Week 2016/9 in woord en beeld

Speciaal voor Gerhilde start ik deze week met een foto van de canvas die we dankzij haar konden laten maken en afgelopen weekend ophingen. Hoera voor ochtenden die starten met zicht op het meest perfecte meertje ooit!

Le petit requin

Aangezien Johans voetblessure blijft voortduren, heeft hij voorlopig beslist zijn marathontrainingen on hold te zetten. Vermoedelijk gaat hij in Genève, net zoals mij, de halve marathon lopen en dan ergens eind dit jaar een andere marathon uitkiezen. Heel erg vrolijk wordt hij daar natuurlijk niet van en dus besloot ik dat het tijd was om een cadeautje boven te halen. Tijdens onze citytrip in Bern stapten we toevallig een winkeltje boordevol Living puppets binnen. Hoewel de poppen zeker de moeite van het bekijken waard zijn, konden we – van zodra we deze knuffel zagen – niets anders meer zien. Ik bestelde het dan ook stiekem achteraf online en het vrolijkte Johan gelukkig helemaal op 😉

Le petit requin

Behalve naar roze konijnen ging mijn aandacht deze week vooral naar mijn presentatie. Aangezien het om de laatste dagen ging, besloot ik de nuclear-functie in te stellen van de extensie waarmee ik al probeerde te vermijden teveel tijd online te verspillen. Behalve een online woordenboek en een website over Duitse grammatica (want die verdomde voorzetsels en bijhorende verbuigingen blijven af en toe voor twijfel zorgen) werd alles geblokkeerd. Elke andere pagina gaf mij deze schop-onder-de-kont-boodschap.

Le petit requin

Dat nam weliswaar niet weg dat er toch nachtwerk van kwam; ik blijk op de meest cruciale momenten nog steeds een avond- en nachtmens te zijn. Gelukkig laat mijn huidig studentenleven (in tegenstelling tot het werkleven) toe om over te gaan naar die veel productievere uilenmodus!

Le petit requin

Vrijdag was het dan zover: samen met twee anderen vertelden we over barokke kloosterbouw, elk aan de hand van één klooster (een Zwitsers, een Pools en een Oostenrijks). Wie Wenen gaat bezoeken en daarbij een uitstapje maakt naar Klosterneuburg, vraag gerust om info 😉
De presentatie verliep gelukkig vlot, de commentaren waren zeer positief en hoewel ik zeker mijn inzinkingen gehad heb, waren het er wat minder dan in het eerste semester. Ook dat is iets om te onthouden voor de volgende keer.Le petit requin

Zaterdag was vooral een rustdag: uitslapen, beetje prullen overdag en ’s avonds een filmpje met popcorn. Johan stelde Alice in Wonderland voor en ik moet zeggen: de verfilming van Burton is bijna zo goed als het boek 🙂

Le petit requin

Zondag was al even tam, al sleurde ik mijzelf wel uit de zetel voor een stevige looptraining. Om er daarna weer in te kruipen met een boek, eentje van de soort “heeft mij na twee pagina’s volledig in zijn greep” (aka The handmaid’s tale).

Le petit requin

11 Comments

 1. Haha, ik had ook beter zo’n boodschappagina ingesteld toen ik aan mijn bachelorproeven moest werken. Dat was zowel bij de eerste bap als bij de tweede bap nodig geweest, want ik zat meer op andere sites te surfen dan op diegene die ik nodig had voor mijn werk. Als gevolg daarvan leverden ze allebei ook behoorlijk wat stress en nachtwerk op, maar hé, uiteindelijk tweemaal met goeie punten geslaagd! 🙂

  1. Pff, amai, twee bachelorproeven, respect! Ik heb één thesis geschreven en dat was zo erg dat ik echt wel al wat schrik heb van degene die volgend jaar komt.
   ’t Is dubbel ook he: ergens denk ik ook “ach, uiteindelijk was het goed, dus wat maakt het uit”, anderzijds is het toch best wel frustrerend hoe ik mijzelf elke keer opnieuw weer zoveel stress bezorg door tijd te verspillen. Ach ja, ooit zal ik het wel leren zeker? 😉

 2. Zo’n canvas kan meteen een hele ruimte opfleuren hé. We hebben er hier in de gang ook ene hangen en ik ben daar alleszins heel content van. Dat roze konijn ziet er ook super uit, ik kan helemaal geloven dat Johan er meteen een pak vrolijker van werd :-).

 3. Interessant om iets te horen over je studies! Ook een mooie canvasfoto aan de muur, we hebben er ook zo eentje laten maken (foto in Oslo). Altijd een leuke herinnering!

  En wat fijn om een glimp van je boekenkast op te vangen 🙂

 4. Als Tim Burton-fan kan ik dat alleen maar bevestigen. Al is het ondertussen alweer even geleden sinds ik die film zag. Ik ben eigenlijk heel benieud naar zijn verfilming van Ransom Rigg’s boek.

  1. Ik moet die boeken van Ransom Riggs nog altijd lezen; heb ze vandaag nog in mijn handen gehad in de boekhandel, maar ben uiteindelijk toch weer met iets anders buiten gestapt. ’t Zal voor de volgende keer zijn 🙂

 5. You go, girl!

  Die canvas is prachtig zeg… En Alice staat ook op mijn ‘to watch’ lijstje. Ga de echtgenoot maar eens aanporren dit weekend 😉

Comments are closed.