Week 2014/22

Vooral veel gestudeer (of proberen studeren) deze week, maar toch ook wel veel leuke momentjes:

Als VIP-gasten in het huidige appartementsgebouw (dank u SwissRe), mochten we dinsdagavond samen met de andere VIP’s op restaurant. Denk: negen gangen, zeven vlees/vis/groenten, twee desserts. Overwegend lekker, al hadden voor mij die rauwe vis en die tartaar niet gemoeten. Anderzijds, Johan was blij met de dubbele portie, dus eigenlijk toch iedereen content 🙂 Jammer genoeg geen foto’s van het eten (is wat raar vind ik als je met enkel vreemden aan tafel zit); wel eentje van de toiletdeur. Want zeg nu zelf, grafisch is dit wel mooi, maar om nu direct te zien dat dit de vrouwentoiletten zijn…

Le petit requin

Woensdag wordt zo’n beetje mijn loopdag hier, omdat dan de kuisdienst langskomt en ik toch sowieso een uurtje “verbannen” wordt uit het appartement. Voor het eerst in lang nog eens 20min aan een stuk gelopen en dat 2x, gescheiden door 4min stappen. Nog altijd belachelijke afstanden, tijden en gemiddeldes voor wie een beetje deftig loopt, maar hey, een mens moet ergens weer beginnen en lopen is nooit mijn sterkste punt geweest.

Le petit requin

Vrijdagavond kwamen we terug naar België, weliswaar elk met een andere vlucht, omdat ik pas veel later had kunnen boeken doordat mijn examens nog niet allemaal vastlagen. Ik vloog dus rond 18u30 vanuit Basel, Johan rond 21u vanuit Zürich, allebei richting Zaventem. Voor het eerst in een maand terug geslapen in ons eigen appartement, waar het vooral wennen was aan het lege terras: toen we vertrokken stond dat nog boordevol planten, maar ondertussen was mijn moeder het komen leeghalen, kwestie van de planten niet te laten verkommeren. Voornaamste reden voor terugkeer (naast – voor mij dan toch – mijn examens) was het lentefeest van Johans petekindje. Gezellig feest met zelfs een indoor zwembad, waar we dan ook graag mee indoken; niemand is ooit te oud voor een watergevecht 😉 Johan vertrok deze ochtend terug naar Zürich; ik blijf nu ruim twee weken in België. Morgennamiddag al mijn eerste test met mogelijk nog een vrijstelling voor het examen…

Le petit requin

3 Comments

  1. Veel succes met je examens!
    En lopen, ik ben voor de 586e begonnen met start to run, de 5 km heb ik in geen jaren gehaald, maar ik geefn iet op 🙂

    1. Ja, ik ben soms iets te streng voor mijzelf denk ik. Want eigenlijk is 5km bij mij ook al héél lang geleden hoor. Opbouwen bij lopen gaat ook altijd zo traag he; bij het minste dat ik even niet loop, moet ik precies weer helemaal opnieuw starten. En toch, om een of andere reden denk ik dan vooral aan het feit dat die 5km nu nog niet in 1x gelopen is en dat het nog ver is van de 20km die ik ooit wil kunnen lopen i.p.v. content te zijn dat ik ze loop… En het onnozele is, als ik dan bij jou lees dat je start to run doet enzo, dan denk ik wél van “ah keigoe gelopen”. Alleen bij mijzelf lukt dat precies niet echt. Werkpuntje 🙂

Comments are closed.