Oktobervoornemens update

Ik had mij een aantal dingen voorgenomen voor deze maand oktober. Kleine update zo halfweg.

In oktober at ik:

1: Witlooftaart
2: Paprika en courgette in zoetzure saus met noedels en vegetarische schnitzel

Paprika en courgette in zoetzure saus met noedels en vegetarische schnitzel (Le petit requin)

3: Brood
4: Chili sin carne met mango (recept van aMuse Rouge, maar dan met veggie gehakt)
5: Vegetarische pompoenlasagne (dit recept werd eerst op gefrons, maar toen toch op “mmm” onthaald)
6: Rest dag 05
7: Vegetarische wrap
8: Tagliatelle met spinazie en champignons (recept van eva)

Tagliatelle met spinazie en champignons (eva)

9: Pasta met halloumi
10: Vegetarische pita met falafel
11: Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten
12: Thais @ Ah-Hua
13: Rest dag 09 en 11
14: Witloofsoep
15: Paprika, champignons en hesp in pesto-kaassaus met pasta
16: Vegetarische pizza

Ofte dus 14x vegetarisch en 2x vlees, waarbij die keer op restaurant eigenlijk niet de bedoeling was. Ik had een vegetarisch gerecht besteld, Johan eentje met vlees, dat vrij pikant bleek te zijn en waardoor we 50/50 deelden.
De andere vleesdag, zijnde gisteren, kwam er omdat het kiezen was tussen hesp wegsmijten (zou slecht gaan worden) of vlees eten. En ja, dan gooi ik toch precies liever geen eten weg.

In oktober ruimde ik op:

Ik heb niet genoteerd wat ik welke dag deed, maar er werd een hoop gedaan. Mijn laptop werd volledig opgekuist (van amper 10GB vrije ruimte naar 105GB), backup gemaakt, mijn mailboxen uitgekuist (honderden mails weggesmeten), mijn favorieten volledig opgeruimd, Pinterestborden idem. Ik ben begonnen met een grondige opkuis van mijn externe harde schijven: alle dubbels van files zijn eruit en de helft van mijn documenten is al opgekuist. Nu nog de andere helft en al mijn afbeeldingen, dus ik heb wel nog wat te gaan 🙂 . Mijn bureaukast werd ook volledig uitgekuist: een hoop papieren in de vuilbak en plaats gewonnen.

Le petit requin

Ik deed al mijn betalingen en administratie, wat normaal weinig werk vraagt, maar sinds de verhuis was alles nogal door elkaar geraakt. Bijvoorbeeld betalingen die al gedaan waren omdat ik een scan ervan had gekregen van mijn ouders, maar waarvan de originele factuur pas een maand later mee uit België naar hier was gekomen. Dubbel gecheckt dus of alles wel betaald was en dan de originelen ofwel in de vuilbak ofwel in de juiste map.

We ruimden het terras volledig op, waarbij Johan weliswaar het meeste werk deed, maar ik toch voldoende om het mee te tellen als opruimpuntje 😉

Le petit requin

Le petit requin

Ik heb niet geteld of ik nu exact 5 dagen per week iets doe of niet, maar ik ben vrij zeker van wel. En zelfs indien niet, er is hier hoe dan ook al een pak opgeruimd en dat is uiteindelijk het voornaamste!

In oktober ging ik:

1x met de koersfiets en 1x met de mountainbike rijden, 3x lopen, 1x duiken, deed 3x arm- en buikspieroefeningen en dag 2 t.e.m. 11 van de yoga challenge op youtube.

Meer dan 16x sport dus, al deed ik toch 2 dagen niets. De ene dag was ik gewoon te tam (shame on me), andere dag voelde ik mij te ziek (als ge overgeefneigingen hebt, barstende koppijn en al om een ontiegelijk vroeg uur (zijnde 21u30) in uw bed kruipt, tja, dan is sport wel het laatste waar ge zin in hebt). Moest ik heel streng zijn voor mijzelf, dan zou ik dus zeggen dat ik nu al niet geslaagd ben, want ik moest alle dagen sporten. Maar aangezien ik mijzelf vooral heb voorgenomen (al langer dan oktober en ook voor langer dan deze maand) om vooral niet te streng te zijn voor mijzelf, vind ik dat het goed is zo. ’t Was misschien niet elke dag, maar aangezien ik sommige dagen 2x gesport heb, telt dat evengoed. Nah 😉

4 Comments

 1. Door jouw beschrijving over het opruimen begint het hier ook te kriebelen! Vooral die mailbox is een groot werkpunt bij mij. Ik zou al eens moeten beginnen met mij uit te schrijven voor alles waarvan wekelijks een e-mail komt…

  Goed bezig!

  Is het trouwens de bedoeling dat je 100% vegetarisch gaat worden? 🙂

  1. Oh ja, nieuwsbrieven zijn een pest he! Quasi de enige die ik momenteel nog laat toekomen, zijn die van fotoservices (genre Albelli, Hema…), omdat ik van plan ben binnenkort een paar fotoalbums samen te stellen en dan daar kan profiteren van serieuze kortingen als nieuwe klant.

   ’t Is niet de bedoeling om volledig vegetarisch te worden, neen. Wel 50 à 75% van mijn maaltijden en dan voor de vleesmaaltijden zoveel mogelijk proberen gaan voor plaatselijk, biologisch vlees. Dat lukt de ene keer al beter dan de andere natuurlijk…
   Nu ga ik iets “extremer” in het vegetarische, omdat ik in september veel vleesmaaltijden at: mijn ouders zijn niet vegetarisch, in Egypte was het in buffetvorm, dus daar at ik eigenlijk ook bijna elke dag iets van vlees. Wel lekker, maar te veel vlees naar mijn goesting. Vandaar dus deze maand als een soort tegengewicht 🙂

 2. Albert Hein heeft goeie receptjes hé, heb ik ook al ontdekt!
  Pc opruimen, dat is zo'n groot pijnpunt bij mij, administratie idem, dat blijft zich maandenlang opstapelen, zucht. Zal het maar op vakantie-to-do-lijst zetten zeker…

  1. Ja, die Albert Hein, ik dacht de eerste keer ook “mja, dat ziet er lekker uit, maar ’t is wel Nederlands he”. En nu was het Johan die mij compleet verbaasd aankeek toen ik zei dat het een recept van Albert Hein was. Vooroordelen, ’t is toch iets soms!
   Succes met het pc-opruimen! En toch ook maar niet teveel daarvan in de vakantie doen he, dan moet je ontspannen (al is het ergens wel deugddoend natuurlijk als je rommel kan opruimen).

Comments are closed.