Maand in woord en beeld: maart 2020 #2

Dag 77 – En toen ging ook Zwitserland in lockdown

Le petit requin

Dag 78 – Het plezier tijdens het lopen begint terug te komen

Wespi-Mühle Wülflingen (Le petit requin)

Dag 79 – Bloed gegeven, want ook dat is in deze tijden nog steeds nodig

Le petit requin

Dag 80 – Voordelen van een lockdown: op een weekdag samen buiten lunchen in een heerlijk lentezonnetje

Le petit requin

Dag 81 – Lente in de tuin! 😍

Le petit requin

Dag 82 – Tijd om hier ook eens in gang te schieten…

Le petit requin

Dag 83 – Lieve boodschappen (“blijf gezond”) op de grond ♥

Le petit requin

Dag 84 – Werken afwisselen met wandelen

Burgruine Alt-Wülflingen (Le petit requin)

Dag 85 – Loopje verdubbelen om nog eens tot bij de watervallen van de Affenschlucht te geraken 🙂

Affenschlucht Winterthur (Le petit requin)

Dag 86 – Trappentraining 😉

Wolfensberg Winterthur (Le petit requin)

Dag 87 – Een ochtendwandelingetje spontaan uitbreiden zonder op voorhand één slok gedronken te hebben, dat zorgt al eens voor blijdschap bij het zien van een pomp langs de weg 😛

Brühlberg Winterthur (Le petit requin)

Dag 88 – Een conditie die langzaam verbetert, dat betekent ook dat de fietstochtjes uitgebreid kunnen worden naar nieuwe, schone plekjes

Rheinau (Le petit requin)

Dag 89 – Eitjes halen bij de boer en die daarna, net zoals de rode bieten uit de winkel, inmaken 😋

Le petit requin

Dag 90 – En toen sloeg het weer plotseling om en kregen we nog een laatste winterprik, inclusief sneeuw op de heuvels, te verwerken

Wülflingen (Le petit requin)

Dag 91 – Binnen trainen dan maar. En als het dan toch virtueel moet, dan mag het ook al eens in België 😉

Le petit requin

16 Comments

  1. Ja he 🙂 Ik wist het al, maar nu dit het “enige” is (al mogen we eigenlijk wel nog steeds naar de Alpen), valt des te meer op hoeveel dat eigenlijk nog altijd is. Ik vermoed dat jij qua omgeving ook wel blij bent dat je nu in Frankrijk en niet in België zit?

   1. In Frankrijk mag je maar 1 uur per dag buiten voor sport en niet verder dan 1km van je huis…

    1. Ja, dat weet ik. Ik snap dat het op basis van mijn opmerking raar kan overkomen, maar ik
     wilde echt niet onderschatten hoe lastig het is maar 1km van huis te mogen, vandaar ook het “vermoeden” en vooral de toevoeging “qua omgeving”. Ik had het namelijk heel specifiek op Christine haar situatie. Ik weet waar ze woont in Frankrijk en waar ze (ongeveer) zou wonen, moest ze in België zijn nu en puur op basis van die twee is haar omgeving in Frankrijk pakken mooier en rustgevender, zelfs beperkt tot 1km van haar huis (nog los van vb. haar moestuin daar enzo). Ik zou dezelfde opmerking uiteraard nooit maken tegen iemand die in een stad zit en amper groen heeft in een straal van 1km, dat lijkt mij nogal evident…

     1. Ik dacht gewoon dat je niet wist dat je niet ver van huis mag in Frankrijk. Heb al gemerkt dat niet alle Belgen door hebben dat ze eigenlijk nog best geluk hebben 😉En inderdaad, welke kilometer je dan exact rond je hebt, dat maakt wel iets uit. Liefs!

     2. Ik ben ook niet van alle landen op de hoogte wat wel / wat niet mag hoor, dus het had effectief wel gekund dat ik het gewoon niet wist 🙂 Sorry, ben misschien iets te hard in de verdediging geschoten!
      Mja, ergens verbaast het mij niet dat sommige Belgen vinden dat ze het oh zo slecht getroffen hebben, terwijl er in verschillende landen zwaardere maatregelen van kracht zijn. Zijn waarschijnlijk net diegenen met een grote tuin en een fiets, die gisteren in de file stonden voor een uitstapje naar het tuincentrum… (of is dat te cliché denken 😉 ).

 1. oh wow die tuin!! Toch beetje jaloers op mensen met een tuin nu 🙂 Ik heb nu slechts een terras maar ik ga er een kleine stadstuin van maken… ooit 🙂 En ik heb een mini-natuurgebied én zelfoogstboerderij rechtover mijn deur. Dat maakt het ook weer een beetje goed.

  1. Ah, heb je geen tuin meer nu? Dat is wel jammer, zeker op dit moment. Al is een mini-natuurgebied ook verre van slecht natuurlijk 🙂 Benieuwd hoe je stadstuin er uit gaat zien!
   En die zelfoogstboerderij, daar ben ik dan weer een beetje jaloers op, dat heb ik hier nog niet gevonden.

   1. Nee, heel jammer maar ik mocht niet kieskeurig zijn met mijn budget en een huis met tuin moest meestal nog verbouwd worden als het binnen mijn budget was en dat zag ik ook niet zitten.
    En er zouden reetjes in dat natuurgebied zitten (als zag ik er nog geen) en ik hoor regelmatig een bosuiltje <3

    1. Oh, die bosuil, fantastisch! Met je honden gaat het waarschijnlijk een uitdaging worden om reetjes te kunnen spotten, aangezien die zo snel weer verdwenen zijn, maar ik duim dat het eens lukt 🙂
     Snap het ook wel dat je een verbouwing niet zag zitten (ik werk er dan misschien wel in, ik weet zelf niet of ik dat wel zou zien zitten terwijl ik er in woon 🙂 ).

 2. Mooie foto’s! Bloed geven mocht ik laatst niet omdat we dat in een mobiele post doen en daar kan de 1½ meter afstandregel die hier geld niet in acht genomen worden.

  1. De mobiele posten zijn hier inderdaad ook voorlopig afgeschaft, omdat de afstand niet aangehouden kan worden. Ik ben in een vast centrum gegaan, waar dat gelukkig wel kon. Ondertussen zijn ze ook wel strenger geworden; toen kon ik nog gewoon binnenwandelen, nu is het enkel op afspraak om zeker te zijn dat er niet teveel mensen per keer moeten zitten wachten.

  1. Ja he! Ik heb het echt gigantisch getroffen met waar ik woon, zeker in tijden als deze 🙂 Hopelijk heb jij ook wat natuur vlakbij waar je kan gaan wandelen of fietsen?

 3. Wow, die trapjes-training. Dan zouden mijn knie-gewrichten echt als Mecano-speelgoed klinken. 🙂 Fijn dat jullie tuin er zo uitnodigend blijft uizien. Dat maakt zo’n quarantaine toch net iets aangenamer. Dat en het feit dat je (gelukkig) wel nog steeds mag gaan wandelen en fietsen.

  1. Haha, de trapjestraining was traag hoor, dat helpt 😉 En mijn knieën klinken vrees ik af en toe wel degelijk al als Mecano…
   Absoluut, die tuin maakt de quarantaine pakken aangenamer! Er staan nu wel stellingen in en de lounge staat opzij, omdat de gevels gerenoveerd worden (ideaal moment, nu iedereen thuis moet werken… 🙂 ), maar desondanks is het zalig om even buiten te kunnen zitten. Al ben ik effectief wel heel blij dat ik nog steeds kan gaan wandelen en fietsen; als dat verboden zou worden, zou het toch een heel pak lastiger worden (al besef ik goed genoeg dat ik dan, net door die tuin, nog steeds in een luxepositie zou zitten!).

Comments are closed.