Maand in woord en beeld: oktober 2019 #1

Dag 274 – Onderzoek in het staatsarchief van Schaffhausen

Staastarchiv Schaffhausen (Le petit requin)

Dag 275 – Pesar-Madar. Schrijnend. Maar zo belangrijk.

Zürich Film Festival (Le petit requin)

Dag 276 – Nope, België heeft niet het alleenrecht op mottige constructies die zonder bouwvergunning geplaatst worden… Maar deze gaat weer weg! Niet met mij! 😜

Le petit requin

Dag 277 – Prijzen plakken!

Le petit requin

Dag 278 – Thuiskomen en dan staat dit er ineens ♥ 

Boeket (Le petit requin)

Dag 279 – Cactusvensterbank 😍

Cactussen (Le petit requin)

Dag 280 – Hartjes voor mooie herbestemmingen!

Kesselhaus Winterthur (Le petit requin)

Dag 281 – Ik ken dit dorpje van de industriezone (met groot doe-het-zelf-centrum enzo) aan de andere zijde van de spoorweg. Voor het werk mocht ik vandaag naar de verrassend mooie en idyllische kant.

Dietlikon (Le petit requin)

Dag 282 – Ik heb het er niet eens om gedaan, maar ’t is wel fijn te weten dat ik dit jaar al zoveel vrouwelijke auteurs gelezen heb.

BuJo lezen (Le petit requin)

Dag 283 – Papierklemmenuitwisseling 🤪 Zij vond dat ze in het voordeel was, omdat ze er vier kreeg, ik, omdat ik monstera’s kreeg. Kijk nu toch hoe schattig!

Papierklemmen (Le petit requin)

Dag 284 – Oh, bergen en water! 😍

Zürichsee (Le petit requin)

Dag 285 – Middagpauze. Met mooi gezelschap 🙂

Rode wouw (Le petit requin)

Dag 286 – We waren al een tijdje op zoek naar een goede theeketel. En toen zagen we deze 😍

Fluitketel Zen Le Creuset (Le petit requin)

Dag 287 – Vier potten geweckte vegan spaghettisaus, klaar voor gebruik 😋

Inmaken (Le petit requin)

Dag 288 – Uitzicht op het werk

Winterthur Obertor (Le petit requin)

Dag 289 – Die dag dat een van de chefs mij een schoendoos in de hand stopte met de boodschap “dit is iets voor u, denk ik”. Waarop ik enkel kon reageren met “euh, ja, die zijn… euh… speciaal”. Toen ze reageerde met “afschuwelijk, bedoelt ge” bleek het gelukkig een mopje 😜

Le petit requin

15 Comments

 1. Wauw, die cactusjes! En die papierklemmen zijn ook leuk. Ik zag er vandaag nog in de winkel, met cactussen, maar heb ze toch wijselijk laten liggen…
  En inderdaad: bergen en water (en zon): prachtig!

 2. Zo toffe paperclips! Ik wil dat dan ook maar ik gebruik dat eigenlijk nooit :p en die moonboots, haha, inderdaad wel speciaal!

  1. Ik gebruik ze wel af en toe, maar misschien heb ik er wel net iets meer dan wat ik effectief gebruik, ahum 🙂 Ach ja, ze staan wel in een mooi buisje uitgestald in de kast, dus op zijn minst zijn ze zo decoratief 😉

  1. Ik was echt opgelucht toen het een mopje bleek. Ik dacht echt efkes dat ik wel een heel andere – om niet te zeggen foute – indruk van mijn (kleding)stijl moest gegeven hebben 🙂

 3. Ik wist al dat er soms washi-swaps per post worden gedaan maar paperclips had ik nog niet geruild zien worden. Tegenwoordig hebben ze er echt super leuke hé. Ik heb er onlangs nog besteld voor een Kerst swap waar ik aan mee doe. Die zagen er echt tof uit. Ik sta er altijd van versteld wanneer ik zo’n ‘speciale’ schoenen in een winkel zie liggen want dat betekent uiteraard dat er wel effectief vraag naar is. Zelf ga ik toch liever voor een iets soberder paar. Al een geluk dat iedereen dat voor zichzelf mag kiezen dus. 🙂

  1. Het was eigenlijk niet eens de bedoeling om paperclips te ruilen, maar een vriendin van J. had mij die monstera-versies meegebracht, omdat ze wist dat ik hou van stationary. En ja, toen heb ik natuurlijk mijn collectie bovengehaald, zodat zij er ook kon kiezen 🙂
   En ja, dat met die schoenen, ik vraag mij dat ook soms af wie dat effectief koopt. En tegelijk denk ik dan soms ook wel: die durven dat tenminste, terwijl ik soms uit voorzichtigheid geen al te zotte dingen durf dragen (nog los van dat ik deze nu echt wel niet mooi vind en ook niet zou willen dragen 🙂 ).

  1. Ja, ik wist efkes echt niet wat antwoorden 🙂 Zo lang werk ik daar nu ook nog niet, dus ja, wie weet meende die dat wel gewoon? Plus: we verkopen ze, dus iemand moet wel gedacht hebben dat ze mooi genoeg waren om aan te kopen voor de winkel 🙂

 4. Zoveel cactusjes!! <3
  Die snowboots zijn fantastisch!!! Zouden voor mij wél echt iets zijn haha.
  Heb jij een weckketel? En werkt dat goed? #nieuwsgierig

  1. Neen, nog niet. Momenteel weck ik gewoon in een grote kom 🙂 Niet zo praktisch, dus ik overweeg wel een echte weckketel, maar ik wilde het eerst eens zo uitproberen alvorens die investering te doen (want we hebben niet zoveel plaats in de keuken, dus ik ben heel voorzichtig met nieuwe toestellen, die dan mogelijks na een paar keer gebruik nutteloos staan te wezen in de kast). Ondertussen ben ik er vrij zeker van dat het de investering waard is, want het werkt echt goed (in tegenstelling tot fermenteren dat ik ook uitprobeerde, maar voorlopig enkel maar mislukkingen opleverde) én het is iets dat ik ook vaak kan gebruiken (vb. de droogoven die we huurden, was ook een succes, maar drogen zie ik ons maar op een paar specifieke momenten in het jaar doen, zijnde bij de appeloogst en evt. eens bij een tomatenoogst, zodat ik dat toestel – op zijn minst voorlopig – liever gewoon huur). Tot nu toe al vegan spaghettisaus, chili sin carne en appelmoes geweckt, allemaal keigoed gelukt. Enkel de pompoensoep was een probleem, maar daar bleek de ring ook niet volledig vast te zitten; was de eerste keer en ik had onvoldoende getest dat het wecken écht gelukt was. Maar bon ja, af en toe eens een mislukte bokaal, dat weegt wel op tegen de elektriciteitswinst van geen tweede diepvries te moeten kopen.

   1. O, kan je dat ook zonder ketel?? Dan wil ik dat ook eens testen inderdaad voor ik die inverstering doe! In mijn hoofd is zo’n weckketel echt gigantisch; allez mijn oma had er vroeger één en die paste niet in een keukenkast alleszins 😀

    1. Ja, dat is het enige dat mij nog tegenhoudt: dat dat grote ketels zijn 🙂
     Maar kan dus inderdaad perfect zonder: ik heb een handdoek op de bodem gelegd, zodat mijn potjes daar niet tegen konden slaan, wanneer het aan het koken gaat. En enkel dingen gemaakt die gewoon op 100°C kunnen en niet al te lang moeten koken om geweckt te zijn (want dat is dan weer wel het gemak van een ketel natuurlijk: dat je temperatuur en – naargelang het type – tijd gewoon kan instellen en er dan niet meer naar moet omzien). ’t Is wel wat gepruts om het er uit te halen, zeker toen ik meer dan 4 potjes – maximum dat mijn pot aankan – wilde wecken en de eerste lading er dus wilde uithalen zonder het water eerst te laten afkoelen (kwestie van niet 2x zo’n grote hoeveelheid water tot het kookpunt te moeten brengen). Maar bon ja, als je wat oplet, is dat totaal geen probleem.

Comments are closed.