Boekenuitwisselingsproject

Tijdens mijn blogmeet met Gerhilde, vertelde ze mij o.a. over een boekenuitwisselingsproject waar ze momenteel aan deelneemt. Boekenworm die ik ben, was ik meteen geïnteresseerd, al helemaal toen ik hoorde dat je in het ideale geval 36 boeken ontvangt! Ondertussen ben ik via Gerhilde (die binnenkort een boek van mij zal ontvangen; ik deed het vandaag op de post) en Saar deel van de ketting geworden, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat die ketting langer en langer wordt!

Daarom ben ik nu op zoek naar zes mensen die ook willen meedoen, wat inhoudt dat je één boek opstuurt en zelf zes mensen zoekt. En dat is alles!

Le petit requin

Hoe zit de uitwisseling net in elkaar?

 • Jij stuurt één boek naar Saar. Dat kan nieuw of tweedehands (in goede staat) zijn, dat maakt niet uit. Bij voorkeur stuur je natuurlijk iets op dat je zelf graag gelezen hebt.
 • Je zoekt zelf zes mensen en geeft hen mijn adres, zodat zij mij elk één boek kunnen sturen (en no worries, ik heb een Belgisch adres, dus ik ga niemand op kosten jagen 😉 ).
 • Die zes mensen zoeken vervolgens ook elk zes mensen aan wie ze jouw adres geven. Ergo: jij krijgt (idealiter) 36 boeken opgestuurd, terwijl je er zelf maar eentje hoeft te versturen.

Zin om mee te doen? Laat dan hieronder een reactie mét mailadres achter of stuur mij een bericht op haaike [dot] lepetitrequin [at] gmail [dot] com. Ik bezorg je dan het zowel het adres waarnaar jij moet sturen (zijnde dat van Saar) als het adres waarnaar jouw zes mensen moeten sturen (zijnde mijn adres).

Who’s in? 🙂

6 Comments

  1. Ik hoop dat je het nog niet hebt / gelezen hebt 🙂 Geen idee hoe lang het erover gaat doen, want het kan soms zijn dat het door de douane langer duurt…

 1. Tof idee! Maar ik ben juist mijn huis leger aan het maken, dus 36 boeken passen niet echt in dat project 🙂

  1. Hihi, wat dat betreft is het inderdaad niet het ideale project! Boeken zijn bij mij de enige uitzondering op de minimaliseer-regel 😉

   Al is het ergens natuurlijk ook de vraag of je effectief 36 boeken gaat binnenkrijgen, want dan moet je al én zelf 6 mensen vinden én moeten al die mensen 6 mensen vinden. Ik ga er dus sowieso vanuit dat het minder boeken gaan zijn; ik doe eigenlijk vooral mee voor het plezier van het lezen en het ontdekken van nieuwe boeken.

Comments are closed.