Silberstreifen oktober 2019

Oktober was een maand die op het werk veel te veel stress gaf om goed te zijn. Gelukkig waren er een paar leuke uitstappen en een week vakantie als tegengewicht. En nog een boel andere gelukjes, want stressmaanden zijn net diegene waarin ik nog meer dan anders oog moet hebben voor wat wรฉl goed gaat; dat heb ik ondertussen gelukkig wel geleerd.

 • Johan die zijn vriendengroepje van op univ uitnodigt voor een weekend in de Alpen, waardoor ik hen ook nog eens terugzie
 • Lunchen in het zonnetje aan het meer van Zรผrich
 • Een uurtje gaan shoppen (doe ik bijna nooit en ook niet zo graag, maar zo af en toe is dat wel eens leuk) en naast een keimooie theepot ook een ecologisch gsmhoesje vinden. En ideetjes opdoen hoe ik een bon van een stationarywinkel die ik van Johan kreeg, ga gebruiken ๐Ÿ˜œ
Kerk Oberfeld (Le petit requin)
Ochtendzon op de kerk, terwijl ik op de bus sta te wachten
 • Complimenten krijgen van de projectarchitect over hoe ik bij de bezichtiging van een gebouw omga met de huurders en er voor zorg dat we elke ruimte mogen bekijken, ook die waar de architect zelf nog nooit binnengeraakte
 • Door slechte omkadering op het werk een project nog niet af hebben, terwijl een collega het wilde nalezen en aanvullen tijdens mijn verlof. De ochtend voor we ’s middags vertrokken keihard doorwerken en het daardoor toch afkrijgen en met een leeg hoofd op reis kunnen vertrekken (in se geen geluk, want het zou nog veel beter zijn als ik gewoon zou kunnen doorwerken en niet op een zaterdag nog moet zitten werken, maar hey, binnen de miserie was het afwerken op zich dan toch een lichtpuntje)
 • Goed opletten tijdens archiefonderzoek en zo een fout vermijden, die anders veel tijd gekost zou hebben
Generouskoekjes (Le petit requin)
In de biosupermarkt plots deze superlekkere Belgische koekjes ontdekken
 • Op het andere werk twee dagen alleen staan in het tweede filiaal en de collega’s in het andere niet eens vaak moeten bellen voor vragen
 • Zelf het gevoel hebben dat ik niet echt hard had doorgewerkt en toch de opmerking krijgen dat ik “een rappe” ben (echt, dat verschil tussen die beide jobs in hoe ik mij voel…)
 • Dankzij de winkel een aantal bestellingen aan inkoopsprijs kunnen doen (het is nog even afwachten of alles leverbaar is, maar dat betekent kortingen van minstens 50%, hip hoi)
Verkiezingen Zwitserland okt. 2019 (Le petit requin)
De groene partij die een gigantische overwinning behaalt. De rechtse SVP (ofte de antimigrantenpartij, dus logischerwijs niet echt mijn voorkeur ๐Ÿ˜Š) blijft weliswaar de grootste, maar enerzijds verliezen ze serieus en anderzijds behoren de groenen voor het eerst tot de vier grootste partijen, wat een grote invloed op de samenstelling van de bondsraad kan hebben
 • Lekkere vegan ontdekkingen doen, zowel op restaurant als in de winkel
 • Verrassend gemakkelijk drie weken vegan eten
 • Het inmaken dat steeds beter lukt en daardoor een goed alternatief voor de – nogal volle – diepvries wordt
 • Batchkoken
Mooie woorden (Le petit requin)
Mooie woorden, zomaar op straat
 • De schaapjes van de boer die terug op de weide vlak bij onze tuin lopen
 • Herfstkleuren in de tuin! Tijdens wandelingen hier in Zwitserland! In de Provence! Overal!
 • Massages krijgen die op het moment zelf als een halve marteling aanvullen, maar mijn compleet gespannen rug nadien wel veel deugd doen
Sihl (Le petit requin)
Naar de pedicure in mijn oude woonplaats gaan en zo nog eens langs de rivier met de supermooie naam, de Sihl (uitspreken als “ziel”), wandelen
 • Diezelfde pedicure die mij laat weten dat de ingegroeide teennagels waar ik serieuze last van heb gehad, bijna volledig hersteld zijn (en dat terwijl het er een tijdje naar uit zag dat het bij de ene teen tot een operatie ging moeten komen)
 • Een ingrijpende film zien op het Zรผrich Film Festival met een interessante Q&A met de regisseur achteraf. Zelf ook een vraag durven stellen.
Toiletslotje (Le petit requin)
Dit gezellig ouderwetse toiletslotje in het staatsarchief van Schaffhausen
 • Op vakantie meerdere keren zo fysiek moe zijn dat we al tegen 20u30 het licht uitdeden om te gaan slapen (oh, dat verschil tussen fysiek en mentaal op zijn!)
 • Een week die kort samengevat neerkwam op fietsen, wandelen, yoga en lezen
 • Plots beseffen dat ik al meer dan รฉรฉn jaar op mijn huidig adres woon en dat na vier woningen (op drie jaar tijd) waar ik die grens niet haalde. En nope, niet van plan om binnenkort te verhuizen, ik zit hier goed ๐Ÿ™‚
Provence (Le petit requin)
Fietstocht langs Brantes en de Col de Fontaube
 • De fietsenmaker in Sault die een probleem met mijn fiets (dat ook de oorzaak bleek van mijn klapband op de Gotthard) niet alleen detecteert, maar ook snel oplost
 • Een warme douche na het koude einde van een fietsrit
 • Op een regendag op vakantie naar de plaatselijke thermen gaan
Mannetjesdessert (Le petit requin)
Dit koddige mannetje als dessert

15 Comments

 1. Ik kan me voorstellen dat meer dan een jaar hetzelfde adres hebben toch de nodige rust geeft. Hopelijk mag je je daar nog lang gelukkig voelen!

  1. Merci! ’t Is niet voldoende voor een algemeen gevoel van rust (daarvoor moet dat werk eerst nog meewillen), maar het doet wel al gigantisch veel!

  1. Oh, echt? Ik leerde ze in Brussel kennen bij A.M. Sweet (’t is ook een Brussels koekjesbedrijf) en die zijn echt keilekker. Ze hebben ook een paar vegan soorten, al heb ik die nog niet geproefd (hebben ze hier ook niet, dus die moet ik in Belgiรซ zoeken ๐Ÿ™‚ ).

 2. Amai, jij hebt een bon van een stationarywinkel die je niet direct gebruikt?! Hoedje af want dat zou mij nooit lukken, zou een veel te grote verleiding zijn ๐Ÿ˜‰

  1. Haha, er was gewoon tรฉ veel moois (stempels vooral, oh zo mooie stempels!) om direct te weten wat ik wilde. Al heeft het ook niet zoveel langer geduurd hoor, want bij een volgend bezoekje is de helft van de bon er al door gegaan ๐Ÿ˜‰

  1. Absoluut! Die zijn er gelukkig altijd wel en hoewel ze niet voldoende zijn om de stress van het werk weg te houden, zorgen ze er wel voor dat de balans niet compleet uit evenwicht gaat.

 3. Allemaal leuke dingen… Waarom zie ik jou opeens als een groen, alternatief, immokantoor? (Denkend aan de discussie bij Kathleen…)

 4. Ergens is het ook wel leuk om die bon van de stationary-winkel niet meteen te spenderen maar er nog wat langer plezier van te hebben door er eerst eens goed over na te denken. Die voorpret vind ik zelf ook altijd fijn. Maandag ging ik met een vriendin naar een grote knutselwinkel in Antwerpen en die winkel had op haar hetzelfde effect als een winkel vol Harry Potter-spulletjes op mij. Een boekenwinkel natuurlijk ook maar daar zijn we allebei fan van. Super leuk om daar dan eens met haar rond te snuisteren en zelf ook wat meer materiaal te leren kennen waar ik zelf niet mee werk.

  1. Oooh, een grote knutselwinkel รฉn een boekenwinkel, dat klinkt als een heerlijke namiddag ๐Ÿ™‚
   En ja, die voorpret vind ik ook leuk ๐Ÿ™‚ Nog meer toen bleek dat ik, toen ik het eerste deel van die bon uitgaf, blijkbaar een bepaald bedrag bereikt heb, waardoor ik bovenop de rest van de cadeaubon nu ook een kortingsbon heb en dus nรณg meer kan bedenken wat ik wil kopen ๐Ÿ™‚

Comments are closed.