Gehoord: Der Hölle Rache (Mozart)

Ongetwijfeld een van de bekendste aria’s die er is, deze van de Koningin van de Nacht uit Mozarts Toverfluit. Als herinnering aan mijn eerste – maar zeker niet laatste – opera-ervaring eerder deze maand…

5 Comments

 1. Heerlijk, de opera!
  Zo'n 25 jaar geleden hebben we een aantal jaren met vrienden een abonnement gehad op operavoorstellingen in de Stopera in Amsterdam. Vooral de zondag matinees vond ik prettig. Opera's zijn onderling enorm verschillend en dan is er nog de interpretatie van de regisseur.
  Wat leuk dat je eerste opera naar meer smaakt!

 2. In mijn tienerjaren lieten ze ons dat horen tijdens de les esthetica. Sindsdien vroegen wij iedere week of we het nog eens mochten horen.
  Vandaag de dag probeer ik het soms mee te zingen, maar de hoogste twee noten lukken niet echt. Blijven oefenen dus.
  Heerlijk stukje muziek!

 3. Ik ben zeker benieuwd naar meer, in de eerste plaats andere stukken, maar evengoed ooit opnieuw De Toverfluit, omdat je, zoals je zegt, inderdaad altijd andere interpretaties, stemmen e.d. hebt.
  Leuk wel dat jullie zo vaak gingen! Doe je dat nu nog regelmatig?

 4. Dat was een ander leven; samen veel werken (en verdienen) en van alles doen. Dat herken ik bij jullie, alleen zijn wij wat minder sportief. Nu ben ik meer naar binnen gericht, een soort Moeder de Gans. Dat is ook een periode, want de jongens worden ouder.

Comments are closed.