Week 2015/38 in woord en beeld

Maandag was een dagje treinen voor mij: aangezien Johan nog een weekje in België bleef, keerde ik immers op maandag alleen terug. Na de nachttrein de week ervoor, ging het nu overdag van Brussel-Zuid over Parijs naar Zürich, goed voor ongeveer 7u lezen en rusten!

Gare de Lyon (Le petit requin)

Omdat ik tijdens mijn dagen in België geen opruimopdrachten kon kiezen van de minimaliseerchallenge, was het bij thuiskomst dringend tijd om er daar nog eens eentje van te kiezen: mijn “beauty-collection” 🙂

Le petit requin

Donderdag was mijn eerste echte “thuis-studeer-dag”, die ik vooral spendeerde met teksten lezen en een kleine presentatie voorbereiden.

Le petit requin

Vrijdag ging het academiejaar dan echt van start en het belooft interessant en zwaar te worden (en mijn Duits gaat nog een stapje omhoog moeten).
Wel goed te zien dat de vakgroep en ik dezelfde visie op boeken delen 😉

Le petit requin
Een kamer zonder boeken is als een lichaam zonder ziel (Cicero).

Zaterdag was er een hele dag regen voorspeld, dus liet ik het idee om in de Alpen te gaan wandelen varen en sliep lekker lang uit. Om vervolgens op te staan met een blauwe hemel! En zo te beseffen dat ook mooi weer al wel eens voor gevloek kan zorgen 😉
Gelukkig is er hier in de buurt ook voldoende te doen, dus sprong ik op de bus richting Türlersee. Hoewel ik hoopte om voor het eerst SUP (StandUp Paddling) uit te proberen, bleek de verhuurder zijn zomerseizoen al afgerond te hebben. Gelukkig was ik voor de zekerheid vertrokken in een loopoutfit, dus deed ik eerst een looptoertje rond het meer, rustte dan wat uit aan de rand van het meer, waarbij ik geëntertaind werd door een miniatuur(water)vliegtuigjesshow en breidde er nog een stevige wandeling terug naar huis aan. En dat is dan het voordeel van dichtbij wandelen: ik was nog vroeg genoeg thuis om daar wat op te ruimen en te prullen 🙂

Türlersee (Le petit requin)

4 Comments

  1. ik loop ook vaak rond een “vijver”, alléé, mss wel iets kleiner dan jouw meer 😀 ik vind dat rustgevend eigenlijk…al schrik ik soms wel eens van een visser

    1. Ja, ik vind dat ook heel rustgevend! Ik loop meestal naast een rivier (dat meer is wel tof, maar net iets te ver om even ’s avonds een looptochtje te doen) en na een tijdje merk ik dat ik soms gewoon aan het luisteren ben naar het stromen van dat water en aan het kijken ben of er geen reiger zit. Zaaaalig, zo’n “leeg” hoofd 🙂

  2. Succes met je studie. Ik snap zelfs te weinig Duits om zelfs maar de slogan helemaal te begrijpen, ik vind het heel sterk dat je in die taal kunt studeren!

    1. Oeps, ik ging de vertaling in het onderschrift zetten, maar ben dat duidelijk vergeten. Er staat “Een kamer zonder boeken is als een lichaam zonder ziel”.
      En dat studeren in het Duits zou in principe moeten lukken, aangezien ik dat op Erasmus 6 jaar geleden ook gedaan heb. Alleen is het nu precies nog moeilijker Duits (of ’t is te lang geleden, dat kan ook 😉

Comments are closed.