Week 2015/04 in woord en beeld

De week startte met een looptochtje, waarbij de sneeuwgrens duidelijk te zien was. Wij wonen op ongeveer 450m hoogte, waar de sneeuw nog vrij snel weer wegsmelt; de hogere helling die je ziet liggen gaat tot 800m en daar blijft het ondertussen al een tijdje liggen.

Le petit requin

Deze week kreeg ik verschillende negatieve antwoorden op de sollicitaties die ik uitstuurde. Bij allemaal is de reden dat er op dit moment geen vrije posities zijn en dus niet omdat ik niet de goede kwalificatie zou hebben, maar desondanks is zo’n brief nooit leuk om te krijgen.

Le petit requin

Vrijdag trok ik die helling van hierboven op voor een wandelingetje. Ik nam er ook de outfitposts voor Fair wear Friday en zoals ik daar al zei, smeet ik jammer genoeg tijdens het overzetten mijn foto’s per ongeluk al in de vuilbak. Gelukkig raakte deze mooie boom nog op tijd op mijn harde schijf.

Le petit requin

Een dag later trokken we richting Rigi, een 1800m hoge berg gelegen aan de Zuger- en de Vierwaldstättersee, wat voor ons een goed half uurtje rijden is.

Le petit requin

We namen de kabelbaan naar Rigi Scheidegg en kwamen daar al meteen in een sprookjesachtig wit, maar ook heel mistig landschap. Toen daar ook een reuzenbank bleek te staan, voelden we ons even in het Wonderland van Alice.

Le petit requin

Pas op de top kwamen we echt boven de wolken uit en dat zorgde voor magische zichten!

Le petit requin

Le petit requin

Achteraf bekeken zijn we op het juiste moment op de top aangekomen, want terwijl we aan het wachten waren op de trein terug naar beneden, verdwenen zowel de bergen als het dal binnen de kortste keren weer in het dikke wolkendek.
’s Avonds gingen we naar huis via Luzern, waar we stopten om iets te eten en het pittoreske stadje kort te bezoeken. Doordat het al donker begon te worden, heb ik quasi geen gelukte foto’s (werkpuntje!), maar dat komt ongetwijfeld ooit nog, aangezien we Luzern zeker ook eens overdag willen bezoeken (en er dan ook meer tijd voor nemen).

Le petit requin

6 Comments

  1. Ja, ik hoop het ook. Al is het maar een uitnodiging voor een gesprek en haal ik het dan toch nog niet, dat zou toch al iets leuker zijn dan gewoon meteen "afgewezen" te worden.

  2. Goh, het gemiddelde zaterdagmiddaguitstapje ziet er daar toch wat anders uit dan hier bij ons 🙂

  3. Ja, beneden was het al mooi hoe alles in het wit gehuld was, maar toen we dan boven die wolken uitkwamen en plots de Alpen en dat meer zagen liggen… echt wel de kers op de taart tijdens die wandeling!
    Moesten jullie ooit die citytrip naar Zürich doen, maar toch zin hebben in een stevigere wandeling, is deze trouwens een goede optie: niet te ver van Zürich en toch al zicht op de Alpen (zij het dan niet de vierduizenders à la Jungfrau natuurlijk).

Comments are closed.