Maand in woord en beeld: december 2020 #2

Dag 352 – Uitnodiging voor de volgende testfase van het Corona-onderzoek van de ETH, dit keer met resultaten van de vorige testen. Blijk ik verrassend veel antilichamen te hebben, terwijl ik het – voor zover ik weet – nochtans nog niet gehad heb

Covid-19 antilichamen (Le petit requin)

Dag 353 – Rust op en bij het meer van Zürich

Zürichsee (Le petit requin)

Dag 354 – Inmaakdagje

Zoetzure groenten (Le petit requin)

Dag 355 – Op wandel in eigen stad

Reformierte Stadtkirche Winterthur (Le petit requin)

Dag 356 – Nog wat extra kerstsfeer in huis

Le petit requin

Dag 357 – Op het werk wordt wel thee voorzien, maar slechts één soort, wat ook maar gaat vervelen. En dus nam ik een hoop, voornamelijk cadeau gekregen, theezakjes mee, zodat ik nu in mijn pauzes niet enkel thee drink met mijn collega’s, maar in gedachten ook met de gever erbij

Thee (Le petit requin)

Dag 358 – Uiteraard geen kerstmarkt, maar toch kerstsfeer in Zürich Hauptbahnhof

Zürich HB (Le petit requin)

Dag 359 – Geen kerst in België? Dan zeker een witte! En dus trokken we een paar dagen naar de Alpen.

Savognin (Le petit requin)

Dag 360 – Voor sneeuwschoenwandelingen in een zwart-wit landschap…

Parsonz (Le petit requin)

Dag 361 – … of onder een felblauwe hemel

Munter (Le petit requin)

Dag 362 – Voor het eerst proberen langlaufen (vermoeiend, maar vooral technisch lastiger dan ik dacht… het is duidelijk geen skiën)

Savognin Loipe (Le petit requin)

Dag 363 – En nog een sneeuwschoenwandelingetje om af te sluiten

Savognin Tigignas (Le petit requin)

Dag 364 – Weer aan het werk, maar thuiskomen met oh zo lieve post in de bus

Kerstkaart (Le petit requin)

Dag 365 – De poetshulp die onze badkamer plots hotelallures geeft

WC-papier (Le petit requin)

Dag 366 – Oudejaar vierden we thuis met ons tweetjes. Met de familie af en toe online erbij, lekker eten en “kerst”cadeautjes

Kerstcadeaus (Le petit requin)

13 Comments

 1. Mijn allerbeste wensen, Haaike!
  Ik ben wel nieuwsgierig naar die anti-lichamen. Hebben ze je een reden kunnen geven? En betekent dit nu dat je immuun/immuner bent, of is dat te kort door de bocht?

  1. Volgende week moet ik langsgaan voor de volgende test en ga ik het kunnen navragen, want ik zit met dezelfde vragen. Voor zover ik weet ben je wel immuner als je meer antilichamen hebt, maar kunnen die na 5-7 maanden ook wel weer afnemen, dus evengoed ligt het niveau ondertussen weer lager. Ik ben eind januari wel serieus ziek geweest, met een aantal symptomen die aan COVID-19 deden denken, maar dat zou wel heel vroeg geweest zijn, aangezien er op dat moment amper gevallen waren (het eerste officiële geval in Zwitserland was pas een maand later). Moest ik het toen toch gehad hebben, kan dat het hoge aantal vermoedelijk wel verklaren, maar dat lijkt mij nog steeds onwaarschijnlijk. Maar als ik het niet gehad heb, heb ik echt geen idee waarom ik zoveel antilichamen heb. Johan doet mee aan hetzelfde onderzoek, hij heeft er veel minder. Bij hem is er ook een licht stijgende evolutie tussen mei en september te zien (ook daar: we moeten eens vragen waaraan dat kan liggen), terwijl mijn waardes quasi gelijk gebleven zijn.

 2. Prachtig, die sneeuwlandschappen! Dat mis ik echt, nu we noodgedwongen niet naar Oostenrijk kunnen. Mijn man bleek ook antilichamen te hebben terwijl hij niet ziek is geweest.

  1. Ja, dat snap ik, dat je die sneeuwlandschappen mist! Hopelijk lukt het nog om er voor het einde van de sneeuw een keertje te geraken!
   Heeft je man veel antilichamen? Want dat vind ik het opvallendste: dat ik er in verhouding tot het merendeel van de deelnemers zo veel lijk te hebben, terwijl ik inderdaad, net zoals jouw man, niet ziek geweest ben (of toch niet dat ik weet).

  1. Ja, ik vond ze ook heel mooi, die kerstverlichting. Normaal is het er allemaal nog veel meer over de top met een gigakerstboom en een kerstmarkt, maar dat mocht dit keer uiteraard allemaal niet. Ben blij dat ze op zijn minst toch dat opgehangen hebben 🙂

 3. Dat wc-papierstickertje da’s precies dat dat een waarschuwing wil geven, zo van ‘pas op! gaat ontploffen’ ofzo 😀
  En o bergen!
  En interessant, dat antilichamen-onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.