Maand in woord en beeld: mei #1

Mei is ondertussen al weer over de helft (dagen en weken, gaat eens wat trager seg!), tijd dus voor een blik op mijn dagdagelijkse bezigheden:

Dag 121 – Op weg naar huis genieten van het landschap. Eens thuis genieten van mijn oh zo mooie nieuwe zeteltje ♥

Château du Haut-Koenigsbourg / Sits Rucola sofa (Le petit requin)

Dag 122 – Met de huurauto over de grens van Zwitserland naar Frankrijk, te voet terug er over 🙂

Airport Basel-Mulhouse-Freiburg (Le petit requin)

Dag 123 – Lezingen over “Weiterbauen” in het Landesmuseum dat daar een perfect voorbeeld van is (al zijn de meningen verdeeld over de geslaagdheid ervan 😉 )

Landesmuseum Zürich (Le petit requin

Dag 124 – Twee weken niet kunnen werken in de tuin. Twee weken zon en regen. En dus een attackske #oftwee

Moestuin (Le petit requin)

Dag 125 – Vandaag ging ik de tafel halen die ik zelf ontwierp, waarvan ik de poten bij een atelier in Frankrijk bestelde en het tweedehands tafelblad uitkoos bij een upcycling-bedrijf hier in Winterthur, dat vervolgens mijn ontwerp uitvoerde. En oh, oh, oh, wat ben ik er blij mee! En hoe fantastisch mooi past mijn net in elkaar gezette boekenkast erbij?! #stoefentotenmet #somsmagdathe 😉

Le petit requin

Dag 126 – Barbecue of vuurkorf? Beide, zo blijkt.

Le petit requin

Dag 127 – Een van de belangrijkste redenen waarom ik blij ben met mijn appartement: het oh zo groene uitzicht ♥

Le petit requin

Dag 128 – Middagpauze in het park. Gewoon omdat het kan 🙂 #lindengutpark

Le petit requin

Dag 129 – Zei ik al dat het groen is bij mij in de buurt? En ook: zoek de verschillen met de tweede foto uit dit bericht 😉 #eulach

Le petit requin

Dag 130 – Expat zijn = meer dan een jaar op voorhand al moeten laten weten hoe en waar je gaat stemmen #22mei2019staatgenoteerd

Le petit requin

Dag 131 – Hoe avondwandelingen voer voor het hart kunnen zijn #albiskette

Le petit requin

Dag 132 – Wandelingetje in Winterthur om nieuwe bergschoenen uit te testen. Schoenen die nodig zijn voor de geplande bergcursus, want mijn – sowieso serieus versleten – oude exemplaren waren niet stijgijzervast (en ook: waar ben ik aan begonnen?! 😉 )

Le petit requin

Dag 133 – Zürich Hauptbahnhof by night. Wat eigenlijk 10u ’s avonds op een zondag is, maar Zwitsers zijn ochtendmensen en dus ziet zelfs het grootste treinstation van Zwitserland er op dat uur al verlaten uit.

Le petit requin

Dag 134 – Flânerie langs de Zürichsee

Le petit requin

Dag 135 – Lezen over het hele #reclame-gedoe op blogs en andere social media. Enerzijds content zijn dat er regels komen die duidelijkheid gaan brengen (zodat bloggers – als ik – die niet gesponsord worden, zich daar tenminste niet meer voor moeten verdedigen bij elke vermelding van een merk), anderzijds meer dan eens mijn wenkbrauwen fronsen bij bepaalde opmerkingen (ja, gratis gekregen is ook gesponsord!) of plotselinge heilige boontjes, die tevoren ook – al dan niet bewust – vermeldingen aan hun laars gelapt hebben. Blij zijn dat ik te klein ben om mij daar op dit plekje zelfs maar vragen bij te moeten stellen. En serieus lachen wanneer achteraf blijkt dat het allemaal nog wat voorbarig is #sorrynotsorry

Le petit requin

Dag 136 – Een druilerige werkdag. Maar wel eentje die ik in Stein am Rhein doorbracht, want ik moet een detailinventaris opmaken van een gebouw aan de oevers van de Rijn 🙂

Stein am Rhein (Le petit requin)

20 Comments

 1. je mag terecht stoefen over je tafel en boekenrek! Ik vind ze enorm prachtig <3 Heerlijk zo'n groen uitzicht!

  1. Merci! Ben er superblij mee 🙂
   En dat uitzicht, daar word ik elke dag op nieuw vrolijk van! ’t Is raar hoe ik het in Brussel niet zo hard miste om veel natuur dichtbij te hebben, maar er sinds ik hier woon, echt van opleef 🙂

 2. Wat een mooi zeteltje, zeg! Ziet er een perfect leeszeteltje uit 🙂

  1. Dat is het absoluut! Ik ga nog een soort poef maken van een oud fruitkistje en dan is het helemaal compleet, maar ook nu zit ik er al regelmatig gezellig in te lezen 🙂

 3. Hier ook een appartement bewoner met zicht op groen. Was een van de voorwaarden voor ik het aankocht. Zo te lezen vind je goed je draai in je nieuwe stekje, fijn om dat te lezen in elk geval. Die zetel ziet er bijzonder comfortabel uit en mooi ook hoe het geheel op elkaar is afgestemd.

  1. Super dat je ook zicht op groen hebt vanuit je appartement, dat is zo ongelooflijk rustgevend he!
   Ik probeer mijn interieur inderdaad wel wat op elkaar af te stemmen: niet te hard, zodat het niet bij wijze van spreken een beeld uit een catalogus van een meubelzaak is 😉 Maar wel genoeg, zodat er een bepaalde rust is. Fijn dat je dat opmerkt 🙂

  1. Merci! Ben er superblij mee 🙂
   En ja, al dat groen, dat is hier echt een zaligheid! Toen ik nog in Brussel woonde, miste ik dat nochtans niet speciaal, maar sinds ik hier woon, ben ik echt gaan appreciëren hoe rustgevend natuur vlakbij is.

 4. Ah tiens, heeft WP een template voor die gegevensbescherming? Moet ik eens naar op zoek gaan dan!

  1. Ja, die vind je onder tabblad “instellingen” en dan “privacy” in je wordpress dashboard. Daar staat een link naar een gids voor zo’n pagina, die ik stap per stap overlopen heb om te kijken wat bij mij al dan niet van toepassing is. Heel handig 🙂

 5. Ik ben dus echt wel fan van jouw interieur. Die mooie strakke tafel, de prachtige boekenkast én de zetel die er knus en uitnodigend uitziet. Zo is het natuurlijk gezelliger thuiskomen.

  1. Oh, merci! En ik geniet er inderdaad nog meer van om thuis te komen nu mijn boeken mooi in de kast staan i.p.v. in dozen 🙂

 6. “Zwitsers zijn ochtendmensen” <3 Ik zou mij daar echt zo hard thuisvoelen he.
  Die tafel is supermooi!

Comments are closed.