30 day song challenge #1: Kleur

Ik zag deze 30 day song challenge een paar maanden geleden passeren bij Anne (ah ja, waar anders, het is een muziekchallenge 😉) en vond het toen heel leuk om die bij haar te volgen. Ik ga er zelf ook mee aan de slag nu (’t is een mooie datum om iets nieuws te starten, vind ik, 10/10/2020 🙂), idealiter aan een tempo van elke week eentje, maar we zien wel weer hoe haalbaar dat is. Er is een minimale overlap met deze tag die ik een tijdje geleden invulde, dus daar ga ik proberen andere nummers te verzinnen.

30 day song challenge

De eerste opdracht – een liedje met een kleur in de titel – is er al meteen eentje die ik ook toen al beantwoordde, maar het grappige is dat ik nu meteen aan een ander liedje moest denken. Was het toen Purple Rain van Prince, dan dacht ik nu onmiddellijk aan Yellow. Oorspronkelijk van Coldplay, maar dat was niet de versie die ik in mijn hoofd hoorde. Wel deze, van Astrid Stockman, tijdens de laatste aflevering van Vive le Velo, morgen exact 4 weken geleden. Ik was iets minder fan van deze reeks, maar haar bijdrages vond ik wel een meerwaarde. En dit nummer… haar stem, de mooie achtergrond van de Abdij van Averbode (een van de fijnste restauratieprojecten waar ik ooit op werkte, dus ik heb wel een band met die plek) en dat gecombineerd met de beelden uit de Tour – de tristesse van Roglič, het ongeloof en contentement bij Pogačar na die ongelooflijke omwenteling op zaterdag, hij met de Sloveense vlag op het podium in Parijs, zo veel keer hij op dat podium in Parijs -, het was de perfecte afsluiter van deze – op zoveel gebieden zotte – Tour.

12 Comments

 1. Oh prachtige cover zeg! Ik dacht, dat liedje ken ik niet, maar toch wel 😀 Ik ben niet zo’n Coldplay-fan maar dit is mooi gecoverd.

  1. Ja, het klinkt heel anders dan het origineel he 🙂 Ik ben zeker ook geen onvoorwaardelijke Coldplay-fan, maar ze hebben wel een aantal, vooral oudere, nummers die ik mooi vind.

 2. Voor mij kan het toch niet tippen aan het origineel 🙂 maar ik ben echt hele grote fan van het origineel (om de een of andere reden moet ik tegelijkertijd altijd, maar echt altijd, bleiten én me extreem happy voelen als ik dat hoor)

  1. Als je zo hard fan bent van het origineel en dat zo’n gevoelens oproept, dan is het heel logisch dat er geen enkele cover aan kan tippen, denk ik. Ik heb dat ook met sommige (originele of cover)versies van nummers. Dat is dan gewoon dé versie 🙂

 3. Wat leuk dat je deze song challenge gaat doen, ik kijk echt uit naar je keuzes!
  Deze eerste vind ik alvast heel leuk. Ik hou heel erg van de vroege Coldplay, tot en met A Rush of Blood in the Head, zoiets. De volgende CD vond ik al minder. Yellow vind ik een zalig nummer. En deze cover-versie had ik ook gezien/gehoord, en goedgekeurd 🙂 Kan me trouwens ook vinden in wat je vond van Vive le Vélo. Gewoon alles in je bericht, haha.
  Leuk. Something to look forward to 🙂

  1. Haha, ik hoop dat ik de verwachtingen kan inlossen 🙂 Vrees wel dat ik niet altijd even origineel uit de hoek ga komen als jij, maar bon, we zien wel weer. Goesting erin heb ik sowieso wel (en oh, veel muziek in mijn hoofd de afgelopen week, omdat ik al zit na te denken wat ik de komende weken ga kiezen 🙂 ).

   Ik moet eerlijk toegeven dat ik amper albums ken; ik ben altijd al eerder op losse nummers afgegaan (vroeger uit de collectie van mijn vader, tegenwoordig op spotify), dus ik kan een liedje zelden aan een specifiek album linken, laat staan wanneer die dan net verschenen zijn 🙂 Soms vind ik dat wel jammer, want je mist dan natuurlijk wel de hele opbouw van de nummers.
   Soit, ik ben dus even gaan opzoeken welk album A Rush of Blood in the Head net was en wanneer dat verscheen 😉 Maar dan kom ik inderdaad wel tot dezelfde conclusie als jij, want de meeste nummers van Coldplay die ik mooi vind, staan op die eerste twee albums.

 4. Oh tof, dat je deze gaat doen via je blog. Ik ben benieuwd naar de nummers die hier gaan verschijnen. Zowel tijdens de uitzending als hier krijg ik kippenvel wanneer ik naar haar cover luister.

  1. Ja he, dat heb ik ook. Ik was eigenlijk eerst niet van plan om voor deze challenge heel recente nummers te kiezen, omdat er soms toch wat tijd over moet gaan om te kunnen inschatten of een nummer echt blijft hangen, maar bij dit had ik ook zodanig kippenvel, dat ik niet meer getwijfeld heb 🙂

 5. oh ja Astrid in Vive le Vélo is geweldig maar deze aflevering heb ik gemist (‘k denk dat ik toen al in bed lag, beetje op mijn energie moeten letten voorbije weken). ‘k moet ook toegeven dat ik origineel niet eens ken …ooit wel een huwelijk daar bijgewoond en het is er effectief ook een hele bijzondere plek.

  1. Hopelijk gaat het ondertussen al wat beter, energiegewijs?
   Ik heb ook niet alle afleveringen (volledig) gezien, want ik moet er vrij vroeg uit voor het werk. Al heb ik gelukkig, met dit nummer op te zoeken, wel ontdekt dat alles van Astrid op Youtube staat, dus op zijn minst van haar heb ik uiteindelijk toch niets gemist 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.