Dingen die ik mij wel eens afvraag (1)

 • Of jullie mij en mijn blog eigenlijk nog geloofwaardig vinden, met al mijn plannen om veel te bloggen en vervolgens vooral stiltes te laten vallen?
 • Of ik Kathleen haar you do you-uitspraak niet een beetje verkeerd interpreteerde door zodanig veel ideeën voor blogposts te hebben dat mijn hoofd tilt sloeg en ik compleet blokkeerde (as I do). Gelukkig liet ik de boel gewoon de boel (wat makkelijker lukt bij een hobby dan bij werk…) en wachtte ik tot de goesting terugkwam.
 • Of ik ooit ga leren dat het geen goed idee is om nog even snel snel mijn nagels te lakken? Dit keer was het toen ik van den hof naar den opera ging en niet alle aarde vanonder mijn nagels kreeg met een nagelvijltje.
 • En nu we toch over moddernagels bezig zijn: hoe komt het dat die aarde er zo makkelijk onder geraakt en het toch zo moeilijk is om je nagels weer proper te krijgen?
 • Vanaf wanneer kan je een boom echt een boom noemen? Al van zodra het eerste beetje komt piepen of moet er toch sprake zijn van enige lengte en breedte? Want laten we wel wezen, onze sequioa is wel degelijk een boom, maar of hij nu al voldoet aan de omvang die ooit leidde tot de uitdrukking “een boom van een vent”, dat durf ik toch te betwijfelen…

Sequoia (Le petit requin)

 • Waarom er in het Nederlands geen standaard vergrootwoord bestaan? Er zijn wel mogelijkheden, zoals super-, mega-, groot- (hoewel dat laatste in het geval van een grootvader of -moeder zelden op de grootte slaat…). Maar het is niet zo dat er één voor- of achtervoegsel bestaat waarmee je iets kan vergroten, zoals het met “je-tje-pje-…” wel mogelijk is om dingen te verkleinen.
 • Of ik nog voor onze vakantie ga weten of ik een job heb of niet?
 • Hoe de standaardsnelheden in België tegenwoordig aan de grenzen aangeduid worden? Want 70 werd in Vlaanderen wel ingevoerd als nieuwe snelheid buiten de bebouwde kom, maar niet in Wallonië. Worden aan de grens dan beide opties aangegeven? En verwart dat mensen dan niet heel hard, want kan je op de paar seconden die je maar hebt om het bord te lezen, dat effectief interpreteren? Of staat er bij het binnenrijden van België langs Wallonië 90 en langs Vlaanderen 70? Maar moet er dan bij elke overgang tussen Vlaanderen en Wallonië een bord gezet worden zoals aan de grensovergangen? En zorgt dat niet voor superveel nieuwe borden? En geef je daardoor mensen niet de indruk dat ze een nieuw land binnenrijden i.p.v. gewoon een ander deel van hetzelfde land? En ga je zo eigenlijk niet een beetje voorbij aan een van de grootste redenen om die 70 in te voeren, namelijk minder borden en minder verwarring?

16 Comments

 1. Uiteenlopende en hoogst filosofische vragen voor een vakantie! En ja, ik vind het nog geloofwaardig omdat het echt klinkt.

 2. Leuke kijk in je hoofd :-). Ik weet eigenlijk niet hoe dat zit met die borden, maar ze kunnen het zeker ingewikkeld maken. En maak je maar geen zorgen, ik vind je zeker nog een geloofwaardige blogger. Maken we niet allemaal soms wilde voornemens waar we ons toch niet aan kunnen houden?

 3. You do you mag je ook op jouw manier interpreteren. Blokkeren is nergens voor nodig, wachten tot er terug zin is, is dus een goede optie geweest. Ik duim voor snel nieuws over die job!

 4. Wat een heerlijke bespiegelingen. Ik hoopte al langer dat ik niet de enige ben die bij véél inspiratie net minder schrijft, ik ben blij dat dat effectief niet het geval is 🙂
  Ik duim voor het gewenste resultaat wat die job betreft!

 5. You do you, dat is toch net doen waar je zelf zin in hebt? En als dat even minder schrijven is, is dat helemaal geen probleem!
  Wat die moddernagels betreft: ik hoorde ooit eens als tip dat je met je nagels over een stuk zeep moet gaan, zodat de ruimte onder je nagels opgevuld is met zeep. Dan kan er geen aarde bij, en kan je alles na het werken wegwassen. Nog niet getest, maar het klinkt logisch 🙂

 6. Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die zich van die vreemde zaken afvraagt 🙂 Volgens mij kan je spreken over een boom de moment dat er schors aanwezig is, als de plant houtig wordt. Hoewel rozemarijn ook houtig wordt en dat zeker geen boom is. Lekker filosofische kwestie 🙂

 7. Ik vind je blog absoluut nog geloofwaardig. Bloggers met de regelmaat van een klok en die altijd exact doen wat ze zich voornemen: ik vind ze zelfs een beetje verdacht ;-). En wanneer een plant een boom wordt weet ik niet goed, maar voor mij is de sequoia op de foto nog maar boom in wording. En als die ooit zo groot wordt als wat ik mij bij een sequoia voorstel gaan jullie hem nog wel een paar keer moeten verpotten.

 8. Grappig en herkenbaar, die hersenspinsels. Je bent zeker geloofwaardig, maar ik heb de indruk dat veel bloggers zichzelf veel druk opleggen met challenges, voornemens enzovoort. Heb me daar vroeger ook al in verslikt, daarom dat ik nu de boot afhoud… (hoewel ik het stiekem wel leuk vind om daarover bij anderen te lezen).

  Leven en laten leven. Boompjes worden ooit wel (mega)bomen.

 9. Zoals een lezer niet elke dag kan lezen hoeft een blogger niet elke dag te bloggen! Deze hersenspinsels waren fijn om te lezen, hopelijk ondertussen ook al goed nieuws over de job en vooral aan het genieten van je vakantie!

 10. Natuurlijk vind ik je blog nog steeds geloofwaardig. Dit lijstje vond ik bovendien ook nog eens super leuk om te lezen. Het lijkt wel een beetje alsof ik in mijn eigen gedachten dwaal terwijl ik van de ene bedenking overspring op de andere. Om dan meestal op het einde niet meer te kunnen achterhalen hoe ik bij één specifieke gedachte terecht ben gekomen.

 11. Ik ga er een dezer dagen zeker aan hangen met die 70 per uur want ik weet het ook niet altijd wanneer wel en wanneer niet!

Comments are closed.