Dingen die ik mij weleens afvraag (5)

 • Waarom het in Zwitserland wel mogelijk is om in elk station sommige borden in drie landstalen (Ên Engels) te plaatsen zonder dat daar ook maar ÊÊn taalgroep naar kraait?

Bahnhof Dachsen (Le petit requin)

 • Of sommige bedrijven beseffen hoe absurd/onnozel/fout hun boodschappen soms klinken:
  • Zo kreeg ik bij het afmelden van een nieuwsbrief (waarvan ik mij niet eens kon herinneren dat ik er mij voor had aangemeld) de boodschap “Da’s jammer, we dachten nochtans dat we iets moois hadden… Was dit uitschrijven een vreselijke vergissing? Geen paniek, schrijf je hier gewoon opnieuw in.”. ’t Is niet omdat jullie plots melodramatisch gaan doen, dat ik mij opnieuw ga inschrijven, jongens…
  • Toen ik ook in een andere mail klikte op een link om mij uit te schrijven, kreeg ik de boodschap dat ik al uitgeschreven ben. Owkay dan. En waarom exact krijg ik nog mails?
  • Toen Pinterest mij vroeg om mijzelf te omschrijven zodat ze mij “relevantere dingen konden laten zien”, kreeg ik de keuze tussen man, vrouw of andere. Ik heb bij andere “genderneutraal” ingevuld, want ook al ben ik wel degelijk een vrouw, ik wil geen pins zien op basis van mijn geslacht. Serieus, wat betekent dat dan? Dat ik vanaf nu roze barbies ga te zien krijgen?
 • Hoe ik deze “serveersuggestie” moet interpreteren? Want ik zie dit en ik denk “ha, die strooien bakpoeder over hun cake” en dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Bakpoeder (Le petit requin)

 • Welke stoel voor wie bedoeld is? Dit kunstwerk van Robert & Trix Haussman kreeg immers de naam Mr. Ramses, Mr. Ming, Mr. Seneca, Mr. Luther 🙂

Ramses-Ming-Seneca-Luther by Robert & Trix Hausman (Le petit requin)

 • Naar wat deze chips zouden smaken? Want “French fries sauce”, wat voor saus is dat dan? Mayonaise, ketchup, andalouse…?

Zweifel chips (Le petit requin)

4 Comments

 1. Hihihi grappig 🙂 Echt daar zou ik niet kunnen mee lachen… je toch nog mails sturen?? Ik zou die afzender blokkeren 🙂

  1. Ja, ik kon er ook niet mee lachen… Heb hun nog het voordeel van de twijfel gegeven alvorens te blokkeren, vanuit het idee dat ik mij misschien effectief nog niet had afgemeld en die “je bent al uitgeschreven”-boodschap een fout was. En dat is het vermoedelijk ook geweest, want sindsdien heb ik niets meer ontvangen (en als dat toch nog zou gebeuren, dan zal het inderdaad blokkeren zijn 🙂 ).

Comments are closed.