Maand in woord en beeld: februari 2021 #1

Dag 32 – Sneeuwwandelingetje in de buurt

Brühlberg Winterthur (Le petit requin)

Dag 33 – Wanneer “uw bewoners” stoten uithalen en uw monumentenzorghart aan het bloeden gaat…

Le petit requin

Dag 34 – Dat ik mijn werk graag doe is één ding, dat ik (gelukkig uitzonderlijk) pas op de laatste trein naar huis stap, weer wat anders… Drie bazen die elk hun percent tot het uiterste pushen, dat komt er al eens op neer dat ik 100% i.p.v. 80% werk namelijk.

Bahnhof Meilen (Le petit requin)

Dag 35 – De lente komt eraan!

Sneeuwklokjes (Le petit requin)

Dag 36 – De sneeuw was zalig, maar betekende ook dat ons nieuw ros tot vandaag op stal moest blijven. De eerste testrit zorgde er dan weer voor dat ik voor het eerst in mijn leven 50km gefietst heb om 1 boek in de bib te gaan halen 😂

Stromer speedelec (Le petit requin)

Dag 37 – “A woman must have money no stress and a room of her own if she is to write fiction a master thesis.” 😉 Die room of my own is bij deze alleszins in orde.

Le petit requin

Dag 38 – De grappigste tuin van Winterthur wordt in de wintermaanden de meest freaky tuin van Winterthur (loop daar maar eens in het donker voorbij)

Le petit requin

Dag 39 – Koppeke leegmaken in de ochtendzon

Le petit requin

Dag 40 – Ik kan soms echt niet geloven hoeveel chance wij hebben met waar wij wonen. Rode wouwen zien rondvliegen, dat gebeurt hier al bijna dagdagelijks (maar blijft daarom niet minder zotjes), niet eens je huis uit moeten om ze een stukje vlees te zien oppeuzelen, daar valt mijn mond zwaar van open.

Rode wouw (Le petit requin)

Dag 41 – Laatste bronnen checken

Jura glas-in-lood-ramen (Le petit requin)

Dag 42 – Toon toch ♥ 

Ik moet Ingrid Godon Toon Tellegen (Le petit requin)

Dag 43 – Wandelen op de bosrand voor de ideale combinatie tussen de rust en stilte van het bos en de warmte van de zon

Wolfensberg (Le petit requin)

Dag 44 – Even geen tijd om naar de bergen te gaan, maar gelukkig moet ik niet ver om ze te kunnen zien 😍

Winterthur (Le petit requin)

Dag 45 – ♥

Boeket (Le petit requin)

11 Comments

 1. Is die 00:03 het uur waarop je die trein nam? Dan hoop ik dat je de dag nadien niet ’s ochtends weer op het werk werd verwacht.
  Dat kan maar beter een goed boek zijn geweest :-). (of de rit op zich al de moeite waard natuurlijk.)
  Mooi, dat eigen kamertje van je. Ik koester mijn eigen plekje in huis ook heel erg.

  1. Ja, jammer genoeg was dat inderdaad het uur dat ik de trein nam (de laatste naar huis…). Moest de dag erna niet op het werk zijn, omdat mijn verlof begon, al heb ik desondanks van thuis uit nog een paar dingen gedaan vooraleer écht verlof te hebben.
   Het boek had ik nodig voor mijn thesis en de rit was relatief de moeite (het eerste deel heel erg, het tweede deel iets te druk omdat ik de stad in kwam). Maar bon ja, ik wilde sowieso een testrit doen, dus was het een goede combinatie 🙂
   Fijn dat jij ook een eigen plekje hebt! Ik heb er lang geen gehad, omdat ons appartement niet zo groot is en het altijd moeilijk leek het zo in te richten. Maar met de indoor trainingsfiets naar de slaapkamer te verhuizen, lukte het wel. Weliswaar ook niet ideaal dat die fiets daar staat, maar bon, een mens kan het niet allemaal hebben 🙂

   1. Ik heb het geluk dat ik een praktijkruimte heb thuis die naast mijn werkplek ook mijn eigen plekje in huis is. Daar ben ik wel blij mee, want anders zou ik daar waarschijnlijk ook geen prioriteit van hebben gemaakt.

 2. Zo fijn om de lente steeds meer te zien opduiken hé. Onze achterburen hebben een kersenbloesem die steeds meer bloemen krijgt, tijdens het fietsen kwam ik een prachtige bloesem tegen met super veel witte bloemen en tijdens het wandelen wilgenkatjes. Stuk voor stuk kleine gelukjes. De zetel in jouw kamer ziet er super uitnodigend uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.