Doodgewone dingen (6)

Een foto-editie voor de zesde “aflevering” van deze rubriek (nog steeds naar een idee van Kelly van Tales from the Crib), omdat ik af en toe foto’s neem die het uiteindelijk niet halen als foto van de dag, maar wel een leuk moment vastleggen:

 • Een regenachtige dag die in de garderobe van de bibliotheek voor dit vrolijk zicht zorgt.

Le petit requin

 • Een kaartje dat perfect uitdrukt welk effect lezen op mij heeft 😉

Le petit requin

 • Johan zijn blik toen hij thuis kwam en dit tafereeltje aantrof in de living. Hij had weliswaar snel door dat het wel iets voor de blog moest zijn (jup jup), maar toch, dat korte moment van complete what the f*ck was goud waard.

Le petit requin

 • Een nieuw zadel op mijn fiets ter vervanging van dit oude. En daardoor op regendagen ook geen gewriemel meer op datzelfde zadel om te vermijden dat mijn broek het opgeslorpte vocht in de gel op zijn beurt opneemt en ik er uit zie alsof ik in mijn broek geplast heb.

Le petit requin

 • Borden als deze eerst lezen als prei-shit alvorens te beseffen dat het gaat om een Preis-hit. En vervolgens op mijn eentje de slappe lach krijgen op straat.

Le petit requin

 • De tram die op een originele manier zijn nieuwe facebookpagina aanduidt (zeker omdat er hier genoeg berghaltes zijn met plekken als de UetlibergZürichberg en Adlisberg)

Le petit requin

 • Als vrijwilliger toezicht houden op een kunstinterventie in de gebouwen van de brandweer. En dan in het protocoll het noodnummer van de brandweer vinden. Oh, ironie.

Le petit requin

 • Een dagje met mijn broer waarbij we een paar keer thuis passeren en ik telkens zo paf af in de zetel neerplof dat daar tegen het einde van de dag een hoopje schoenen verzameld staat. Hartje voor dagen die zo tof zijn dat opruimen het laatste van mijn zorgen is 🙂

Le petit requin

 • Een lang bad nemen, terwijl ik kijk naar guilty pleasure “Project Runway”. En Johan die mij dan een mojito komt brengen!

Le petit requin

 • Bij een restaurant passeren dat een paar uur gesloten is omdat het personeel op “kastanjejacht” is.

Le petit requin

 • Opnieuw naar de kine moeten is niet bepaald leuk, maar het “yoga voor koeien”-boekje dat ik tijdens het wachten kan bekijken wél.

Le petit requin

 • Johan die mij een berichtje stuurt op skype en dit meestuurt. Hartje voor mijn lievelingsmuppet! En nog veel meer voor Johan ♡

14 Comments

 1. Fijn zulke dingen! Het is even aandacht vestigen op wat anders zou opgaan in de massa x

 2. Ik ben echt glimlachend door deze blogpost heen gescrold. Je zadel was duidelijk dringend aan vervanging toe. Dat oude ziet er alleszins ontzettend ongemakkelijk uit. De afsluiter vond ik echt leuk. Super om zo’n berichtje te krijgen. Wij hadden deze week nog plezier toen we per ongeluk hidden emoticons ontdekten via GoogleTalk.

  1. Eigenlijk viel het comfort van dat zadel nog verrassend goed mee. Behalve dan als het geregend had natuurlijk 😉
   Ik ken GoogleTalk niet, maar hidden emoticons klinken inderdaad wel als iets dat wat plezier kan opleveren 🙂

 3. Hardop gelachen en vrolijk geworden na het lezen van deze rubriek! Dankjewel 😀

 4. De prei-shit is hilarisch 🙂
  En het woordje ‘süchtig’ is zo moooi.. Ben de vertaling moeten gaan opzoeken (mijn Duits is érg roestig, zoniet onbestaande), maar het klopt gewoon.

  1. Ja he, vind het ook zo’n mooi woord! Zo jammer dat Duits vaak als “lelijke” taal beschouwd wordt, terwijl het zooo’n mooie woorden heeft 🙂

   1. Och dat wordt enkel gezegd door mensen die de taal helemaal niet kennen 🙂 🙂

Comments are closed.