Maand in woord en beeld: januari 2021 #1

Dag 1 – Het jaar starten met gelukszwijntjes! Die ik hier weliswaar vooral ken in de marsepeinen variant, maar als zelfgemaakt brood smaken ze nog beter 😋

Glückssäuli (Le petit requin)

Dag 2 – Mooie wensen om het jaar mee te starten (vertaling: Gelukkig (of letterlijk: goed) nieuwjaar! Zorg voor elkaar en blijf gezond!)

Wülflingen (Le petit requin)

Dag 3 – Mountainbiketoertje

Töss (Le petit requin)

Dag 4 – Langzaam maar zeker geraakt mijn agenda voor 2021 afgewerkt

Agenda (Le petit requin)

Dag 5 – Voorlezen, daar hoef je duidelijk geen kinderen voor in huis te hebben. Vanaf nu hopelijk elke avond één brief, dan zijn we bezig tot 1 januari 2022

Brieven aan Doornroosje (Le petit requin)

Dag 6 – ’s Avonds toekomen van het werk en mijn fiets zo terugvinden

Le petit requin

Dag 7 – Lang leve de boer, die zijn wei openzette, zodat de kinderen uit de buurt konden sleeën en ik tijdens een pauze-van-het-werk-wandelingetje kon genieten van hun gejoel.

Le petit requin

Dag 8 – Dat ik toch wel in een mooie gemeente werk

Meilen (Le petit requin)

Dag 9 – Wandelingetje met fijn bezoek!

Affenschlucht (Le petit requin)

Dag 10 – Toevriezende vijvers bij ons in de bossen 😍

Walcheweier Winterthur (Le petit requin)

Dag 11 – Nog eens wandelen in mijn vroeger “huisbos” en toch nieuwe paadjes ontdekken

Sihlwald (Le petit requin)

Dag 12 – Bespreking om de bestaande gasverwarming te vervangen door een duurzamer alternatief

Ortsmuseum Meilen (Le petit requin)

Dag 13 – Amaryllis. En dan ook altijd Paul.

Amaryllis (Le petit requin)

Dag 14 – Ha, vonden we het vorige week al tof dat er een paar centimeter viel, dan ging het weer ineens in overdrive met 30cm in één dag. Heerlijk!

Winterthur (Le petit requin)

Dag 15 – En ja, dan vond ik die fiets van een week geleden al grappig en foto-van-de-dag-waardig, maar toen wist ik nog niet dat Johan de zijne er ronduit hilarisch zou gaan uitzien

Le petit requin

Dag 16 – Wanneer je tijdens een avondwandelingetje het gevoel hebt dat je plots in een besneeuwd bergdorpje woont

Winterthur (Le petit requin)

18 Comments

  1. Die hoeveelheid sneeuw is hier ook uitzonderlijk. Vorig jaar hadden we ook maar een paar cm en moesten we voor echte sneeuw naar de Alpen. Ik hoorde net van mijn ouders dat er bij hun afgelopen nacht weer wat gevallen is, dus ik hoop dat dat bij jou ook het geval is!

 1. Hahaha die fiets! Vind je fiets zo terug zeg, amai.
  Ik zie toch liever de sneeuwlandschappen dan de mistroostige zonder sneeuw.
  Zalige varkenssnuitjes 🙂

 2. Sneeuw, daar houd ik ook zo ontzettend van en het heeft een heel rustgevend effect op me. Hier ook zijn we meteen gaan wandelen toen de eerste sneeuw is gevallen en we hebben genoten. Er was zelfs een gezin dat met de squad en twee sleeën erachter toen de tijd van hun leven beleefde. Die zwijntjes zijn wel erg schattig (en ongetwijfeld: ook lekker). Die tekst op dat kaartje, is dat wat men noemt ‘schweizerdeutsch’ of vergis ik me nu?

 3. Ocharme Johan, die moest zijn fiets gewoon uitgraven vooraleer hij naar huis kon keren. Kun je daar eigenlijk wel door met de fiets of wordt het dan eerder een wandeling in plaats van een fietstocht? Zelf zou ik sowieso omvallen. Die laatste foto is echt prachtig en je gelukszwijntjes waren super goed gelukt.

  1. Johan zijn fiets stond gelukkig gewoon thuis voor de deur, hij is in die dagen niet buiten gekomen. Fietsen had gekund, maar het lag er zeker niet ideaal bij, omdat de ruimingsdiensten het echt niet konden volgen (ik heb ze nochtans min. 3x zien passeren om de stoepen in onze straat te ruimen). We hebben het ons dus toch maar niet geriskeerd 🙂

 4. Oooh zalig.. ik vond dat doornroosje boek een tijd geleden hier in de bib .. ben er ook al even in bezig. Ik kan het wel niet bij 1 per avond houden 😉

  1. Haha, dat snap ik wel. Ik ben er ooit alleen in begonnen en toen las ik er ook meerdere per keer. Nu ik het aan mijn vriend voorlees, is het wel leuk om elke dag degene van die dag te lezen. Al lezen we er desondanks af en toe twee, als het de dag ervoor om een of andere reden niet gelukt is. Nu ja, wij hebben een eigen exemplaar, dus we kunnen ook tijd nemen om er een jaar over te doen, dat zal er bij jou met een boek van de bib sowieso niet inzitten, vermoed ik 🙂

  1. Haha, is er eentje aan het puzzelen? 😉 Ik had er zo nog niet over nagedacht, maar effectief, zowel de sneeuw onderaan als de lucht zouden serieus zoeken worden. Bestaat dat eigenlijk, puzzels van eigen foto’s? Waarschijnlijk wel. Je geeft mij hier nog ideeën voor cadeautjes 🙂

  1. Haha, het verschil was groot, ja. Bij mijn ouders lag er wel wat meer dan bij mijn broer, maar toen wij foto’s postten in onze WA-groep, was het meteen duidelijk wie won :’-) Maar zo’n hoeveelheid is ook voor hier echt wel uitzonderlijk. Vorig jaar hebben we 1x sneeuw gehad, ook iets van 3cm ofzo. Dit jaar is het met meerdere keren een laagje én dan die keer superveel echt wel een zalige winter geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.