Week 2015/13 in woord en beeld

Eindigde de vorige week nog met verwarring rond de wissel naar zomertijd, dan startte deze week niet veel beter. Ik had geschilderd en had een vodje gebruikt om wat vlekken op de vloer te verwijderen met terpentijn. Slimmerik die ik ben, dacht ik dat ik dat wel gewoon mee in de kookwas kon smijten om dat terug proper te maken. Ha, niet dus! Niet alleen stonk de ganse was naar terpentijn, ook de machine zelf. Alles nog eens opnieuw wassen bood geen soelaas, maar online opzoekwerk bracht – naast de opluchting dat ik duidelijk niet de enige ben die zo’n stoten uithaalt – ook de oplossing, namelijk gewoon veel verluchten en wachten. Tegen het einde van de week was de geur weg; de was die ik tussendoor nog draaide was na een dag buiten uitwaaien ook opnieuw volledig geurloos.

Le petit requin

Na een paar weken een beetje prutsen, ging het sporten deze week opnieuw goed met elke weekdag ’s ochtends een yogasessie van +/- 30min en drie looptrainingen, waaronder op zondag eentje samen met Johan met 170 hoogtemeters. Ik heb vaak de neiging om de steilste stukken bergop te wandelen, maar dit keer liepen we alles op. De achillespezen werden nog eens extra gestretcht achteraf, want daar voel je dat toch wel het meeste aan.

Le petit requin

Zaterdag gingen we ook mountainbiken, waarbij dat uitzicht bovenop de Uetliberg toch telkens motiveert op de steilste stukken onderweg 🙂

Le petit requin

Ik las deze week ook al wat voor onze geplande reizen: een citytrip naar Firenze in mei, hopelijk twee weken rondtrekken in Kroatië in de zomer en Patagonië op het einde van het jaar. Tips zijn trouwens altijd welkom, want de mogelijkheden zijn soms overweldigend 🙂

Le petit requin

7 Comments

 1. Wauw, zoveel interessante reizen die je gaat maken! En grappig wasmachineverhaal 😉 ik ben altijd super wantrouwig over alles wat ik erin steek!

  1. Ik zou soms beter iets wantrouwiger zijn met wat ik erin steek, denk ik 😉

   Kroatië is de meest flexibele reis van de drie, omdat die eventueel nog geschrapt zal worden afhankelijk van of ik een job vind en hoe strikt ze daar zijn met verlof in de eerste maanden. Al hoop ik natuurlijk wel dat we ze gewoon alledrie kunnen doen, want het ziet er allemaal de moeite uit. Er is gewoon veel te veel te zien in de wereld! 🙂

 2. Mijn achillespezen doen al pijn als ik bij ons 5 min een middelmatige helling moet oplopen. Ik wil er niet aan denken wat dat 170 m hoogteverschil lang moet zijn… 🙂 (Vroeger te veel hakken gedragen, denk ik wel eens.)
  Aaah Patagonië… Ik hoop dat we dat in 2017 kunnen doen. Tips kan ik je dus niet geven maar ben wel benieuwd hoe jullie het gaan aanpakken. En Firenze vind ik een geweldige stad… ben er een paar jaar geleden nog geweest (2013), volgens mij staat er iets van op mijn reisblog. Wat je zeker MOET doen zijn de Bobolituinen (als je graag parken ziet). Een goei eetadresje vind je er ook!

  1. Merci! Ik ga zeker je reisblog eens uitpluizen dan 🙂
   Ik heb mijn achillespezen heel rustig laten wennen aan die hoogteverschillen door beetje bij beetje de stukken bergop langer te maken, maar vooral veel te stappen tussendoor; na één keer te veel ineens te willen, voelde ik het ook wel meteen.

Comments are closed.