Maand in woord en beeld: december #2

*Technische mededeling* Ik heb (zeven maanden na de deadline, ahum) eindelijk het door de GDPR verplichte SSL-certificaat geïnstalleerd. Dat komt er kort gezegd op neer dat alle gegevensoverdrachten via mijn blog op een veilige manier gebeuren, maar praktisch gezien vooral betekent dat mijn domein nu een https i.p.v. http geworden is. Wie de afgelopen week dus niet meer kon reageren, moet in zijn feedreader (of hoe je hier ook komt lezen) het adres even aanpassen, zodat jullie op de beveiligde versie terechtkomen. Sorry voor het ongemak!

En dan nu over naar het laatste halve-maandoverzicht van 2018, een zeer reisgetinte versie:

Dag 351 – Of ik op dag 350 niet nog in Wenen zat? Ajup, maar na rechtstreeks van de nachttrein naar het werk te gaan, ging ik daarna meteen de trein op naar Lausanne

Lausanne Gare (Le petit requin)

Dag 352 – Alwaar ik twee dagen onderdook in de Archives de la construction moderne voor thesisonderzoek

Archives de la Construction moderne (Le petit requin)

Dag 353 – En er ondertussen ook van profiteerde architectuur te ontdekken op de campus van de EPFL (Ecole polytechnique fédérale de Lausanne)

EPFL Rolex Learning Center (Le petit requin)

Dag 354 – Al dat onderweg zijn zorgde er voor dat ons kerstboompje pas vier dagen voor kerst versierd raakte. Nu ja, als de plannen goed gaan, dan zal het nog jaren versierd worden, want ik koos bewust een kleintje met wortel (en dus groeimarge) 🙂

Le petit requin

Dag 355 – Een hele dag thuis? Zotter moet het niet worden 😉 en dus vertrokken we voor een weekendje naar Sankt Moritz, ons kerstcadeau aan elkaar

St. Moritz Bad (Le petit requin)

Dag 356 – Van heerlijke zichten op 2000m… ♥

Alp Grüm (Le petit requin)

Dag 357 – … naar de stilte en bevroren landschappen in Val Fex 😍

Val Fex (Le petit requin)

Dag 358 – Een luiere kerstavond dan deze heb ik nog nooit gehad denk ik. Met lasagnes uit de diepvries en zetelhangen met een serie. Maar ook met zelfgemaakte punch en boekencadeaus

Le petit requin

Dag 359 – Nostalgie met een sprookjesboek. En hoe goed past de bladwijzer die we in Wenen kochten er niet bij? 🙂

Le petit requin

Dag 360 – Tweede kerstdag is een vrije dag, maar werd een werkendag in huis. Met een nieuw tafeltje in de living als grootste resultaat ♥

Le petit requin

Dag 361 – Mijn lijf besloot blijkbaar dat relatief gezond het jaar eindigen toch echt wel teveel gevraagd was. En dus kwam er een polsverband aan te pas en kon ik amper iets heffen of doen met mijn linkerhand. Gelukkig verdween de pijn – zoals meestal als het mijn “uiteindjes” (polsen of enkels dus 😉 ) betreft – relatief snel weer

Le petit requin

Dag 362 – Restanten van een fijn kerstetentje met vrienden

Le petit requin

Dag 363 – Al die drukte in december zorgde ervoor dat onze kerstkaartjes pas na kerst verstuurd werden. Ach ja, beter laat dan nooit denk ik dan maar (en de ontvangers hopelijk ook 🙂 )

Le petit requin

Dag 364 – Op de voorlaatste dag van het jaar waren we alweer onderweg. Met het vliegtuig, wat voor een heel dubbel gevoel zorgde, want ik vind vliegen op zich leuk (oh, dat opstijgen en landen!), maar mijn ecologisch hart kan de gevolgen minder en minder accepteren.

Flughafen Zürich (Le petit requin)

Dag 365 – Het zorgde er wel voor dat ik oudejaar vierde met mijn ouders, mijn broer en zijn vriendin en mijn lief. Met dit als zicht klokslag middernacht 😍

Noorderlicht (Le petit requin)

10 Comments

  1. Wow die laatste foto!!! Prachtig <3 Hoera voor een luie kerstavond, ik had dat op oudjaar bij mijn mama. Kerstavond was ook gezellig met de familie.

    1. Tof dat je ook zo’n luie “feestavond” gehad hebt! Op zich hou ik ook wel van feesten met “alles erop en eraan”, maar zo gewoon eens helemaal niets doen, deed ook gigantisch deugd 🙂

    1. Haha, ’t was vooral véél chance hebben dat de hemel net helder was die avond (de rest van de week, op de laatste avond na, zat hij potdicht met wolken). Maar ’t is zonder twijfel ook wel de spectaculairste jaarovergang die ik al ooit gehad heb 🙂
      En euh, die – supercomfortabele – zetel komt van bij Depot Design. In Brussel, dus niet onhaalbaar om zelf in huis te halen 😉

    1. Tuurlijk mag je dat vragen 🙂 Ik betaalde 40 dollar en moet dat jaarlijks vernieuwen. Er zijn goedkopere – en zelfs gratis – mogelijkheden, maar ik merkte dat ik er gewoon niet toe kwam om dat te bekijken / vergelijken, dus heb ik het mijzelf gemakkelijk gemaakt en het gewoon gekocht bij het bedrijf dat ook mijn hosting doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *