Hoe goed ken ik hem?

J. wilde wel graag meewerken aan het vorige bericht, maar vond dat ik het dan ook voor hem moest invullen. Bij deze: hoe goed ken ik hem? πŸ˜‰
(mijn antwoorden in normaal lettertype, zijn commentaar in italic)

Hij zit voor de tv, waar kijkt hij naar?

Politieke programma’s, genre Terzake of De Afspraak, de koers en veel series: Game of Thrones, Rick & Morty en andere op Netflix; indertijd ook The Walking Dead, Narcos…

Er zijn er inderdaad veel. True Detective vond ik ook goed. Maar ja, het is eeen beetje waanzinnig dat allemaal op te noemen 😜

Wat lust hij niet?

Dat is niet veel; jij lust eigenlijk bijna alles. Hersenen niet, nieren wel?

Nee omgekeerd, niertjes niet, hersentjes wel. Lever ook niet, magen ook niet. Maar er is nog iets, iets dat ik van kind af aan niet lust.

Levertraan? 😜

Ja dat ook, maar nog iets anders. Wat mag je niet op een boterham smeren?

Ah ja, tuurlijk, boter! Had ik moeten weten, want dat lust ik ook niet πŸ™‚

Jullie zijn uit eten, wat bestelt hij te drinken?

Bier, meestal iets lokaal. Eventueel een cocktail (mojito ofzo), maar dat is eerder thuis.

Als we er zien die goed geprijsd zijn, dan soms een cocktail, maar meestal inderdaad een biertje.

Wat is zijn schoenmaat?

41.

Ja, klopt. Soms 41,5, maar ja, dat zijn details.

Als hij spullen zou verzamelen, wat zou dat dan zijn?

Boeken. En, ’t is misschien niet echt verzamelen, maar waar je wel wat fanatiek in kunt opgaan, is sportmateriaal. Bijvoorbeeld voor die bergopleiding huur je dingen niet eerst, maar koop je ze direct.

Ja, dat is waar.

En ja, administratie die je niet opruimt πŸ˜‚

Seg😜

Wat is zijn favoriete broodje?

Goh, dat is een moeilijke. Als ik er eentje moet kiezen, dan dat van De Pistolei met gehaktbrood.

Ja, den Brusseleir. Was ook de eerste waar ik zelf aan dacht. En die met gegrilde groentjes die ik bij jou als antwoord gaf, vind ik ook wel lekker.

Noem iets wat hij elke dag zou eten als het kon.

Drinken is gemakkkelijk, dat is koffie. Maar eten? Dat is moeilijker.

Het buffet bij Swiss RE πŸ™‚

Ja ok, maar ja, dat is ook alle dagen iets anders he, dat buffet πŸ™‚

Wat is zijn favoriete ontbijt?

Je ontbijt niet vaak. Maar als je ontbijt een spiegeleitje met koffie en een beetje brood. En eventueel een halve pompelmoes om uit te lepelen.

Perfect.

Wat is zijn favoriete muziek?

Ja, dat is ook weer heel veel. Waar ik direct aan denk, zijn Leonard Cohen, Bonnie Prince Billy, en dan is er nog zoveel. REM luister je nog wel graag naar, Nick Cave nu ook.

Klopt. REM zou ik zelf niet direct aan gedacht hebben, maar beluister ik inderdaad nog wel graag. Veel klassieke muziek ook. Ah ja, en dinge natuurlijk, Pink Floyd. En dan is er nog eentje, van vroeger?

Ik ben aan EinstΓΌrzende Neubauten aan het denken, maar dat was jij niet, dat waren A. en L.

Het was een onnozele naam.

Oei, dat weet ik niet. Ik denk ook aan Toedeloe, maar dat is niet van toen je puber was.

Butthole surfers.

Aah ja, natuurlijk.

Klassiek zijn er een paar stukken die ik al lang ken, maar dat is moeilijker om te kiezen.

Rach 3 bijvoorbeeld.

Ja ook, die heb ik in Zwitserland leren kennen toen ik 19 was. Toen ik jong was, zo vijf ofzo, dan het vioolconcerto van Tsjaikovski. En Moessorgski toen ik zeven was. Pictures at an exhibition. Wel leren kennen in een Ravelversie. Ik was met mijn moeder naar de markt aan Midi geweest in Brussel en had daar een cassetje gekocht dat ik op de radio, die ik met kerst gekregen had, afspeelde.

Op die leeftijd luisterde ik naar de Spice Girls en de Backstreet Boys πŸ˜‚

Ja maar, ik luisterde ook wel naar Michael Jackson ofzo. Maar ook al naar klassiek.

Bonnie Prince Billy in de zaal Kaufleuten in ZΓΌrich

Wat is zijn favoriete sportteam?

Pfoe, jij support zoals mij: eerder voor aparte sporters dan voor teams. Henin indertijd, bijvoorbeeld.

Ja, Henin was ik heel erg fan van. Groepen, dat ligt mij niet.

Haha, heb je het nu over supporteren of algemeen in het leven? 😜

Welke kleur hebben zijn ogen?

Blauw.

Wat doe jij, waarvan hij zou willen dat je het niet doet?

Euh, amai, dit is wel genΓ’nt, want jij komt direct af met “er zijn er zoveel” en ik weet niks. Precies of ik doe niets dat jou irriteert πŸ™‚

Ik kan één ding bedenken.

Dat ik soms de deur open laat staan als ik moet plassen? Dat ik zeg dat ik direct ga komen eten, maar dan toch nog vijf of tien minuten op mijn computer blijf zitten? Dat ik niet proef als ik kook? 😜

Hahaha, neen gij. Het is iets met lawaai.

Dat keelgeluidje als ik slaap. Toch niet het geluid als ik lach? 😁 Dat ik te luid praat? Of als ik per ongeluk een scheetje laat? πŸ˜‚

Hahaha, neen, nog niet 🀣

Dat ik te luid van een appel bijt? Slurp als ik soep drink?

Maar neen, gij slurpt toch niet πŸ˜‚

Aaah ja, ik weet het: mijn tanden poetsen en mijn mond niet sluiten!

Ja! Gelukkig ben ik ’s ochtends meestal al weg 😜
Ik kan daar niet aan doen, maar dat geluid kan ik echt niet verdragen. Er is iets high pitch aan dat geluid.

Waar is hij geboren?

In Knokke-Heist.

Ja, dat is wat mijn paspoort zegt. Ik was er niet bij he. Ale, wel erbij, maar ik herinner het mij niet πŸ™‚

Je bakt een taart voor zijn verjaardag, wat is zijn favoriet?

Jij hebt ook niet echt één specifieke favoriet. Bij je laatste verjaardag had ik wel gedacht dat je eerder appel- dan marmercake zou kiezen, dus ik was wel verbaasd dat je toch voor chocolade ging.

Ja, dat was zo wat de goesting van het moment.

Maar normaalgezien vooral niet iets heel zwaar met enkel chocolade.

Nee inderdaad, dat liever niet.

Wat voor sporten heeft hij allemaal gedaan?

Fietsen (weg en mtb), lopen, squash, triatlon, rugby vroeger, en dan dingen die je al eens een dag geprobeerd hebt, zoals vrije val, canyoning… Ah ja, en skiΓ«n, sneeuwschoenwandelen, zwemmen.

Je vergeet nog één belangrijkeπŸ˜‰

Ah ja, duiken natuurlijk, woeps! Anders moet ik eens net die sport vergeten waardoor we elkaar hebben leren kennen πŸ˜‚

Duiken met zeeberen in de Atlantische Oceaan bij Kaapstad

Wat zou hij uren kunnen doen?

Slapen 😜 Neen, serieus: fietsen, politieke programma’s kijken…

The Guardian lezen.

Haha, ja dat ook. In de tuin werken, lopen…

Hangen in de zetel😜

Ah neen, dat vind ik niet. Je doet dat soms wel, maar toch geen uren aan een stuk. Ah, wandelen in de bergen, dat ook.

Wat voor een uniek talent heeft hij?

Dat je aanleg hebt voor vriendschappen. Ik vind het echt zot hoeveel vrienden jij hebt. En ook echt goede vrienden he! K. al sinds het lager, S., S., T. (en L.) van aan de unief, L. van toen je onderzoek deed, J. waar je mee gaat wandelen. Nu hier in Zwitserland met R… Als ik dat met mijzelf vergelijk… ik ben daar echt jaloers (gezond jaloers he πŸ˜‰) op, hoe goed jij vriendschappen kan opbouwen en behouden.

Hoelang zijn jullie al samen?

Zeven jaar.

15 Comments

 1. Keischattig, deze post, zo leuk om die conversatie te lezen πŸ™‚
  En amai, gij kent uw lief echt wel goed seg!

  (Ben nu trouwens eindelijk op uw blog geabonneerd geraakt, nu zou ik toch niet veel meer mogen missen ..)

  1. Ik had eigenlijk het gevoel dat hij mij beter kende dan ik hem πŸ™‚ Al “scoor” ik zeker niet slecht πŸ˜‰
   Tof dat je je geabboneerd hebt (na bijna vijf jaar bloggen zijn die volg-knoppen er dan toch eindelijk van gekomen…), hopelijk is het allemaal interessant genoeg om te volgen πŸ˜‰

 2. De Butthole Surfers begot! Denk dat ik nog nooit eerder iemand tegenkwam die die kent πŸ˜€
  Ik heb daar een plaat (in de vorm van: LP) van! En ik heb die ooit eens live gezien! En dat was, euh, interessant. Op Futurama in Deinze, 1987 of zo πŸ™‚

  1. Haha, waarom verbaast het mij niet dat net jij de Butthole Surfers kent πŸ™‚ Als ik het goed voor heb (maar kan het hem nu niet vragen, want hij is op reis en ik ben te lui om in de kast te gaan zoeken πŸ˜‰ ) heeft Johan er ook een LP en geen cd van. Of hij ze live gezien heeft, dat weet ik niet. Zal alleszins (of dat hoop ik toch) niet toen in Deinze geweest zijn, toen was hij nog maar 8 πŸ™‚

   1. *grijns*
    Ja, hΓ¨, weet je, ik word al eens “de wandelende popencyclopedie” genoemd πŸ˜€
    Vannacht viel de titel van de LP me in: Locust Abortion Technician. Tja. Bende vreemde mensen. Staan een paar vree wijze nummers op, maar ik vind het geheel toch nogal moeilijk beluisterbaar.
    Ik hoop voor hem dat hij daar niet was op zijn 8ste. Ik werd de maand na het festival 20. Heb er wel echt heel goede herinneringen aan, ongelooflijk wat daar toen allemaal speelde.
    https://images.sk-static.com/images/media/img/col3/20171017-004607-241781.jpg
    Moet keer kijken naar die affiches jong, niet normaal.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Futurama_Festival
    Ik zou eens moeten checken welke jaren ik eigenlijk geweest ben.

    1. Ha kijk, hij is terug en het zijn blijkbaar toch enkel cd’s en geen LP (wel ook die Locust Abortion Technician). Live heeft hij ze nooit gezien; moest wel lachen met jouw “dat was, euh, interessant” πŸ™‚

     En inderdaad, zot programma! Zeker voor een festival waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had (dat het stopgezet is voor ik naar de lagere school ging, zal ook wel niet geholpen hebben, maar toch πŸ˜‰ ).

     1. Ik twijfel wat om het te vertellen, omdat het zo idioot klinkt, maar goed. Die hadden dus een naaktdanseres mee, die vooraan op het podium stond te dansen. Niet bepaald een jonge en/of frisse dame. Het was bizar, en het publiek wist duidelijk niet goed wat ervan te denken πŸ˜€

      Dat festival, dat was echt de max. De groepen die ik daar gezien heb die toen echt onbekend waren, maar die het later gemaakt hebben… zoals de Pixies bijvoorbeeld. En Nick Cave voor hij echt doorbrak bij een groter publiek. En van die zotte one hit wonders als Zodiac Mindwarp and the Love Reaction (ben alleen voor het laatste woord van de naam moeten gaan spieken). Of van die all time favourites van me als The Triffids. EΓ©n van de leukste festivals ooit wat mij betreft, daarna zijn gelijke niet meer gevonden.

 3. Ha, boter! Dat lusten wij beiden ook niet (en dan vergeten we dat al-tijd als er mensen bij ons pistoleekes komen eten πŸ˜‚)
  Leuk om te lezen dat J. al van het vioolconcerto van Tsjaikovski hield toen hij 5 was!
  Zijn jullie nu ook de KEW aan het volgen?

  1. Haha, dat gebeurt bij ons ook vaak. We hebben soms om te koken of bakken wel boter in huis en gelukkig is dat “echte” boter en geen bakboter, dus dan kunnen ze dat wel op hun brood smeren, maar ’t is toch elke keer opnieuw even “euh, hebben we er wel eigenlijk?” πŸ™‚
   De eerste ronde heb ik jammer genoeg grotendeels gemist (wel kort wat nieuwsberichten gelezen, maar niet geluisterd), al heb ik gisteren wel ontdekt dat de RTBF podcasts heeft, dus misschien ga ik ze wel nog beluisteren. De namiddagsessie van dag 1 van de halve finale heb ik gisteren tijdens het werken beluisterd; niet supergeconcentreerd dus, maar daar heb ik dit jaar jammer genoeg de tijd niet voor. Straks deel 2 en zo hopelijk elke dag een beetje (gelukkig blijft het een maand online, dan zal het wel lukken om ze allemaal te horen πŸ™‚ ).

 4. Ah Tsjaikovski, daar heb ik vroeger super vaak naar geluisterd. Ik heb voor de muziekschool zelfs een eindwerk gemaakt over de openingsscΓ¨ne van het Zwanenmeer. Hier thuis is ook iemand die problemen heeft met bepaalde geluiden. Dan zegt hij plots ‘Amai, je bent zo zwaar aan het ademen’ waarop ik meestal reageer met ‘Beter luidop ademen dan er mee stoppen zeker’. Maar ik heb dat dus zelf nooit niet door hΓ©. En vaak hoor ik het nog niet nadat hij het heeft gezegd dus of mijn gehoor is heel slecht of dat van hem is extreem goed.

  1. Hahaha, zalig antwoord πŸ™‚ Johan heeft nog geen opmerkingen gemaakt over mijn luid ademhalen, maar mijn broer zei op reis – wanneer we op één kamer sliepen – soms ook dat ik te luid ademde, terwijl ik zelf echt niets “luids” hoorde.
   Leuk onderwerp voor jouw eindwerk trouwens!

 5. Misschien moet ik de test toch ook nog maar eens met het lief doen! Het begint te kriebelen πŸ˜‰

Comments are closed.