Week 2015/23 in woord en beeld

Inspanning en – vooral – ontspanning, zo zou je deze week kunnen samenvatten.

Maandag maakte ik een fietstochtje richting Zug, dat een heel mooi centrum bleek te hebben. Jammer genoeg moest ik dat halsoverkop ontvluchten toen er een onweer losbrak, al was dat ook wel praktisch, want zo kon ik eens testen of dat oude regenjasje dat ik bij het opruimen tegenkwam effectief nog iets waard was. Niet dus…

Zug (Le petit requin)

Dinsdag ging ik naar deel drie van de monumentenzorg-rondleidingen, dit keer in het Centre Le Corbusier. Ik was er al eerder, maar omdat het sowieso een leuk gebouw is en de gidsen dit keer ook een andere invalshoek kozen, was het opnieuw de moeite.

Centre Le Corbusier Zürich (Le petit requin)

Woensdag deden Johan en ik mee aan de Forchlauf in Zürich, maar daarover vertelde ik jullie alles al in het lang en in het breed 🙂

Forchlauf (Le petit requin)

Er gingen deze week verschillende verjaardagskaartjes de post op, waaronder dit pakketje voor Johans metekindje. De leuke oorbellen komen van Gerhilde, in ruil voor een hoopje één eurocentjes voor haar toiletvloer (hoe mooi ziet dat er trouwens niet uit seg!). Aangezien ik vermoed dat ze de volle 5769 centjes nog niet bij elkaar heeft, rep u naar daar om een ruil af te spreken! 🙂

Le petit requin

Vrijdag was een luie dag; het is hier al verschillende dagen mooi weer, maar vrijdag topte het toch wel. Ach ja, wie zegt er nu ook neen tegen de combinatie zon, een goed boek, aardbeien en een cocktail? 😉

Le petit requin

’s Avonds wilden we toch een beetje actief zijn en gaan zwemmen in het meer van Zürich (dat staat namelijk nog op mijn 27 before 28-lijstje). Toen we echter aan de rand van het meer rustig zaten te lezen en plots overvallen werden door een bende muggen (allebei 6-7 muggenbeten op twee minuten tijd), hadden we niet echt veel zin meer om daar nog ruim een half uur te zitten voor het echt donker zou zijn. Een volgende poging komt er alleszins wel nog en dan nemen we muggenspray mee of gaan we pas als het echt donker is 😉

Het luieren werd nog wat verdergezet op zaterdag. Ons thermenplan werd vorige week uitgesteld, maar deze week ingehaald en dat in de thermen van Rigi Kaltbad, waar je niet alleen een machtig zicht hebt op de bergen (of toch in de voormiddag toen de hemel nog blauw was), maar ook terechtkomt in de zeer esthetische gebouwen van architect Mario Botta. Zalig relax dagje, dat meteen ook de laatste vermoeidheid in de benen van het lopen woensdag deed verdwijnen.

Mineralbad Rigi Kaltbad (Le petit requin)

Zondag bracht ik quasi de hele dag achter mijn computer door, aangezien mijn broer en zijn vriendin de dag erna allebei hun bachelorthesis moesten indienen. Ik was nalezer/lay-outcontroleur van dienst, vandaar 🙂

Le petit requin

Als tussendoortje maakte ik het ijs van Kathleen, meteen in vier smaken (en no worries, gewoon elk een kwartje van de hoeveelheid, ik deed geen verviervoudiging van het recept): framboos, stracciatella, hazelnoot en kokos. Lekker jong! En zo gemakkelijk dat het opletten wordt dat ik geen ganse zomer ijs zit te eten 🙂 . Het speculaasijs dat zij maakte, wil ik zeker ook nog eens uitproberen, maar onze voorraad was op en die rare Zwitsers verkopen dat niet, tsss.

6 Comments

  1. Door jouw blog krijg ik echt elke keer zin om naar Zwitserland te gaan, zo mooi dat het daar is!

    En het ijs van Kathleen wil ik ook eens uitproberen 😉

  2. Mijn god wat een hel moet die vloer niet zijn om te kuisen! (of ben ik nu een hele saaie huisvrouw om dat te denken) Maar 't ziet er wel geweldig cool uit.
    Geen speculaas in Zwitserland… pff… ik ben zo verzot op al dat Belgisch lekkers dat ik de eerste weken waarschijnlijk 5 kg afval moest ik ook in CH gaan wonen! 😉

  3. Over die centjes komt – vermoed ik tenminste – nog een transparante epoxylaag, dus dan kuist dat als een gewone vloer hoor! 🙂

Comments are closed.