Maand in woord en beeld: december #2

Dag 351 – Mooie woorden 🙂 En een reminder dat (werk)dagen als vandaag niet de toekomst zijn die ik voor ogen had en het dus goed is dat ik verandering in gang gezet heb

Flowkalender (Le petit requin)

Dag 352 – Complimentjes en een kerstcadeautje op mijn laatste winkelwerkdag

Zeepjes (Le petit requin)

Dag 353 – Kerstdrink met de monumentenzorgcollega’s in wat vermoedelijk het meest kitscherig-kerstige café van Winterthur is 😛

Paddy O'Brien's Old Irish Pub (Le petit requin)

Dag 354 – Zo van die dagen waarop de uitspraken “starten is de moeilijkste stap” en “achteraf doet sport altijd deugd” nog wat meer kloppen. Eerst een half uur in de inkomhal van het zwembad zitten twijfelen of ik nu effectief goesting had om mij om te kleden en het water in te gaan, dan toch gaan en plots blijven en blijven zwemmen om te eindigen met een bijna verdubbeling van mijn vorig record (van 2 naar 3,75km) 👊

Zwemmen (Le petit requin)

Dag 355 – Boekenoutlet vlakbij. En toch enkel met een paar kaartjes naar buiten gewandeld.

Bücheroutlet Winterthur (Le petit requin)

Dag 356 – Regen, wind en kou. Maar ook een leeg hoofd en een blij lijf.

Müllershöhi (Le petit requin)

Dag 357 – Peperkoekenhuisje! Enkel jammer dat het er mooier uitziet dan het smaakt 😜

Lebkuchenhaus (Le petit requin)

Dag 358 – Trein op voor een kerstavond in warm gezelschap!

Kerstboom (Le petit requin)

Dag 359 – Even uitwaaien aan zee voor het volgende bezoek. En hoe jammer het toch blijft dat je maar naar één kant mag kijken om een mooie Belgische kust te zien…

Noordzee Oostende (Le petit requin)

Dag 360 – Winkelen in Aalst, mountainbikekader kiezen in Affligem, fijne avond met vrienden in Mechelen

Francescokaders (Le petit requin)

Dag 361 – Brussel, ofte smoutebollen met mijn moeder, een gezellige boekenmeetup en een overvolle, maar wel mooie Grote Markt

Grote Markt Brussel (Le petit requin)

Dag 362 – Nog een familiebezoek verder bleek het vriendenbezoek ’s avonds niet meer haalbaar en kroop ik om 19u met een tijdschrift in bed

Le petit requin

Dag 363 – Om daar pas 14u later, nog steeds half mottig, uit te komen. Plannen van de dag geannuleerd en vervangen door zetelliggen en een kort wandelingetje vlakbij

Haaltert (Le petit requin)

Dag 364 – Cadeautje voor mijzelf, gekocht in Brussel. Om mijzelf te belonen omdat ik mijn eigen gezondheid voorop geplaatst heb. Dat vandaag nog eens doen.

Els Vansteelandt ringen (Le petit requin)

Dag 365 – Ik ben het jaar uitgefietst met mijn favoriete mensen ♥. Ik hoop dat dat bij jullie ook zo was!

Kerstversiering (Le petit requin)

10 Comments

 1. Hele mooie woorden inderdaad, op dag 351. Een interessante gedachte om eens bij stil te staan..

  1. Ja he, ik denk dat mensen vaak nadenken over wat ze in de toekomst willen, maar zelden of ze die toekomst ondertussen effectief beleven. Niet dat het altijd makkelijk is om dromen te realiseren, maar er af en toe stilstaan of je al wat dichter bent bij waar je naartoe wilt, lijkt mij sowieso niet slecht.

 2. Ooooh wat jammer dat je je mottig voelde toen je net in België was. Het was fijn om je terug te zien op de boeken-meetup!

  1. Mja, het was een beetje de weerslag van te stressvolle weken tevoren en dan een iets te drukke agenda in België. Nu ja, gelukkig was even rusten voldoende en is het ziek zijn niet verder doorgebroken.

 3. Wow, de uitbaters van het café waar jullie naar toe gingen voor de kerstdrink hadden echt wel alles uit de kast gehaald om Kerst te vieren. Wel grappig dat jij exact hetzelfde deed bij die boekenoutlet dan ik onlangs toen ik de Drukkerij in Middelburg bezocht. Dat was echt een mooie en grote boekhandel en ik keerde uiteindelijk naar huis met een doos vol Harry Potter kaarten. Ik maakte er ook een foto van een verlichte toren maar die is lang niet zo mooi gelukt als die van de Grote markt in Brussel. (de foto hé, met de toren was niets mis).

  1. Haha, chance dat er met die toren niets mis was 🙂
   En ja, dat café was er echt los over. Elke vierkante centimeter was gebruikt om dingen op te hangen, er reden meerdere treintjes rond… zo erover dat het gewoon hilarisch wordt 🙂

 4. wat een schattig kerstmanneke op de fiets in de boom en leuk peperkoekenhuisje.

  en ‘k moet lachen met je eenrichtingsopmerking over de kust 🙂

  gelukkig Nieuwjaar!!

  1. Jah, ’t is omdat we in Oostende moesten zijn, maar als ik mag kiezen, geef mij – op een paar uitzonderingen na – toch maar de Nederlandse of Franse kust. In België trek ik eigenlijk veel liever naar de Ardennen dan naar de zee, maar dat is bij jou niet anders, vermoed ik 🙂

   Dat kerstmanneke gaat al sinds ik kind was mee, maar kwam een paar jaar toch niet in de boom terecht, omdat mijn moeder andere kleuren koos. Ik was dus wel blij het nu bij mijn broer terug te zien hangen 🙂

Comments are closed.