
 7. Nasrin Siege, Sombo woont in Zambia
 8. Lionel Shriver, We need to talk about Kevin
 9. Philippe Lechermeier & Rébecca Dautremer, Het geheime dagboek van Klein Duimpje
 10. Jojo Moyes, Me before you
 11. Jojo Moyes, After you
 12. Milena Moser, Gebrauchsanweisung für Zürich
 13. Fjodor Dostojewski, De gebroeders Karamazov
 14. Elvis Peeters, Dinsdag
 15. Isabel Allende, Fortuna’s dochter
 16. Jane Austen, Northanger Abbey
 17. Philippe Claudel, Meuse l’oubli
 18. Roald Dahl, Charlie and the chocolate factory
 19. Manfred Böckl, De rode hengst van Kinsale
 20. Haruki Murakami, Norwegian Wood
 21. Roal Dahl, Matilda
 22. Amélie Nothomb, Le sabotage amoureux
 23. Richard McGuire, Here
 24. Edel Maex, Mindfulness: in de maalstroom van je leven
 25. Bart Moeyaert, Het is de liefde die we niet begrijpen
 26. William Peter Blatty, The exorcist
 27. Ineke Riem, Zeven pogingen om een geliefde te wekken
 28. Katrijn Van Bouwel, De muze en het meisje
 29. Rainbow Rowell, Eleanor & Park
 30. Paul Bilton, The Xenophobe’s Guide to the Swiss
 31. Ray Bradbury, Fahrenheit 451
 32. Robert James Waller, The bridges of Madison County
 33. Stefan Brijs, De engelenmaker
 34. Judith Glover, Voor jou wil ik sterven
 35. Vladimir Nabokov, Lolita
 36. Michael Bond, Verzamelde verhalen van het Beertje Paddington
 37. Mieke de Loof, Duivels offer
 38. Christian Larsen, Gut zu Fuß ein Leben lang
 39. Patrick Ness, A monster calls
 40. Janet Fitch, White oleander
 41. Wouter Deprez, Bloemen, bijen & borstbollen
 42. Thomas Blondeau en Roderik Six, De boekendokter
 43. Laurens De Meyer, Wat (w)eten we?
 44. Jacques Vriens, Weg uit de Peel
 45. Harry Mulisch, De ontdekking van de hemel
 46. Takahiro Kurashima, Poemotion 1
 47. David Nicholls, One day
 48. Bernhard Schlink, Der Vorleser
 49. Ann de Craemer, De seingever
 50. Jeroen Brouwers, Bezonken rood
 51. Henrietta Thompson, Mach neu aus alt. Welt retten, Geld sparen, Style haben.
 52. Ish Ait Hamou, Als je iemand verliest die je niet kan verliezen
 53. Alain de Botton, The course of love
 54. Alice Walker, The color purple
 55. Richard McGuire, Erzählende Bilder: Sequenzielle Zeichnungen aus dem New Yorker
Le petit requin
Een aantal van de boeken die ik las

9. Een duik onder 30m

Bleef ik in Zuid-Afrika nog onder de grens van 30m, dan ging ik in Mozambique tot 39,9m diepte. Natuurlijk niet om dit puntje te kunnen afvinken (dat zou wel heel absurd zijn 😜); wel omdat er op die diepte haaien te zien waren.

10. Een hot stone massage krijgen

Oooh, gewoon terugdenken aan die decadente, maar overheerlijke 80 minuten, doet mij goesting krijgen om er nog eens eentje te boeken 🙂

11. 15 bloggers ontmoeten

1. Leen, toen ik haar haar gewonnen pakket ging overhandigen
2. Hilde, voor een boekenruil
3. Lotte, voor een fietstocht die een café- en restobezoekje werd en op de Verbeelding bookclub meetup in de zomer
4. t.e.m. 12. CharlotteElisse, Eline, KathleenTrijnewijn, C., L., N. en S. tijdens diezelfde meetup (de laatste vier zijn weliswaar geen bloggers, maar wel leden van de Goodreadsclub en dat telt ook mee vind ik. Al had ik – om enige verdenking van gefoefel te vermijden – in mijn puntje misschien wel beter van “social media”-contacten i.p.v. bloggers gesproken 😉 )
13. Gerhilde, tijdens een etentje in Antwerpen
14. Literasa, ook tijdens een etentje, maar dan in Zürich
15. t.e.m. 19. Greet, Annelies, D., B. en E. tijdens de wintereditie van de Verbeelding bookclub meetup

Gelukt, zou ik zo zeggen! Al helemaal omdat ik nadien gewoon verder deed en zo onder andere fijne madammen Sofie en Liesbet leerde kennen. Hoera voor toffe ontmoetingen met fijne bloggers & Goodreaders!

Le petit requin
De eerste boekenmeetup

12. 3 cols beklimmen

Was ik oorspronkelijk nog optimistisch dat ik, na de Grimsel- en Furkapass tijdens het Alpenbrevet, nog wel een derde col op zou rijden, dan bleek dat uiteindelijk niet meer haalbaar voor de winter. Tegen dat de passen terug berijdbaar waren na de winter, was mijn 30e verjaardag al daar. Ach ja, twee volledige en één halve col, dat is niet zo ver verwijderd van de beoogde drie, toch? 🙂

13. 30 opeenvolgende dagen lang elke dag 10 000 stappen zetten

Hoewel ik op voorhand vreesde meerdere maanden nodig te hebben vooraleer dit een keer zou lukken, bleek het bij de eerste poging al meteen raak! Niet dat het makkelijk was en er waren dagen waarop ik serieus gezucht heb op “die briljante ideeën van mij ook altijd”, maar uiteindelijk was ik wel elke keer content dat ik mijzelf toch naar buiten had gesleept.

14. Blog in orde zetten

Ahum ja, ik had mij twee dingen voorgenomen: alle berichten van mijn oude adres overzetten – wat gelukt is – en eindelijk eens een “over”-pagina schrijven, wat duidelijk niet gelukt is, want ook vandaag is die er nog steeds niet (al heb ik sinds kort wél een contactpagina, ’t is toch al iets 😉 ). Die header die ik eventueel nog wilde maken kwam er uiteraard al helemaal niet meer van. Ja kijk, dit is een hobby en er is nu eenmaal maar zoveel tijd die een mens in elke hobby kan steken… Bovendien blijk ik duidelijk liever bezig te zijn met het effectieve schrijven, dan met het prutsen achter de schermen.

15. ’s Nachts in een meer of zee zwemmen

Dit deed ik heel kort na mijn 29e verjaardag (wetende dat het water op zijn warmste is in de zomer) en het bleek heel rustgevend. Eigenlijk was ik nadien vast van plan dat nog vaker te doen, maar euhm ja, ’t is bij die ene keer gebleven. Moest Winterthur een meer hebben, ’t zou veel makkelijker zijn – maak ik mijzelf dan maar blaaskes wijs 😉

Zürichsee (Le petit requin)

 16. 30 dingen opschrijven waarop ik trots ben

 1. Short triatlon Zürich ondanks weinig training volbrengen
 2. Week na mijn val terug op de fiets kruipen en zo mogelijke afdaalangsten meteen de kop indrukken
 3. Alpenbrevet uitrijden
 4. Halve marathon van Brussel uitlopen, hoewel ik er serieus op heb afgezien
 5. Voor het eerst een hamerboor gebruiken (ik kan mij inbeelden dat dit voor sommigen heel onnozel klinkt, maar ik ben niet meteen de meest handige. Een vijs indraaien is één ding, een gat in de muur boren was – tot nu dus – nog een ander)
 6. Alleen een week naar Bologna gaan
 7. In een boekenwinkel info vragen over jobs en de bijhorende eisen
 8. Beslissen om therapie in het Duits te starten, omdat het zo “in het echt” kan in tegenstelling tot de therapie in het Nederlands die ik ervoor via skype deed
 9. Reizen met de nachttrein i.p.v. voor de “makkelijke”, maar veel minder ecologische auto-optie te gaan
 10. Mijn ouders vertellen over mijn depressie
 11. Ondanks dat het bij momenten gigantisch veel energie vroeg, toch proberen om af en toe sociaal contact te hebben
 12. De kinderknoop ontwarren
 13. Leven zonder auto (grappig eigenlijk dat ik hier nu totaal niet meer stilsta, maar het een dik goed jaar geleden nog een prestatie om trots op te zijn vond 🙂 )
 14. Van 9m hoogte in een rivier springen (ok, in de categorie “wat doet dát er nu toe?” scoort dit zeer hoog, maar hey, als je het moeilijk hebt om trots te zijn op zaken die je doet, dan telt elk dingetje)
 15. J. overtuigen om bloed te geven
 16. Opnieuw solliciteren
 17. Met mensen praten over fair / eco fashion en nadien van hen te horen krijgen dat ze er dankzij mijn uitleg meer op gaan letten
 18. Terug beginnen werken
 19. Op het werk eerlijk zijn over de moeilijkheden die ik gehad heb, zodat mijn collega’s op zijn minst weten waarom ik het op het werk soms moeilijk heb
 20. Ondanks paniekaanvallen door stress toch projecten afronden
Mobility (Le petit requin)
De eerste uitstap “zonder auto” 😉 Ofte dus de eerste uitstap met een huurauto na de verkoop van de eigen auto

Nee, dat zijn inderdaad geen 30 dingen. Al beschouw ik dit puntje desondanks niet echt als mislukt, want elke stap vooruit is meegenomen! En bovendien zou ik nu veel makkelijker zo’n lijstje kunnen vullen #waareenbreukalnietgoedvooris

17. 3 dingen naaien

Er zijn niet gelukte puntjes die ik niet eens zo heel erg vind, maar dit vind ik eigenlijk echt wel jammer. Was ik op mijn dertigste verjaardag nog vastbesloten om er eindeljik werk van te maken, dan bleken de kort daarop volgende drie verhuizen en veel kleiner wonen er voor te zorgen dat er tot op de dag van vandaag nog steeds niets van onder mijn naaimachine gerold is. Al is er hoop, want de belangrijkste “werken” in mijn appartement zijn ondertussen gedaan, waardoor er meer tijd vrij komt.

18. 30 kaartjes versturen

Ik ben de tel eerlijk gezegd een beetje kwijtgeraakt, maar aangezien ik halfweg de challenge al 13 kaartjes verstuurd en nadien deelnam aan InCoWriMo, wat 28 verstuurde kaartjes opleverde, haalde ik de 30 sowieso.

Le petit requin
Kaartjes verstuurd tijdens InCoWriMo

19. 30 (niet opeenvolgende) dagen zonder internet

Ook dit vergat ik vanaf februari bij te houden, waardoor ik enkel kan zeggen dat ik in de eerste acht maanden 18 dagen zonder internet doorbracht. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de kans klein is dat ik er nadien nog eens twaalf aan toevoegde, dus ook al weet ik het niet zeker, ik denk niet dat ik dit puntje volbracht.

20. 3 creatieve projecten uitvoeren

Ik maakte o.a. bladwijzers, verschillende soorten kerstdecoratie en ging aan de slag met een eigen agenda.

Minion-bladwijzer (Le petit requin)

21. 30 nieuwe plaatsen ontdekken

Ondanks dat ik het mijzelf moeilijk maakte door zowel Bologna als Wenen als één puntje mee te tellen (anders werd het wel heel makkelijk), ontdekte ik toch een mooie 33 nieuwe plaatsen, kastelen, musea, natuurgebieden en dergelijke!

 1. Rivierenhof Antwerpen
 2. Klausenpass
 3. Schloss Wildegg
 4. Museum Haus Konstruktiv, Rathaus, Cabaret Voltaire en Landesmuseum, allemaal tijdens de Museumnacht in Zürich
 5. Villa Boveri Baden
 6. Verkehrshaus Luzern
 7. Triesenberg
 8. Kasteel Gutenberg in Balzers
 9. Teufelsschlucht Olten
 10. Urnerboden
 11. Verschillende plaatsen dankzij Zürich liest, o.a. Friedhof Sihlfeld en de Wasserkirche
 12. Schloss Sihlfeld
 13. Arvenbüel
 14. Bologna
 15. Wenen
 16. Kaysersberg
 17. Museum Rietberg in Zürich
 18. Greifensee
 19. Opernhaus Zürich (interieur)
 20. Ponta do Oura
 21. Hluhluwe-Imfolozipark
 22. iSimangaliso Wetland Park
 23. Rapperswil
 24. Hinwil
 25. Oberrieden
 26. Aabachtobel in Horgen
 27. Stadtkirche in Winterthur (interieur)
 28. Etzel
 29. Melch- en Tannensee
 30. Toblach
 31. Tre Cime di Lavaredo
 32. Denzlerweg op de Uetliberg
 33. Romanshorn
Le petit requin
Dit beeld van de godin Taweret was een van de ontdekkingen in het Museum Rietberg

22. 6 nieuwe ingrediënten kopen en er iets mee klaarmaken

Hmm, in mijn notitieboekje stond enkel romanesco, terwijl ik zeker weet dat ik ook voor het eerst za’atar en rode peper gebruikt heb. Opnieuw een geval van “hou dingen eens wat beter bij seg”, dus hou ik het maar simpelweg op half geslaagd, omdat ik daar tenminste zeker van ben 🙂

23. 30 fietstochten

Eigenlijk had ik gehoopt dat dit heel vlot zou gaan, maar uiteindelijk klokte ik af op 31 fietstochten. Geslaagd, dat wel, maar niets vergeleken met mijn vroegere aantallen (al was fietsen toen quasi de enige sport die ik deed).

24. 52 yogasessies

Er is duidelijk iets misgelopen met het bijhouden van mijn resultaten na 22 februari, want ook hier stopt de teller en jammer genoeg hield ik toen – in tegenstelling tot nu – nog niet digitaal bij wanneer ik yoga deed. Dat ik na acht maanden afklokte op 28 yogasessies, maakt het halen van dit puntje twijfelachtig en dus streep ik het niet af.

25. Italiaans leren of Spaans verbeteren

Er is nog veel werk aan, maar ik begon met Italiaans te leren door middel van een weekje intensieve cursus in Bologna.

Le petit requin

26. 30x pompen

Ok, ik weet dat ik bij die 30km lopen hierboven al reageerde met what was I thinking, maar zie ik mij dat ooit nog wel gedaan krijgen (liefst dit jaar nu ik ingeschreven ben voor een marathon, ahum), dan lijkt dit puntje mij pas echt onhaalbaar. Mietjesarmspieren en -polsen, dat heb ik! 😜

27. 3 klassieke muziekstukken beluisteren

Ik luisterde ondermeer aandachtig (dus zoals de bedoeling was al liggend of zittend en enkel naar de muziek luisterend) naar:

 • Piano Concerto No. 3 van Beethoven
 • Piano Concerto No. 3 van Rachmaninoff
 • La primavera van Vivaldi (het zou kunnen dat ik naar alle vier jaargetijden wilde luisteren, maar in slaap ben gevallen tijdens de zomer. Sorry Vivaldi, ’t ligt echt aan mij hoor!)
 • Nocturnes van Chopin
 • Requiem for my friend van Zbigniew Preisner

Uitdaging geslaagd! En, veel belangrijker: ik mag besluiten dat mijn afkeer van klassieke muziek definitief verdwenen is (en mij nu zelfs absurd lijkt).

28. 9km in minder dan een uur lopen

Lopen is één ding, sneller lopen duidelijk een heel ander, want dit lukte niet. Of toch niet als recreatieve uitdaging op zich, want in een wedstrijd liep ik wel al eens 9km van het totaal in minder dan een uur. Jammer dat dat niet mijn doel was bij dit puntje 😉

29. 3km zwemmen

Ik haalde 2km, maar daarna bleef ik hangen in mijn normale trainingssessies van 1 à 1,5km. ’t Zal voor een dag met véél tijd zijn 😜

30. Door jullie te kiezen uitdaging

Uiteindelijk koos ik niet één, maar verschillende uitdagingen (zij het wel de meest haalbare, woepsie):

 • Uitdaging Gerhilde: ik kocht zomaar een cadeautje voor J.
 • Uitdaging Literasa: ik sliep zeker 30x uit
 • Uitdaging Samaja: ik kreeg naast de hot-stone massage nog een andere massage en ging naar de thermen, goed voor extra pure ontspanning
 • Uitdaging Saar: ik ben het weliswaar al van voor deze uitdaging, maar ook stamceldonor zijn, is een check hier

Suggesties die het niet haalden, maar die ik desondanks te leuk vind om ze nooit te doen waren de leesmarathon van 24u van Leen, 30 wandelingen met een hond uit het asiel van Sofie (eentje die ik wel onderzocht, maar niet evident bleek, omdat veel asielen ofwel enkel op zoek waren naar financiële steun, ofwel een opleiding vereisten om te mogen gaan wandelen) en 8 kortverhalen of gedichten schrijven over de 8 plekken waar je sinds je 18e gewoond hebt van Kathleen. Er staan eigenlijk al een paar drafts klaar van die laatste uitdaging, dus misschien moet ik die toch maar eens afwerken (vooraleer er weer plekken bijkomen, want sinds haar suggestie zijn er al drie bijgekomen, ahum).

Conclusie

Met zestien geslaagde en vier half geslaagde puntjes is dit zeker niet mijn meest succesvolle lijstje met verjaardagsdoelstellingen. Maar uiteindelijk gaat het ook niet om “zoveel mogelijk puntjes afstrepen”, wel om plezier te hebben met wat ik mijzelf voorneem. En dat was absoluut het geval!
Wat niet wegneemt dat ik – omdat 30 puntjes in één jaar toch wel heel veel is – bewust gekozen heb om mijn volgende verjaardagsdoelstellingen met een termijn van vijf jaar iets haalbaarder te maken 😉

14 Comments

 1. Heel goed gedaan! En toch goed bijgehouden. Ik herinner me soms al niet meer wat ik gisteren gedaan heb :-). Leuk om te lezen dat je je ook in de watten laten leggen hebt.

  1. Ja, ik heb je voorstel goed uitgevoerd he 😉
   ’t Is dat ik veel bijhou, want anders had ik op grote delen hiervan niet eens meer kunnen antwoorden. Als ik drie dagen mijn maaltijden vergeet op te schrijven, is het al zwaar nadenken 🙂

  1. Merci! Ik ga mijn updates van mijn nieuwe lijst met 35 puntjes beginnen opdelen denk ik, want dit is al zoveel tekst geworden dat ik het eigenlijk al straf vind dat er überhaupt mensen tot het einde gelezen hebben 😉

 2. Oh wow Haaike, da’s echt wel een lijst om u tegen te zeggen. Schönbrunn, dat is zo knap daar. Ik houd er mooie (school)herinneringen aan over. Aan onze ontmoeting IRL denk ik overigens eveneens met veel plezier terug. Na een assessment gisteren kreeg ik ook zo’n reuze goede tip mee om ‘persoonlijke doelstellingen voor mezelf te formuleren om in beweging te blijven’. Wreed interessant en dit hier, bij jou, werkt in dat opzicht zo inspirerend, ècht. Merci!

  1. Oh, zo tof dat je met school naar Wenen gegaan bent!
   Ik kan het alleen maar aanraden, zo’n persoonlijke doelstellingen. Voor mij is dit soorten lijsten niet iets dat “moet” gebeuren, wel iets dat een leidraad is om dingen te ontdekkingen, sportieve uitdagingen aan te gaan… Lukt het? Super! Lukt het niet? Niets aan verloren, volgende keer beter 🙂 Ik denk dat als je het ook zo aanpakt en er (logischerwijze) je eigen twist aan geeft (in jouw geval waarschijnlijk meer rustigere sport en meer creatieve dingen), dat het zeker kan helpen.
   Als je nog meer inspiratie zou willen, vind je onder het tabblad “doelen” bovenaan de verschillende lijstjes die ik al opmaakte sinds ik blog 😉

 3. Wauw, zo goed bijgehouden! En het gaat niet om hoeveel puntjes hé. Na de zomer kan je nog een (hopelijk fijne) ontmoeting met een medeblogger toevoegen 🙂

  1. Dat dat een fijne ontmoeting zal zijn, daar twijfel ik niet aan 🙂
   Heb je mijn mailtje trouwens gekregen? Jullie moeten maar zien wat voor jullie het makkelijkste is he!

    1. Niks schandaligs aan, seg! (zegt zij die evenzeer laat antwoord op mails en niet eens een goed excuus, zoals een kind, heeft…) 😉 Ik antwoord je vandaag of morgen!

 4. Op elk van die 20 puntjes mag je meer dan trots zijn. De kleine én de grote.
  Die boekenwijzer is en blijft zalig 😉
  Dat was een heftig jaar ja met zoveel uitdagingen! Ge hebt uw best gedaan amai.
  En een marathon op het programma… ben benieuwd wat uw volgend levensjaar gaat brengen!

  1. Merci!
   Jah, die marathon, ik weet ondertussen niet meer of dat nog voor dit jaar zal zijn… Met die bronchitis is mijn conditie volledig weg, dus ik weet niet of het nog haalbaar is om eind oktober een marathon te doen. Misschien doe ik het – voor mijn eigen gezondheid – beter volgend voorjaar…

Comments are closed.