We gaan eens overmoedig doen

Het is door een blogpost ooit bij i. van Kerygma dat ik blogs ben beginnen lezen. In den beginne enkel de hare, daarna doorklikgewijs tot een lijst die ondertussen al verschillende transformaties heeft ondergaan. Maar zij blijft er standaard instaan. Omdat ze zo schoon schrijft en mij van tijd een geweten schopt.

Wie er ook al een hele tijd instaat is Kelly van Tales from the Crib, die recent haar Blogboek uitbracht. Jups, ook hier wordt er in gelezen en dat geeft voornamelijk reacties als “oeh tof, leuk idee”, “ah amai, dat moet ik misschien ook eens zo organiseren” (en dan heel af en toe ook een “hmm, dat idee had ik al voor ik dit boek las en gaat nu totaal niet meer origineel lijken”).

#projectblogboek

En als dan de ene het boek van de andere leest, dan komt daar al eens een zot idee uit, zo blijkt: #projectblogboek ofte maak van elk lijstjesidee in het boek een blogpost. 15 ideeën per lijstje x 8 lijstjes in het boek = 120 blogposts.

Zot? Nogal.
Overmoedig? Een beetje (hum hum).
Doe ik mee? Ja!

8 Comments

 1. Haha ja beetje zot 🙂 Ik heb dat ook even overwogen but then again, er stonden veel dingen tussen waarover ik of al had geblogd, of niets over te zeggen had. Ben wel heel benieuwd naar jouw invulling 🙂

  1. Hmm, ik heb het boek nog niet uit en heb dus nog niet alle lijstjes gelezen. Wie weet staan er ook wel tussen waar ik niets over te zeggen heb (daar had ik niet eens bij stilgestaan)! Oeps 😉 Nu ja, we zien wel wat het geeft… Als het mij echt niet interesseert, geef ik er wel een draai aan ofzo 🙂

 2. Er zijn er ook best wel wat die je mss dubbel kunt gebruiken of die, als je het zo wilt zien, gewoon ook dubbel zijn. Het wordt haalbaarder dus ;-). Ik denk dat ik ook eerst een huisdier zal moeten nemen om daarover te kunnen schrijven en zo zijn er nog wel wat dingetjes die eh … eerder onmogelijk lijken. We zien wel. Ik doe ook mee!

  1. Hehe, je kan altijd over het huisdier van een buur of familielid schrijven he 😉 Leuk dat je ook meedoet! En chapeau voor je 30 dagen bloggen project, dát lijkt mij pas onmogelijk!

 3. Joepie, leuk dat ik hier ook kan komen lezen over #projectblogboek. Ik heb ook plannen om mee te doen, al ga ik heel hard proberen om in die blogposts – tegen mijn natuur in – geen systematiek te stoppen en mezelf zeker geen deadline op te leggen. Iets met een vork en te veel hooi en zo. 🙂

  1. Aah, het gevaar van systematiek en deadlines! Ik heb hier doelbewust geen deadline op gezet; ik heb al mijn 27 before 28 met deadline, dus dat is genoeg (ook al is het allemaal wel plezant).
   Benieuwd naar wat jij er mee gaat doen alleszins! Van plan om het random aan te pakken of ga je het binnen het kookthema proberen te houden?

 4. Tgoh, als ik de tips zo bekijk, denk ik niet dat ik alles binnen een kookthema ga kunnen houden. 🙂 Ik vind het bovendien zelf leuk om op andere blogs ook persoonlijke dingen te lezen waardoor je de persoon achter de blog beter leert kennen, dus dat ga ik zelf ook een beetje proberen te doen.

  1. Super, dat is wat ik gehoopt had 🙂 Succes ermee alleszins, ik zou hier dringend eens aan volgend bericht moeten beginnen of het wordt nog een tienjarenplan. Anderzijds, dan blijf ik zeker nog lang bloggen 😉

Comments are closed.