Maand in woord en beeld: september 2020 #2

Dag 260 – Avondloop na het werk, voor de gemeentevergadering (want die was zo fascinerend de dag ervoor, dat ik nog een dag wilde gaan)

ZΓΌrichsee Meilen (Le petit requin)

Dag 261 – Dat ik niet veel later met de fiets naar huis had moeten vertrekken op het werk πŸ˜›

Greifensee (Le petit requin)

Dag 262 – Familie nog willen zien voor alles weer dichtgegooid wordt en dus op den bots een auto huren en op naar BelgiΓ«. Wat ook betekende dat ik nog eens Luxemburgs kon proberen ontcijferen op de radio.

Luxemburgse radio (Le petit requin)

Dag 263 – Fietstochtjes langs Oost-Vlaamse…

Le petit requin

Dag 264 – … en Vlaams-Brabantse wegen. Zo genoten van die twee dagen samen! β™₯

Le petit requin

Dag 265 – Terug thuis. Op naar de kine.

Le petit requin

Dag 266 – Ik werk er nog geen twee maand, maar mijn plantenliefde is blijkbaar al duidelijk genoeg om van een collega de vraag te krijgen of ik deze plant wilde adopteren. Bajaat gij 😜

Le petit requin

Dag 267 – Eerst klimmen, dan platter… eigenlijk zou mijn fietsrit naar huis beter het omgekeerde profiel hebben πŸ˜… (en ja, ik kan dat profiel ’s ochtends rijden, maar om 5u30 op de fiets kruipen, dat blijft er zwaar over voor dit avondmens)

Pfannenstiel (Le petit requin)

Dag 268 – Eerst keer energiecommissie, beetje zenuwachtig omdat ik het vergaderverslag moet schrijven. En dan na een uurtje mijn enige stylo leeg, terwijl ik nochtans op mijn bureau een pennenzak vol had liggen (uiteraard…). Lang leve de collega die er eentje in reserve had (ook wel de enige reden dat er twee kleuren door elkaar mogen in mijn notitieboek, toeme toch 😜)

Le petit requin

Dag 269 – Oplevering van een dak met zonnepanelen. Waar ik zowel vertegenwoordiger van de opdrachtgever (de energiecommissie) als nieuwe eigenaar (de dienst gebouwbeheer) bleek te zijn. Voordeel van op meerdere diensten te werken πŸ˜‰

PVA Allmend Meilen (Le petit requin)

Dag 270 – Mooier dan dit wordt wielrennen niet 😍

WK Imola 2020 Anna van der Breggen (Le petit requin)

Dag 271 – Ik weet dat ik de biggetjes nog maar net toonde, maar kijk dan toch hoe cuuuute! Er zijn er trouwens 10! Deze 5 van de ene moeder en nog vijf gevlekte van een andere moeder. Mijn hart πŸ€—

Biggetjes (Le petit requin)

Dag 272 – Niet dat ik enige ambitie heb om een goede huisvrouw te zijn (op gebied van schoonmaken kan ik het sowieso vergeten), maar als ik dit zie staan, dan voel ik mij er toch wel eentje πŸ˜‹

Weckpotten (Le petit requin)

Dag 273 – Op zoek naar en in de sporen van de vrouwen van mijn leven

Le petit requin

Dag 274 – Proeflesje Italiaans

Italiaans (Le petit requin)

14 Comments

  1. Oh, zo fijn om te horen dat je het aanstekelijk vindt πŸ™‚ En om mij te doen beseffen dat ik inderdaad best wel wat gedaan heb. Voelde mij de laatste weken ook wat moe, maar bij jouw opsomming dacht ik meteen, ah, dat is inderdaad toch wel wat dat ik gedaan heb, meer dan ik doorhad πŸ™‚ Het Italiaans gaat het waarschijnlijk nog niet worden, want de lessen vallen op een slecht moment (tot 22u ’s avonds). In februari start een andere reeks die vroeger start en eindigt, dus waarschijnlijk ga ik die doen. Eergisteren heb ik een andere proefles gedaan, Zwitsersduits spreken, waarschijnlijk wordt het dat πŸ™‚

  1. Ja he, was zo fantastisch om naar te kijken! Ik vond het eerst vooral jammer dat het toch niet door kon gaan in Zwitserland (al begrijp ik wel waarom ze het hier niet gedaan hebben), maar Imola was een meer dan waardige vervanger.

   1. Jamaar, ik kan me perfect voorstellen dat je ontgoocheld was dat het WK niet in Zwitserland kon doorgaan.
    Gelukkig wΓ‘s er een WK (had ook anders kunnen zijn), en wat ze in Imola klaargespeeld hebben in een maand tijd, was een huzarenstukje. Indrukwekkend. En het is daar fantastisch mooi. Maar dat is het in Zwitserland ook πŸ™‚

 1. Moh zeg die varkskes! Zo schattig en dat is niet erg dat je ze nog maar toonde, ze zijn dan ook ontzettend lief!

  Italiaans wil ik ook graag leren maar ik ben zo slecht in talen. Ik leer nu Turks en dat is al meer dan genoeg πŸ˜€

  1. Oh, Turks, waw! Dat lijkt mij wel echt niet makkelijk, want heeft – voor zover ik weet niet – weinig overeenkomsten met de “standaard talen” die wij leren, zoals Engels en Frans. Supertof dat je dat leert!
   Wat dat betreft kan ik voor Italiaans wel heel hard terugvallen op Frans en Latijn. Al ga ik waarschijnlijk pas later starten met lessen Italiaans, want deze cursus is van 20-22u, wat voor mij net iets te laat is (ik moet dan nog naar huis, eer ik dan in bed lig is het tegen 23u – laat staan in slaap lig – en ik moet er om 6u45 uit). In februari start een andere reeks die al om 20u eindigt, dus waarschijnlijk ga ik die doen. Eergisteren heb ik een andere proefles gedaan, Zwitsersduits spreken, waarschijnlijk wordt het dat πŸ™‚

   1. Het is idd wel wat moeilijk πŸ˜€ Ook de zinsbouw is helemaal anders. En dat voor een niet-talenknobbel.
    Grappig wij staan op exact hetzelfde uur op πŸ˜€

    1. Echt supercool dat je zo’n “andere” taal leert. Is er een specifieke reden dat je Turks doet? Of gewoon omdat je de taal mooi vindt? Ik zou ooit graag Russisch en Arabisch leren, maar voorlopig hou ik het nog bij de nauwer verwante opties (die kan ik hier ook makkelijker oefenen, dat is ook wel een factor) πŸ™‚

     Ha, grappig dat jij ook om 6u45 opstaat. Op vrijdag is het bij mij nog een half uurtje vroeger (dan opent de gemeente al om 7u30 🀦), maar zaterdag tot maandag kan ik gelukkig wel uitslapen πŸ™‚ Soms push ik het ook al wel eens tot 6u55, als ik te moe ben, maar dan heb ik maar een kwartiertje voor ik de deur uit moet, dus dat is haasten dan πŸ™‚

 2. Met wielrennen heb ik nu echt niets, maar de varkentjes zijn supercute. En ik ben met Deens begonnen (hopelijk kunnen we volgende zomer wel naar Denemarken – voor de eerste keer). Maar wel enkel met een app. En kijken naar β€œBorgen” en β€œRita”. En vooral de uitspraak (versus wat er geschreven staat) is moeilijk, maar ik herken veel woorden.

  1. Hihi, ik lees dit kort nadat een Deen een wielerkoers gewonnen heeft πŸ˜‰
   Lukt dat goed, leren met een app? Ik vind vb. Duolingo wel ok om een taal te onderhouden, maar om nieuwe dingen te leren (inderdaad uitspraak, ik vind Deens heel tof klinken, maar allesbehalve evident), werken lessen bij mij toch het beste, heb ik gemerkt. Ik duim alleszins dat jullie reis naar Denemarken volgend jaar wel door kan gaan!

 3. Die biggetjes zijn echt super schattig en het beeldje doet me denken aan een beeldje dat we zelf jaren geleden van mijn schoonouders cadeau kregen. Het heeft hier een mooi plekje in de boekenkast gekregen.

  1. Oh, nu ben ik wel benieuwd naar dat beeldje!
   Dit beeldje komt van Johan zijn werk. Toen ze van locatie verhuisden, werd het oude bureau helemaal leeggeruimd en stond dit beeldje eigenlijk klaar bij het afval. Vond hij – gelukkig – wat jammer en dus staat het nu bij ons πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.