Week 2016/27 in woord en beeld

Al tijdens onze eerste dagen in Antwerpen voelden we ons meteen thuis en dat had veel te maken met deze apotheker 😉 . De ontdekking van een tweede winkel vond ik wel een beetje jammer, omdat het dus blijkbaar om een keten gaat en niet – zoals ik stiekem hoopte – om een Zwitser die naar hier verhuisd is of een Belg die ginder ook zijn hart verloor.

Le petit requin

Een van dé manieren om een stad te verkennen, is al lopend en gelukkig ligt onze tijdelijke nieuwe woonst vlakbij het Rivierenhof. Waar ik dus een beetje vreesde een paar weken op asfalt te moeten lopen, kan het toch op rustige parkwegen met bomen, bloemetjes en water. En het continue achtergrondgeluid van de ring en de E313, dat dan ook weer wel… Ik woon er amper een paar dagen en ik vraag mij nu al af hoe er eigenlijk kan getwijfeld worden over het feit dat die ring overkappen een goed idee zou zijn?

Le petit requin

Deze week gingen ook de Tall Ships Races door in Antwerpen en hoewel wij nu niet per se zo’n bootliefhebbers zijn (’t is te zeggen: we duiken er liever af 😉 ), was het wel een goede reden om wat langs de kaaien te fietsen. Ik wilde ook absoluut tot aan het Havenhuis rijden, al blijft mijn mening dezelfde als toen ik het ontwerp zag: te plomp, te weinig “gevoel” voor het oude gebouw. Ik hoop er ooit wel eens binnen te kunnen gaan, maar tot nu toe ben ik alleszins nog niet overtuigd.

Le petit requin

Antwerpen, allemaal goed en wel, maar mijn Belgisch hart ligt toch vooral in Brussel 😉 . Daar was ik deze week dan ook een paar keer te vinden: voor een etentje met vrienden op dinsdag, voor een bezoekje aan Brussel Bad, samen met mijn broer, op woensdag… Soezen in de zon met een cocktail en churros, zalig! Al zou het natuurlijk nog beter zijn als een sprong in het kanaal zou mogen 🙂

Le petit requin

En op zondag voor de boekenmeetup van de Verbeelding bookclub… Een overload aan boeken, aan lekkers en vooral een tof 11-koppig gezelschap zorgden voor een hele toffe namiddag in het Leopoldpark. Echt wel leuk om de gezichten achter een aantal blogs en/of goodreaders te leren kennen!

Le petit requin

Op vrijdag waren we terug een dagje bij mijn ouders te vinden, waar mijn broer en ik Ethiopisch kookten, zodat ook mijn moeder die keuken leerde kennen. Daarna was het eindelijk tijd voor de laatste aflevering van het nieuwste seizoen van Game of Thrones en amai, ’t was de moeite! Een paar “wtf, is dit nu net echt gebeurd?”-momenten, een bevestiging van iets wat ik al een paar seizoenen vermoed… ja, ik kijk uit naar het volgende seizoen 🙂

Le petit requin

Naast de boekenmeetup op zondag, was ook mijn zaterdag goed gevuld met een clubduik. Nu we toch in België waren, wilden Johan en ik graag zelf nog eens iets organiseren (want onze bijdrage aan de club is de laatste twee jaar logischerwijs beperkt tot af en toe deelnemen). Ik was jammer genoeg vergeten dat ik door mijn oogoperatie nog niet mocht duiken, maar er zijn ergere dingen dan in het zonnetje op de dijk een boekje lezen, terwijl de rest onder water zit 😉 . Zalig ontspannend dagje!

Le petit requin

12 Comments

 1. Moh! Mijn zus kijkt vanuit haar appartement op die Zwitserse apotheek uit…
  Gelukkig maar dat je er net op tijd aan dacht dat je niet mocht duiken dan. Dat zou ook zoiets voor mij zijn om dat te vergeten ;-).

  1. Ha grappig! Wij woonden aan de overkant van de ring ten opzichte van haar, maar die Zwitserse apotheek passeerde ik altijd op weg naar de Colruyt 🙂

 2. Ik ben ook niet helemaal overtuigd van het ontwerp van het nieuwe Havenhuis, verder trouwens wel een Antwerpen-fan :-). Als ik zo naar de outfits kijk op de foto was het die zondag in Brussel ideaal picknickweer.

  1. Ja, ’t was echt heet! Tot een paar dagen op voorhand was ik er nog van overtuigd dat we binnen in een café zouden moeten gaan zitten, omdat het weer zo slecht was, maar de dag zelf was het gelukkig echt fantastisch 🙂

 3. Ik ben ook niet echt fan van het nieuwe Havenhuis, al begin ik er wel al een beetje aan te wennen, moet ik zeggen. Leve het Rivierenhof!

 4. Zo’n mooie blauwe luchten <3
  Nog eens merci om de meetup te organiseren, het was een heerlijke namiddag. Ik ben blij dat ik de avondvlucht genomen heb en ze kon meemaken 🙂

 5. Dat zien er heerlijke goedgevulde luie zomerdagen uit. Meer van dat!
  Lukt het met de kat waarop jullie moeten passen? Heb je nog geen zin om ze stiekem mee te nemen naar Zwitserland? 😉

  1. Haha, dat zouden Johan zijn broer en zijn vrouw niet echt geapprecieerd hebben denk ik 😉
   De eerste dagen was de kat nog wat schuchter, maar toen hij ons gewoon raakte, was het inderdaad wel leuk om ermee te spelen en te knuffelen. Al wint het rationele het toch bij ons momenteel: al dat haar in huis (al hangt dat natuurlijk van het ras af), maar vooral het feit dat we té vaak van huis zijn om een huisdier te nemen.

 6. Brussel Bad deed vermoeden dat er ook gezwommen kon worden.. maar da’s dus niet het geval? Hoe misleidend 🙂 🙂

  1. Haha, ’t is inderdaad wat misleidend. Al weet ik niet of je wel zou willen zwemmen in het kanaal, kwestie van waterkwaliteit 😉
   Er zijn wel activiteiten op/in het water, zoals kajakken, duiken en waterfietsen.

 7. Och, ik heb ook net het laatste seizoen van GoT uitgekeken. Ik vond het mooi gedaan, maar ik had wel een beetje het gevoel van “allé hup, nog eentje dood, ik maal er niet meer om.” 😉

  En de meet-up was inderdaad heel tof! Nogmaals bedankt voor de organisatie 🙂

  Enne, Ethiopisch koken, wat houdt dat precies in? Die keuken ken ik helemaal niet.

  1. Hahaha, ’t gaat daar inderdaad nogal vaak van “hup, nog eentje dood”. Maar toch, dit was toch weer een “wow, die ook?!” 🙂

   Op zich is Ethiopisch koken niet zo anders hoor: ’t zijn vooral de specifieke kruiden (zoals vb. berbere) die het anders maken. En vlees enzo heel lang op laag vuur laten garen, zodat de kruiden goed intrekken.
   Ik gebruik momenteel vooral deze twee sites als inspiratie: http://www.ethiopianspices.com/html/recipes.asp en http://westher.home.xs4all.nl/thema%27s/Ethiopie.htm

Comments are closed.