Verbeelding bookclub meetup

Wie op Goodreads lid is van de Verbeelding bookclub, las het daar al: er komt deze zomer een meetup! Omdat er natuurlijk ook mensen zijn die wel meedoen aan de Verbeelding book challenge, maar geen lid zijn van de online boekenclub, is er dit blogje (hoewel ik hen in de eerste plaats vooral gewoon zou aanraden om lid te worden ๐Ÿ˜‰ ).

Le petit requin
Een paar van de maandboeken die al aan bod kwamen

Op zondag 10 juli doen we in de namiddag (start gepland om 14u) namelijk van boekenpicknick in Brussel! Voorlopig lijkt het Leopoldpark mij wel een leuke optie: ’t is een gezellig park, goed gelegen (dichtbij metrostation Schuman en treinstations Schuman en Luxemburg) en met de meer dan 100 jaar oude Solvay bibliotheek zijn we ook al verzekerd van wat boekengeschiedenis ๐Ÿ˜‰ย Ik ga nog kijken naar een optie voor als het slecht weer is, maar daarover informeer ik jullie nog.

Zowel Kathleen als ik willen het graag low key houden: verwacht jullie dus niet aan goodiebags of andere gesponsorde zaken, wel aan een picknick waar we gewoon gezellig samenzitten, babbelen over boeken en – voor wie daar zin in heeft – boeken ruilen (denk aan puntje 30 van de challenge ๐Ÿ˜‰ ). Idee is om te werken volgens het potlucksysteem: iedereen brengt dus zelf iets van drank en/of snack mee en dan delen we dat.

Om een idee te hebben van hoeveel volk er komt (en dus voor hoeveel mensen ik eventueel op zoek moet naar een droog alternatief), zou ik jullie willen vragen mij een mailtje te sturen op haaike [dot] lepetitrequin [at] gmail [dot] com.

Hopelijk tot deze zomer!

31 Comments

 1. Ik werd al op de hoogte gebracht door Becky. Ik zou eens werk moeten maken van een account op Goodreads eigenlijk. Ik ga nog even twijfelen. Heb je al veel inschrijvingen?

  1. Ik ben er alleszins รฉรฉn van! ๐Ÿ™‚

 2. Zo tof. De blogmeeting van Meststoffen met Kathleen was een dikke aanrader, dus ik vind het al jammer dat ik niet meedoe aan de challenge ๐Ÿ˜‰ Have fun!

  1. Grappig, ik vond het toen jammer dat ik mij dan toch niet voor die meststoffencursus had ingeschreven en er niet bij kon zijn, want het zag er heel tof uit.
   En: merci! Misschien eens tot op een volgende meetup!

 3. Oh, leuk! Ik zag het al voorbij komen op Goodreads maar ben daar niet zo actief…
  10 juli wordt wel een beetje risky met de baby, maar als die een beetje wil meewerken (lees: wil blijven zitten), ben ik er graag bij!

 4. Een leuk initiatief! Ik zou dolgraag enkele bloggers ook ‘in het echt’ willen leren kennen. Eergisteren postte ik daartoe ook een berichtje voor boeken die ik weggeef. Ik noteer alvast 10 juli. En merci om de niet-leden van Goodreads op deze manier op de hoogte te brengen, top!!

  1. Ik loop wat achter met lezen, maar dat berichtje kom ik zeker nog eens bekijken dan!
   Zou super zijn als je erbij bent! Stuur je nog een mailtje als je zeker komt? Is iets makkelijker om overzicht te houden op wie “zeker” en wie “misschien” komt ๐Ÿ™‚

   1. Ik houd jouw berichtje zorgvuldig bij en laat jou daartegen zeker iets weten (via mail ๐Ÿ˜‰ ). Is inderdaad makkelijker qua organisatie hรฉ. Jij ook welkom!

 5. Leuk idee. Ik moet het nog eens bekijken. Als ik kan kom ik wel. Heb nog nooit een blog meetup meegemaakt.

  1. Wel, ik ook niet eigenlijk ๐Ÿ™‚ Maar aangezien het vanuit Zwitserland al serieus moet passen om te kunnen aanwezig zijn, dacht ik “ik organiseer hem gewoon zelf” ๐Ÿ˜‰
   Zou super zijn als je erbij kan zijn!

 6. Leuk idee ! Ik ben denk ik iets te introvert om eventjes alleen naar zo’n meeting te komen en allemaal mensen te ontmoeten die ik niet ken maar ik wens jullie een fijn event !

 7. Ik ga er ook proberen te komen maar vind het wel spannend hoor met al die nieuwe mensen.

  1. Oh ik ook! Ik ken tot nu toe maar รฉรฉn blogster “in het echt”, al de rest via blog of goodreads, dus inderdaad: spannend!
   Super alleszins dat je erbij gaat zijn!

 8. Ik doe zelf niet mee aan de Verbeelding Book Challenge, maar ik duim zeker voor goed weer voor jullie!

 9. Ik heb de uitnodiging ontvangen, maar ik ga passen. Eerst en vooral lees ik eigenlijk totaal niet meer mee met de bookclub omdat ik liever zelf kies wat ik lees en omdat het me dwingt om telkens een bepaald boek te kopen. En ik heb nog zoveel ongelezen boeken liggen. Bovendien zit ik die periode waarschijnlijk in de stressvolle “ik-ga-bijna-verhuizen-en-moet-nog-kei-veel-doen”-periode inclusief veel stress. Maar ik wens jullie een topbijeenkomst.

  1. Oh, super dat jullie dan gaan samenwonen!
   Al vind ik het natuurlijk wel heel jammer dat je er niet bij gaat zijn, zou wel leuk geweest zijn om je eens in het echt te zien ๐Ÿ™‚ Ik leen veel van de maandboeken uit eigenlijk en lees ook zeker niet elke maand mee. Dit jaar nu toevallig wel al, maar vorig jaar heb ik – denk ik – maar ongeveer de helft meegelezen. Net omdat ik ook nog volgens mijn eigen goesting en uit mijn eigen kast wil lezen.

 10. Verdorie, toch jammer dat ik er niet bij kan zijn. Wij zijn dan op vakantie, wat natuurlijk ook niet slecht is, en ik ga dan ter ere van de Verbeelding Bookclub een extra goed boek lezen ๐Ÿ™‚

  1. Oh jammer! Het tijdstip is wat vakantie betreft inderdaad niet zo ideaal; ik vreesde al dat dat best wel wat mensen zou tegenhouden, maar aangezien we net dan een langere periode in Belgiรซ zijn, kwam het voor mij dan beter uit om te organiseren. Volgende keer beter!

 11. Ik ben niet aan het meedoen met de challenge omdat ik dit jaar veel minder aan het lezen ben…

  1. Oh, maar ’t is niet enkel voor mensen die meedoen aan de challenge he! ’t Is voor diegenen die lid zijn van de club op Goodreads (check dus voor jou ๐Ÿ˜‰ ) en/of deelnemen aan de challenge.
   Zou wel leuk zijn om je eens in het echt te onmoeten!

 12. Heb je enig idee hoe laat het zou starten? Ik twijfel heel erg. Ik vlieg die dag terug naar Ierland en kan kiezen uit de middag of avond vlucht (ik moet de tickets nog boeken). Met de avond vlucht kan ik blijven tot ongeveer 4u30, maar dan moet ik wel m’n bagage mee hebben en erna nog op tijd in Zaventem geraken. Met de middag vlucht kan ik niet komen, maar dan heb ik thuis wel nog wat tijd met manlief die vlak erna verjaart en moet werken bij gebrek aan verlof…

  1. Ah oei, ik besef nu dat ik de uren er hier helemaal niet bijgezet heb. Bedoeling is te starten rond 14u (tot ongeveer 18u ofzo, maar dat zien we dan wel). Zou superleuk zijn als je erbij zou kunnen zijn, maar het alternatief is natuurlijk ook wel de moeite waard. Kan je manlief het weekend erna geen heel weekend tijd geven? ๐Ÿ˜‰
   Succes met kiezen alleszins!

   1. De vlucht om 20u is goedkoper, dus waarschijnlijk zal het wel lukken. Ik ga sowieso pijn hebben als op maandag de nieuwe vakantieweek begint -ik ga naar Gent voor een trouw, slaap inhalen zit er niet in ๐Ÿ˜‰
    Ik moet alleen ter plekke zien te geraken, zowel voor de meetup als voor de vlucht erna. Als 3u te vroeg toekomen tegen dan niet meer verplicht is ziet het er veelbelovend uit…

Comments are closed.