Kerekewere: 6 juli

Een terugblik die mij het gevoel gaf dat ik op 6 juli telkens op reis was de afgelopen 7 jaar:

2012

Niet dat dat effectief het geval was, want in 2012 moest ik gewoon werken. Al zorgde een lunch met de collega’s in De Markten in Brussel voor een foto die mij zonder bijschrift het gevoel zou gegeven hebben dat ik gezellig een dagje had rondgeslenterd in Brussel šŸ˜‰

Oude Graanmarkt Brussel (Le petit requin)

2013

Een jaar later was ik wel degelijk op reis. Ik trok immers op citytrip naar de overkant van het kanaal en bevond mij blijkbaar om klokslag 12u aan de bekendste klokkentoren van de stad.

Big Ben (Le petit requin)

2014

In 2014 woonde ik al een paar maanden in Zwitserland, maar nog maar net in ons eerste “echte” appartement (de eerste twee maanden woonden we immers in een tijdelijke, door J.’s werk betaalde, studio). Dat betekende ook dat er een nieuwe buurt te ontdekken viel en dat deed ik, zoals zo vaak, met de fiets.

Le petit requin

2015

We blijven mooi afwisselen tussen niet op reis / wel op reis, want twee jaar na Londen was ik op 6 juli opnieuw aan de overkant te vinden. Zij het dan dit keer aan niet de andere kant van het kanaal, maar een “tikkeltje” verder aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Goed voor een weekje duiken en relaxen in CuraƧao, hier bijvoorbeeld op Playa Kalki (al denk ik daarbij ook wel: goh man, ik zou nu echt nooit meer zo’n lange vliegreis doen voor amper een week ter plaatse).

Playa Kalki CuraƧao (Le petit requin)

2016

Een gewone woensdag in een niet zo gewone periode: ik voltooide immers op het nippertje het tweede semester van de master aan de ETH, maar begaf het daarna door de al te lang opgebouwde vermoeidheid en stress. Gelukkig was daar op deze dag, toen ik met mijn broer naar Brussel Bad trok, weinig van te merken en genoot ik gewoon van het feit dat ik – werkloze die ik toen was – zomaar een langere periode terug naar BelgiĆ« kon.

Brussel Bad (Le petit requin)

2017

Onderstaande foto geeft mogelijks het idee dat ik opnieuw op reis vertrok, maar in realiteit was dit de busrit die ik halsoverkop boekte om mijn familie te kunnen zien nadat J. onze relatie beƫindigde.

Eurolines (Le petit requin)

2018

Een jaar later was ik dan weer in de studio van SRF te vinden om naar een match van de Belgen op het WK te kijken.

SRF-studio (Le petit requin)

2019

En vorig jaar, toen nestelde een van de buurkatten zich in onze handdoeken die buiten te drogen hingen na een duik in een rivier of zwembad vlakbij (ofte: reisgevoel thuis).

12 Comments

 1. Zo tof die terugblikken! En vakantiegevoel thuis is eigenlijk ook zalig… geen pak- en vliegtuigstress.

  1. Ja, absoluut! Ik ga wel graag op reis, omdat je dan echt “weg” bent van alles (ook geen huishouden of klusjes meer), maar thuis een vakantiegevoel kunnen hebben is fantastisch šŸ™‚

  1. Dat is inderdaad ook een fijne om aan te kunnen terugdenken! Hopelijk kan deze zomer jullie toch ook een fijne vakantieherinnering opleveren?

 2. ik ben blijkbaar altijd eind mei op vakantie…tot dit jaar (zelfs zonder corona, want onze oudste heeft nu school/leerplicht).

  Ik kan de laatste foto’s niet bekijken. Oooh duiken op curacao, daar heb ik nu wel zin in zenne

    1. Oh tof, merci om die linkjes te delen. Machtige foto van die sepia’s!
     (en nu zou het normaal echt in orde moeten zijn met die foto’s; ik had eerst opnieuw gelinkt naar google photos, maar heb de foto’s nu geĆ¼ploaad naar mijn mediabib in wordpress – wat bij nieuwe foto’s tegenwoordig altijd het geval is, maar de oude zijn nog niet allemaal overgezet)

 3. Oh, tof een nieuwe Kerekewere. De foto’s van 2017 en 2018 komen er bij mij niet door. Alle andere wel. Zouden ze verdwijnselt zijn? šŸ˜‰

  1. De foto’s zouden er terug moeten zijn. Google Photos blijkt heel veel van verdwijnselen te houden; WordPress mediabibliotheek vindt dat gelukkig – net zoals mij – enkel ok in de boeken šŸ˜‰

   1. Bwa, ik zou het in het echt ook wel zien zitten hoor. Dan kon ik snel even bij je op bezoek komen. Maar op mijn blog zie ik dat verdwijnselen inderdaad liever ook niet verschijnen.

    1. Ja, dat is waar, in het echt zou dat wel tof zijn! Oh, had ik tijdens de lockdown even naar BelgiĆ« kunnen verdwijnselen, dat zou super geweest zijn šŸ™‚

Comments are closed.