Maand in woord en beeld: mei 2019 #2

Dag 137 – Werken in de “bouwbib”

ETH Baubibliothek (Le petit requin)

Dag 138 – Werken thuis. Met een niet-alcoholische mojito voor een focus-meets-weekendgevoel 😜

Le petit requin

Dag 139 – ’t Is een beetje schaamtelijk dat het tot nu duurde, maar er werd dit jaar eindelijk gezwommen!

Hallenbad Zürich (Le petit requin)

Dag 140 – Een paar maanden voor ik (hopelijk) afstudeer, ging mijn studentenkaart kapot. Op naar het hoofdgebouw voor wat administratief geregel dus

Hauptgebäude ETH Zürich (Le petit requin)

Dag 141 – Een dag voor ik moet gaan stemmen, mijn stembrief ontvangen. Is dit nu perfecte of slechte timing? 😜

Stembrief (Le petit requin)

Dag 142 – Op naar Bern. Voor archiefonderzoek voor mijn thesis, een beetje kijken naar mooie gebouwen én stemmen op de ambassade

Bern (Le petit requin)

Dag 143 – Mijn “hier kan ik zowel in een stad als in de bergen mee rondwandelen”-schoenen waren versleten. Tijd voor nieuwtjes, dit keer mét Fairwear label! 👍

Le petit requin

Dag 144 – Op naar Delémont voor de inwijding van een promenade, genoemd naar Jeanne Bueche (ofte: de architecte waar ik mijn thesis over schrijf)

Promenade Jeanne Bueche Delémont (Le petit requin)

Dag 145 – De snijbiet is precies content in de serre! En de aardbeitjes liggen op een bedje van gras, zodat ze zachtjes kunnen groeien 😋

Moestuin (Le petit requin)

Dag 146 – Numb. Ik probeer het te begrijpen, maar het lukt niet.

Le petit requin

Dag 147 – Parijs! Palais Royal 😍

Palais Royal (Le petit requin)

Dag 148 – Aaah, die heerlijk absurde daken in de Parijse binnenstad, waar elk appartement zijn eigen apart schoorsteentje heeft 😊

Parijs (Le petit requin)

Dag 149 – Absurd, megalomaan, interessant, overweldigend, inventief… ofte Les espaces d’Abraxas

Palacio d'Abraxas (Le petit requin)

Dag 150 – Les Grands moulins de Pantin, niet helemaal zeker of ik overtuigd ben van de verbouwing, maar sowieso fijn om ze te leren kennen

Les Grands moulins de Pantin (Le petit requin)

Dag 151 – Meer dan één hoek eraf, bij dit gebouw en zijn buren. Maar zoveel groen in sociale woningsbouw, daar kunnen veel architecten nog wat van leren!

Le Liégat Ivry-sur-Seine (Le petit requin)

13 Comments

 1. Wat kom jij op geweldig mooie en interessante plaatsen! En die nieuwe schoenen zien er heel erg comfy uit. Mag ik vragen welk merk?

  1. Ze zijn van Jack Wolfskin, het is het model Scrambler, al weet ik niet of dat in de huidige collectie nog te vinden is (ik heb geluk gehad en de mijne in uitverkoop gevonden). Ik had ze in Parijs aan, op één dag na (ik had, omdat ik ze nog niet had kunnen inlopen, voor de zekerheid ook een ander paar mee) en ze zijn ook effectief comfortabel 🙂

 2. Je nieuwe schoenen zien er zowel mooi als comfortabel uit. Perfect dus! Ik zit hier vaak versteld naar de gebouwen te zien die je fotografeert. Het is natuurlijk minder vervelend wanneer je studentenkaart stukgaat als je in zo’n bijzonder gebouw een vervangexemplaar mag gaan aanvragen. Maar die Les espaces d’Abraxas … ik vraag me dan altijd af hoe ze daar in hemelsnaam aan begonnen zijn.

  1. Een onontgonnen gebied net buiten Parijs + een Spaanse architect met zotte ideeën en voilà, je bent vertrokken 😉
   Het mooie gebouw maakte het inderdaad iets minder vervelend om die nieuwe studentenkaart te gaan halen, dat ik twee keer van de ene naar de andere campus (centrum – buiten het centrum) gestuurd werd, omdat telkens een “andere dienst” verantwoordelijk bleek, was een pak vervelender… Maar bon, ik heb ze, dus ’t is in orde 🙂

   1. Oei, ze boden je precies in één keer vanalles aan. Je studentenkaart vervangen en ondertussen een culturele mini-trip én een sportsessie.

  1. Ik heb het ondertussen gelukkig afgeleerd om enkel maar te werken en geen tijd voor ontspanning te nemen, maar op sommige momenten roepen deadlines en toen was dit een mooie gulden middenweg 🙂 Afgelopen weekend ging ik voor de versie “6h in de bib/1,5h in het openluchtzwembad” en dat werkte ook goed 😉

Comments are closed.