Maand in woord en beeld: augustus 2020 #2

(efkes een kleine side note: er gaat hier nog wel eens iets anders verschijnen dan foto-overzichten, maar voorlopig gaat mijn energie even naar een ritme vinden, waarbij werken en sporten momenteel voorrang krijgt. Andere bezigheden, zoals vaker bloggen, voeg ik beetje per beetje toe πŸ™‚)

Dag 230 – Op weg naar de moestuin wolken kijken met mijn broer

Le petit requin

Dag 231 – Zowel hij als wij hadden speciaal nog niet gekeken naar het nieuwe seizoen van Rick & Morty, zodat we samen konden kijken en dus ook samen plat konden gaan bij de geniale absurditeit ervan

Rick & Morty (Le petit requin)

Dag 232 – Beestenboel op het werk. Binnen met de hond van een collega, buiten tijdens mijn middagloopje

Le petit requin

Dag 233 – Laatste dag met mijn broer en zijn vriendin, doorgebracht op zijn Zwitsers met een duik in een meer Γ©n op zijn Belgisch door naar de koers te kijken tussenin πŸ˜‰ (en ja, mijn horizon staat scheef; copyright stond er al op toen ik merkte, dus so be it)

Strandbad Uster (Le petit requin)

Dag 234 – ’s Ochtends afscheid, daarna gelukkig teambuilding buiten. Die zorgde zowel voor afleiding van het feit dat ik niet weet hoe lang het gaat duren voor ik hen weer zie als voor een goede reden om een zonnebril op te zetten en mijn rode ogen te verstoppen. En voor spelletjesplezier (soortement escape room, maar dan buiten) en een blik achter de schermen van het voetbal- en atletiekstadion.

Stadion Letzigrund (Le petit requin)

Dag 235 – Regenachtige dag, dus aan het werk in de kelder, waar we ronde twee van de reorganisatie uitvoerden. In april gingen er al een onhandige kast uit en een aantal planken in; nu zorgden nog meer planken ervoor dat niet enkel alle voorraad en fiets- en werkmateriaal, maar ook de vier sportfietsen (de dagdagelijkse staan in de fietsenkelder) erin passen. Hoera dat er niet meer continu één koersfiets in het appartement moet staan!

Kelder (Le petit requin)

Dag 236 – Mountainbikeritje met schoon gezelschap (op de fiets naast mij Γ©n in de lucht 😜)

Rode wouw (Le petit requin)

Dag 237 – Kistje 1 van 2 met onze aardappeloogst. Goed voor een paar maanden eigengekweekte Charlotte- en blauwe St. Galler-patatjes op ons bord πŸ˜‹

Aardappels (Le petit requin)

Dag 238 – Een gebouw moeten gaan bekijken dat hogerop in de gemeente ligt. Geen probleem met een elektrische fiets, denk ik dan. Tot dat ding op een stuk van 15% besloot geen ondersteuning meer te bieden. Krachttraining dan maar πŸ˜…

Meilen (Le petit requin)

Dag 239 – Probeersel: courgettes drogen.

Courgettes drogen (Le petit requin)

Dag 240 – Bijna 40km enkel is te veel om elke dag naar het werk te fietsen. Maar af en toe eens ’s ochtends de fiets op de trein zetten en ’s avonds naar huis rijden, dat gaat wel 😍

Greifensee (Le petit requin)

Dag 241 – Nieuwe sneakers. Uiteraard fairtrade!

Ethletic sneakers (Le petit requin)

Dag 242 – De boekenkast een beetje kleiner maken, zodat er meer plaats is voor de leeszetel en een plant, dat klinkt in theorie makkelijk. In praktijk kwam het neer op: het bed uit elkaar halen, de boekenkast leegmaken, de boekenkast neerleggen en deels demonteren om er twee rijen uit te halen, de boekenkast hermonteren en weer recht zetten, het bed hermonteren en de spullen voor in de boekenkast uitsorteren, omdat er natuurlijk iets minder plaats is. Maar, veel werk of niet, het was het wel waard, want het voelt veel ruimer nu!

Le petit requin

Dag 243 – Regenwandelingetje vlakbij

Le petit requin

Dag 244 – Van het zwembad naar de fitness naar de yoga naar de moestuin. Mijn vrije maandagen, ik weet ze wel te vullen πŸ™ƒ

Le petit requin

21 Comments

  1. De sneakers zijn van Ethletic; ze zijn volledig veganistisch en hebben fairtrade gecertificeerd katoen en FSC-gecertificeerd rubber. Ik heb er al een ander, hoger paar van en die zijn echt heel comfortabel, dus toen ik nog een paar lagere wilde, was het rap beslist πŸ™‚

 1. Hey, nieuwe Ethletic sneakers 😍 toftof!
  Wat een mooi foto-overzicht weer, bedankt dat we mogen meegenieten.
  Liefs!

  1. Ja, mijn andere (hoger model) vond ik zo comfortabel dat het rap beslist was dat het weer Ethletic zou worden toen ik ook lagere wilde. Ze komen misschien nog wel eens in een Fair wear Friday bericht aan bod πŸ™‚

 2. Als ik blog, dan meestal aan de hand van foto’s. Makkelijk, en ook voor mezelf ook later nog leuk om terug te zien. Mij hoor je dus niet klagen πŸ™‚

  1. Merci, dat is lief πŸ™‚
   Op zich blog ik zeker ook graag aan de hand van foto’s, alleen is het meestal toch net iets gevarieerder dan drie maandoverzichten na elkaar πŸ™‚ Nu ja, dat komt wel weer…

 3. Oh zo mooi dat leeshoekje! Ik zou dat stiekem ook wel willen maar dan zou ik dat boven moeten maken en ik zit liever bij mijn hondjes πŸ˜€

  1. Haha, ja, dat zou ik inderdaad ook niet doen, alleen boven gaan zitten. Ik lees / blog nu ook wel nog vaak gewoon in de living, omdat het inderdaad gezellig is om samen te zitten (of het dan hond of vriend is πŸ˜‰ ). Dit zeteltje is eerder wanneer Johan bijvoorbeeld naar een serie kijkt en het geluid mij stoort of wanneer ik een videocall heb en hij toch niet meedoet aan het gesprek.

  1. Awel, ik ook πŸ™‚ Het drogen op zich is goed gegaan, maar we moeten er nog eens mee koken om te zien of het nu echt handig is. Blijkbaar zou je die gewoon 5-10 minuutjes moeten laten wellen in water en kan je ze dan bereiden zoals een verse courgette. Zou dus veel handiger zijn dan invriezen, want dan worden ze toch een beetje wak (ik gebruik ze dan eigenlijk enkel nog voor sauzen of soep). Maar dat moeten we dus nog eens testen (er komt nog teveel uit de tuin, we kunnen het eten / verwerken amper bijhouden πŸ™‚ ); ik laat als het zover is nog weten of het de moeite waard is!

    1. Ondertussen kort uitgetest door een vijftal schijfjes in water te laten weken (dikke 5 minuten) en ze daarna te bakken in de pan. Lekker! Niet helemaal zoals een verse courgette, maar het kwam er wel heel dicht bij in de buurt (en alleszins véél meer dan bij ingevroren courgette). Aanrader dus, wat mij betreft!

 4. Dat van de reorganisatie van je boekenkast + leeshoek deed me lachen want dat had ik onlangs ook voor toen ik me bedacht dat het makkelijker zou zijn indien mijn knutselmateriaal in trekschuiven van het keukeneiland (dus aan de keukenkant) zou zitten in plaats van de gewone kastjes aan de andere zijde. Het is nu inderdaad veel handiger tijdens het knutselen maar ik moest wel eerst de inhoud van zes verschillende kasten verhuizen. πŸ™‚

  Rottig wanneer de motor van zo’n elektrische fiets er plots genoeg van heeft hΓ©. Ik heb het een keer voor gehad op een voor mij veel te steile helling dus toen ben ik moeten afstappen en te voet verder moeten gaan (met die zware fiets aan de hand) en een andere keer toen de batterij het sneller voor bekeken hield dan ze aangaf. Toen was het net zo’n fijne herfstige dag met veel wind en regen dus dat viel behoorlijk tegen.

  1. Haha, woeps, zes verschillende kasten verhuizen πŸ™‚ Nu ja, zolang het resultaat achteraf maar de moeite waard is zeker?

   Ja, ik had nog het geluk dat het een mooie dag was, toen die elektrische fiets uitviel. Had het geregend en gewaaid, zou ik serieus gevloekt hebben, dus ik snap perfect dat je daar niet blij van werd (al helemaal omdat de impact van te moeten sleuren met zo’n fiets bij jou ook gewoon groter is he).

  1. Ja, dat viel dik tegen, dat gewicht van die elektrische fiets. Moest het plat geweest zijn, had ik misschien nog kunnen blijven fietsen, maar op die steile helling was het echt sleuren om hem te voet naar boven te krijgen. Dan liever met de koersfiets op eigen kracht πŸ™‚

   Die gedroogde courgettes zien er uit als kleine, verrimpelde courgetteschijfjes πŸ™‚ Die kan je even weken in water en daarna gebruiken als een verse courgette. De smaak is niet helemaal hetzelfde, maar komt er wel heel dicht bij in de buurt, waardoor ik het een beter alternatief vind dan de courgettes in te vriezen (daar worden ze altijd wat papperig van, goed voor soep of saus, maar niet om vb. nog op te bakken). Ik zag toevallig in de handleiding van ons droogtoestel, toen ik de tijden voor appels opzocht, ook courgettes in de lijst staan, anders was ik nooit op het idee gekomen dat te doen. Maar het is dus wel handig, want lekkerder en ecologischer dan invriezen. Blijkbaar zou dat met pompoen ook werken, dus dat ga ik binnenkort eens uittesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.