Silberstreifen mei 2019

 • Te horen krijgen dat ik “Zwitsers mag spreken hoor”. Ik moest weliswaar antwoorden dat ik het amper spreek, maar desondanks hoera, want dit is de eerste keer dat iemand denkt dat ik Zwitsers (en niet Duits) ben
 • Tijdens een discussieronde de problematiek van de modeindustrie kunnen aankaarten en verwijzen naar de Fashion Revolution Week (jup, ik studeer wel degelijk architectuurgeschiedenis, maar met een thema gelinkt aan kapitalisme gaan onze discussies soms breed 😉)
 • Met negen medestudentes een gezellige avond bij mij thuis hebben
Johan die op reis vertrekt, maar dit lieve briefje én een tas met thee achterlaat. Hij zet namelijk elke dag thee voor mij ♥, maar omdat hij er midden in de nacht uit moest om op tijd op de luchthaven te zijn, kon dat deze dag natuurlijk niet. Of dus blijkbaar toch, want ik moest enkel nog water opgieten 🤗
 • Complimentjes krijgen op de inrichting van ons appartement
 • Mijn broer en zijn vriendin die meteen willen skypen op een moment dat ik het lastig heb met mijn thesis
 • Ondanks dat Johan in Egypte amper internetverbinding had, toch even kunnen bellen
 • Mijn rug die het net toelaat om een start to run te doen
Dit koddige mannetje waarvan ik eerst dacht dat het een variant op Kuifje was
 • Een tweede begeleider voor mijn thesis vinden
 • Doodop en gestresseerd zijn en i.p.v. daar koppig tegenin te gaan beslissen om één lesdag te skippen
 • Een artikel voor mijn thesis opvragen bij de auteur en extra interessante info krijgen. Mijn thesis op het werk voorstellen en tips van collega’s krijgen
 • Een babbeltje slaan met een imker in de moestuin
Op social media dit voorbij zien komen. Hoe vreselijk de redenen ook dat dit rondcirculeerde, zo blij dat de typische “dingen waar slachtoffers op moeten letten” eens omgedraaid wordt! ♥
 • Een pannenkoek eten op de markt in Delémont
 • Stemmen in de ambassade en dat vooral heel hilarisch vinden (van het handjes schudden met de ambassadeur tot de lichte paniek toen ik als eerste stemmer van de dag al meteen een volmacht had! Van een andere kieskring dan de mijne! Stelt-u-voor!)
 • Samen met de fietskar en een doos op de bagagedrager naar het tuincentrum en terugkeren met een hoop plantjes voor de tuin en de moestuin
Tijdens een thesisdag ter plaatse genoeg tijd hebben om even naar deze kapel van dezelfde architecte te gaan
 • Feedback geven op het afgelopen semester (het eerste semester van de nieuwe leiding) en daarin ook durven minpunten aan te geven
 • Samen met een medestudente een hele dag in de bib gaan werken
 • Vanuit onze tuin kijken naar twee meisjes die pony’s leren springen
 • Goed mijn weg vinden in de Jura, zonder kaart of gps
De contactpersoon van de parochie van deze kerk in Cornol (een van mijn thesiskerken) die écht moeite doet om zoveel mogelijk info voor mij te verzamelen
 • Op internet checken hoe het dialect uit mijn ouderlijk dorp geschreven wordt en daarbij botsen op dit heerlijk bericht
 • Twee goede ritten met de TGV/Lyria naar Parijs. Om vaker te doen 🙂
 • Een van de avonden in Parijs vroeger naar het hotel terugkeren met een medestudente en kunnen praten over hoe een paar momenten alleen broodnodig zijn tijdens zo’n drukke, sociale week
Philharmonie de Paris (Le petit requin)
In de Philharmonie van Parijs genieten van een prachtige uitvoering van Lagrime di San Pietro
 • Mee een leuke flânerie-oefening organiseren
 • Buiten de platgetreden toeristische paden gaan, zelfs tijdens ons bezoek aan La Défense (met o.a. een paar blikken ondergronds)
 • Op de enige vrije ochtend uitslapen en met mijn kamergenote tot 10u30 in pyjama babbelen in bed
 • Interessante en soms verbazingwekkende (in positieve en negatieve zin) lezingen, rondleidingen en bezoeken in Parijs
Rondwandelen op de grootmarkt van Rungis en genieten van de kleuren en geuren (en blij zijn dat de vlees- en vishallen al gesloten waren tegen dat wij er toe kwamen 😜

10 Comments

 1. O wat heb ik genoten van dat dialect! Dat is (was) ook ongeveer mijn dialect. Uit wel dorp kom jij?

  1. Zalig he! Zeker als je het dialect kent, dan hoor je het ook echt als je het leest, vind ik 🙂
   Ik kom uit Haaltert, al spreek ik het dialect zelf niet. Ben eigenlijk opgegroeid met een mengeling van Haalterts (waar we woonden), Denderhoutems (wat mijn moeder spreekt, al sprak ze met ons meestal AN) en Aalsters (waar we naar school gingen).

   1. Ojltert, Olsjt en Denjeratum! Haha… Ik ben opgegroeid in een stadje daar in de buurt dat met een N begint en waarover ik me sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen diep schaam…

    1. Ja, dat snap ik; het is om schrik van te krijgen, de uitslagen daar (en algemeen in de Denderstreek)… Mijn moeder en haar broers zijn in “jouw” stad naar school geweest (vanuit Atom was dat de dichtstbijzijnde optie met middelbare scholen 🙂 ).

 2. Wat heb je weer een mooie verzameling geluksmomenten bij elkaar weten te sprokkelen. Die beker thee en het briefje zijn echt super lief. Leuk om je dag zo te kunnen beginnen. De post met tips om verkrachting te voorkomen heb ik zelf al een paar keer zien voorbij komen en iedere keer denk ik ‘Ja, zo zou het dus moeten hé. In plaats van meisjes en vrouwen er op voor te bereiden dat ze eigenlijk niemand mogen vertrouwen gewoon mensen in het algemeen aanleren dat je sommige zaken gewoon niet doet. Er is ook zo’n post over de lengte van je jurk en dat is nog zo iets waar ik gek van kan worden. Alsof een outfit toestemming geeft om iemand lastig te vallen. Die markt lijkt me prachtig. Zoveel kleuren en bloemen bij elkaar. Rook het daar dan ook heerlijk naar al die snijbloemen?

  1. Ja, inderdaad, alsof een kort rokje een uitnodiging is om verkracht te worden. Mensen die zo denken, die hebben meer dan één vijs los, meer kan ik daar niet over zeggen…
   Het rook wel lekker in die hal, al was de geur eigenlijk helemaal niet zo enorm aanwezig als ik op voorhand verwacht had.

 3. Ha, ik dacht ook efkes dat het Kuifje was 🙂 Als je nog tips voor Parijs hebt (buiten de toeristische dingen), ik ga er binnenkort voor een kort weekendje naartoe…

  1. Oh tof, wanneer ga je net? Ik ga er eens over nadenken (want een deel van wat wij deden, kan je als toerist moeilijker doen, vb. bezoeken aan sociale woningsbouw waar wij de appartementen ook binnenin konden bezoeken, wat meteen een heel andere indruk geeft dan wanneer je enkel de buitenkant kan bekijken) en stuur je dan nog een bericht!

Comments are closed.