Maand in woord en beeld: april #1

Eindigde de maand maart met drie lammetjes, dan begon april met nog eens twee toevoegingen aan de bende (ja, met drie moeders kan dat al eens gebeuren natuurlijk).

Dag 91 – ’s Ochtends nog eens architectenwerk doen in België, ’s namiddags voor tv kruipen met zelfgemaakt lekkers van de mama en de Ronde en ’s avonds één lammetje ter wereld brengen en ééntje zien geboren worden… Zalige zondag zeg ik dan!
Le petit requin

Dag 92 – Een moeder die twee lammetjes, maar slechts één werkende uier heeft, dat betekende jammer genoeg dat het ene – zwarte – lammetje verstoten werd en het andere – witje – niet genoeg te drinken kreeg. Papflessen to the rescue, wat al helemaal voor een overload aan lammetjesschattigheid zorgde (inclusief eentje die content van al dat drinken in slaap viel in mijn armen ♥)
Lammetjes (Le petit requin)

Dag 93 – Of ik vandaag een handtas in de schoonste kurk ooit cadeau kreeg? Verwend tot en met, ikke!
Kurken Handtas (Le petit requin)

Dag 94 – Zon, blauwe lucht, kwetterende vogeltjes… Ik moest weliswaar een hele dag binnen werken, maar er is niets wat een open raam niet kan oplossen 😉
Winterthur (Le petit requin)

Dag 95 – In het lijstje eerste keren: rijden met een Smartje. Lang leve mijn werkgever die een autodeelabonnement voorziet, waardoor ik – als ik al een auto nodig heb – regelmatig nieuwe automodellen kan testen 😜
Mobility (Le petit requin)

Dag 96 – Thuiskomen. Daar waar het enige achtergrondgeluid een kabbelende rivier is en ik de stad anderhalve kilometer verder telkens weer vergeet ♥
Wülflingen (Le petit requin)

Dag 97 – Verse blaadjes! In mijn tuintje! Geen idee welk fruit hier aan gaat groeien, want dit boompje liet de vorige huurder staan, maar mooi is het alleszins al 🙂
Le petit requin

Dag 98 – Een fietstochtje uitstippelen, zien dat het niet zo ver is om naar de Rijn te fietsen van bij mij thuis en dan maar willekeurig een weg langs die rivier kiezen. En dan plots hier staan en op 15km van mijn thuis het gevoel hebben dat ik op reis ben. Oh Zwitserland, we zijn al vier jaar samen, maar ge blijft mijn hart overhoop halen 😍
Rijn (Le petit requin)

Dag 99 – Oude tijdschriftknipsels bovenhalen en opnieuw plat gaan van het lachen. Merci Koen Meulenaere, ook zoveel jaar na datum #natuurlijkmoetgeeenzakskegevenstommegeit #neegemoetgeeneuroentwaalfcentgevenlompekoe
Le petit requin

Dag 100 – Ook al is Winterthur mijn thuis nu, het Sihlwald zal dat ergens ook altijd blijven. Al is het maar omwille van de rivier met de schoonste naam ooit #Sihl #zielenrivier
Sihl (Le petit requin)

Dag 101 – Anderhalve kilometer zwemmen en daarna in de zon kuieren langs een van de vele waters in Zürich… En hoe dat midden in de week voor de broodnodige energie zorgt om de werkweek door te komen.
Sihl (Le petit requin)

Dag 102 – Niet mijn tuintje, wel eentje waar ik hoop de eigenaar eens te zien, zodat ik kan vragen welke soort dat mooie boompje is 🙂
Le petit requin

Dag 103 – Spelletjes galore!
Le petit requin

Dag 104 – Een dag met een dubbel gevoel. Waar uitbundig vieren niet juist voelde. Maar een beetje, dat kon wel. Met een Sechseläutengebakje natuurlijk 🙂
Le petit requin

Dag 105 – Zondagen die beginnen met de beste uitvoering van Ode to Joy ooit, dat moeten wel superzondagen worden 😉
Le petit requin

8 Comments

 1. Waah, geweldig, die Muppet-versie van Ode an die Freude! 😂
  Bedankt om het te delen, ik ga het doorsturen aan de violistjes uit mijn klas die dit stuk nu aan het oefenen zijn.

  1. Haha, heerlijk! Ik denk niet dat hun versies van Ode an die Freude beter kunnen zijn, maar ik hoop voor jouw oren wel dat ze mooier zijn 😉

 2. Met zo’n uitzichten is het logisch dat je liefde voor Zwitserland blijft groeien, zo mooi!
  Zijn dubbele gevoelens geen reden voor dubbel zoveel taart? Ik hoop dat je er toch van kon genieten en dat je bij terugblikken vooral ziet hoe zotjes veel verder en sterker je nu staat dan een tijd geleden.
  En dankjewel voor het filmpje van beaker!

  1. Merci! Dubbel zoveel taart had inderdaad ook wel gekund, maar die tactiek pas ik al wel vaker toe, vrees ik 😉
   En merci! Want ook al voel ik het wel, op dagen dat het minder gaat (en vandaag is er zo eentje), is het fijn om herinnerd te worden aan wat beter geworden is!

 3. Ik las op een gegeven moment Winteruur in plaats van Wintertuhr en moest meteen aan Wim Helsen en Boris denken. Die foto’s van de lammetjes zijn zo mooi. De Muppets zijn echt geweldig hé. Zodra ik de naam van die show lees of hoor moet ik aan Animal en Manna Manna denken. Ideaal liedje om een mindere dag op te vrolijken.

Comments are closed.