Maand in woord en beeld: november #1

Begin november ging ik terug 60% werken (wat mijn totaal met studie op 100% brengt), deed ik mijn presentatie voor het thema van dit semester en ging dichtbij en verder van huis op stap.

Dag 305 – 1 november = werkendag = lunchen in de zon met collega’s = passeren aan het schattigste huisje van Winterthur 🙂

Neustadtgasse Winterthur (Le petit requin)

Dag 306 – Presenteren en discussiëren over het wooncomplex, met ondermeer deze villa, van Elsa Burckhardt-Blum en haar man in Küsnacht

Wohnhaus Heslibachstrasse Elsa Burckhardt-Blum (Le petit requin)

Dag 307 – Overdag naar een designbeurs voor duurzame producten, ’s avonds naar een huisconcert

Designgut Winterthur & Haus Irniger (Le petit requin)

Dag 308 – Ons oorspronkelijke wandeldoel was te ver voor een daguitstap, maar gelukkig is er op anderhalf uur met de trein ook meer dan voldoende ander moois te vinden 😍 #seealpsee #ebenalp

Seealpsee (Le petit requin)

Dag 309 – De “Wall of fame” op het werk, met o.a. allerlei diersoorten die we op verplaatsing al eens aantreffen, kindjes die in elke foto opduiken (of net liggen te slapen wanneer wij hun kamer moeten fotograferen) en ander koddigs

Le petit requin

Dag 310 – Marsupilami heeft er vandaag meer zin in dan ik… Maar hey, mijn bureau is wel opgeruimd nu 🙂

Le petit requin

Dag 311 – Een – wegens geblokkeerde rug en schouders vrij pijnlijke – massage en  relatietherapie zorgden voor een dag waarin ik werkte aan hoofd en lichaam… en beiden nadien ook rust bood met een picknick in een herfstzonnetje aan het meer van Zürich

Zürichsee (Le petit requin)

Dag 312 – Opruimen op het werk werd gevolgd door opruimen thuis. Nu nog de labeltjes op mijn mappen veranderen, want die komen niet meer overeen met de inhoud 🙂

Le petit requin

Dag 313 – Een Zwitsers dagje met design van Robert & Trix Haussmann en een deel van de Zwitserse competitie op het Internationaal Kortfilmfestival in Winterthur

Robert & Trix Haussmann (Le petit requin)

Dag 314 – Tijd om op regelmatige basis deel te nemen heb ik voorlopig niet, maar even proeven van de lessen pilates en yoga, dat ging wel 🙂

Klubschule Migros Winterthur (Le petit requin)

Dag 315 – Werken voor unief op zondag… gaat beter met zicht op een herfstige tuin en een mooi boeket bloemen 😍

Le petit requin

Dag 316 – Dat ik altijd aan Jehaan en Petrik moet denken bij een van de  advocatenkantoren in ons gebouw 😜 #hetpeulengaleis

Le petit requin

Dag 317 – Ach Herman, kon ik dood zijn maar even makkelijk opnemen als jij het omschrijft…

Le petit requin

Dag 318 – Op de ETH-campus, weliswaar niet om te studeren, wel voor een griepprik

ETH Hönggerberg (Le petit requin)

Dag 319 – Architectuur overdag op het werk, architectuur ’s avonds op de Architectuurfilmdagen in Zürich 🙂

ArchitekturFilmTage Zürich (Le petit requin)

4 Comments

  1. Wow die foto aan het meer! Het lijkt wel een lentedag als je de kleurtjes van de bladeren negeert.

  2. Gek, hoe zo’n programma jaren later nog steeds plots in je gedachten kan opduiken eigenlijk. Maar tegelijkertijd wel héél erg herkenbaar. Nu hoor ik in mijn hoofd trouwens het stemmetje van Nonkel Van Grauwel. Dat lachje van Alain uit het Eiland kon ik vroeger goed nadoen. Iets te goed blijkbaar want manlief werd er gek van. 🙂

    Jammer dat dat schattige huisje zo ingesloten ligt. Oh en verse bloemen lijken niet enkel het interieur maar ook je humeur op te vrolijken. Dat gevoel heb ik toch telkens.

    Pssst, hoor je ondertussen ook Van Grauwel en Alain? 😉

    1. Alain wel (veel te hard eigenlijk 🙂 ), Van Grauwel niet. Want hoewel ik Het Peulengaleis altijd supergraag gezien heb, ben ik net iets te jong voor Het Leugenpaleis. En blijkbaar was Van Grauwel (die ik dus heb moeten opzoeken, woeps) enkel daarin een typetje. Al ga ik nu dankzij jou mijn avond vermoedelijk deels vullen met het opzoeken van fragmenten van Het Leugenpaleis 😉

Comments are closed.