Dingen die ik mij wel eens afvraag (3)

 • Wat er zo speciaal is aan graven dat daar een specifieke soort aarde voor bestaat?

Le petit requin

 • Wat het lekkerste zou zijn: frietjes met slagroom of stoofvlees met wafels? Het zou kunnen dat ik mij net versproken had toen deze vraag ontstond.
 • Of ik ooit nog werknotities ga hebben die in één taal geschreven zijn? In Brussel gebeurde het al regelmatig in vergaderingen met Franstalige collega’s; hier in Zwitserland is het vaste kost.

Le petit requin

 • Vanaf wanneer een “proefopstelling” in het verkeer een vaste verkeerssituatie wordt? Deze vrij recente foto is van een drempel die werd geïnstalleerd toen ik nog met de fiets naar school reed langs deze weg. Mijn middelbare school voor alle duidelijkheid… wat betekent dat deze opstelling al minstens 12 jaar getest wordt.

Le petit requin

 • Of Duitstaligen dit ook eerst interpreteren als een “ongenietbare” (en dus lastige, ambetante) en pas dan als een oneetbare plant?

Le petit requin

 • Of jullie ook zo’n flatterende spamcommentaren krijgen of dat ik toevallig heel lieve spammers heb? Hun spelling negeer ik maar even…
  • “Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. […] this web site is one thing that’s needed on the web, somebody with a bit of originality. “
  • “What i don’t understood is in truth how you’re now not really much more smartly-appreciated than you might be now. You’re very intelligent.”
  • “You are amazing and thoughtful.”
  • “Good day! This post could not be written any better!”
 • Of jullie ook mannetjes zien in de meest onnozele dingen? Na het olifantenmannetje op de trein, was er nu het insectenmannetje / kapstok.

Le petit requin

 • Of iemand al eens de “warme Belgische wafel” van Burger king geprobeerd heeft? En zo ja, is dat dan een Luikse wafel of een Brusselse? Want de foto lijkt een Luikse te tonen, maar daar horen toch geen toppings op? Op een Brusselse wafel, ja, maar in een Luikse zitten al suikerkorreltjes, dus daar ga je toch geen chocoladesaus en slagroom meer opdoen?

Le petit requin

 • Hoe Piet Porreye, die een tijdje geleden op het nieuws kwam, tot zijn beroep van fruitteler gekomen is? Is het een familiebedrijf (en zo ja, zijn ze ooit gestart met groenten en dan overgestapt naar fruit)? Of is hij de eerste in zijn familie die die weg op gaat (en zo ja, haalde hij zijn inspiratie dan bij zijn naam)?

11 Comments

 1. Mij gisteren nog dezelfde vraag gesteld bij een bordje ‘gewijzigde verkeerssituatie’ dat er ondertussen al jaaaren hangt. Belgische verkeersborden, je moet er van houden.

  1. 🙂 Inderdaad! Al hangt dat bij mij heel erg van mijn humeur af: ben ik goedgezind, dan zie ik de heerlijkheid van de absurditeit wel in; ben ik slechtgezind, durf ik er mij wel eens aan ergeren 😉

 2. Laten we zeggen dat ik me gelijkaardige dingen afvraag. En dat vaak niet uitspreek om niet raar bekeken te worden door mijn zonen. 😉 Die spamberichten komen in vlagen, maar ik heb de beveiliging wat verstrengt. Dat helpt. Maar vanochtend kreeg ik een mail van een coach die ik van haar noch pluim ken, maar die me vraagt om haar via mijn blog naambekendheid te geven … Lef hebben, noem ik dat.

  1. Hahaha, dat niet uitspreken, dat herken ik deels wel. Al trek ik mij daar minder en minder van aan, wat mij afgelopen weekend weliswaar wat rare blikken van mijn vader opleverde 😉
   En ja, die coach… een mens vraagt zich soms toch af hoe anderen hun hoofden werken he…

 3. Ik zie ook soms gezichtjes in dingen, op instagram gebruik ik daarvoor de hashtag #iseefaces 🙂

 4. Vriendelijke spam commentaren, ja af en toe zit er ook bij mij zo wel ‘ns eentje tussen. En haha van die frietjes met slagroom of wafels met stoofvlees. Dat van die Piet Porreye zijn ook dingen die me dan even verder doen (na)denken. Dat er speciale aarde voor graven bestaat, was me nog nooit opgevallen al kom ik regelmatig in een tuincentrum voor kamerplantjes.

  1. Ik heb zo’n vermoeden dat die speciale grafaarde iets typisch Zwitsers is. Hier worden er namelijk veel meer bloemen op graven gezet, omdat er meestal enkel een rechtopstaande en geen liggende steen is; op de plek van de liggende steen worden dan bloemen geplant. In België komt dat veel minder voor, dus misschien is er daar ook minder nood aan specifieke aarde (al blijft de vraag waarom er specifieke aarde voor nodig is 🙂 ).

 5. Ja, die mannetjes zie ik ook!

  En hier ook al heel lang geen ééntalige boodschappenlijstjes meer 🙂

  1. Oh ja, boodschappenlijstjes, die zijn hier ook altijd een mix. Zeker wanneer ik iets speciaals nodig heb en niet zeker weet of ze het gaan hebben; dan zoek ik de naam vaak preventief op, zodat ik tenminste kan benoemen waar ik naar op zoek ben 🙂

Comments are closed.