15 eerste keren in 2015

2016 is begonnen, de voornemens zijn gemaakt, de eerste plannen gesmeed, maar eerst kijk ik de komende dagen nog even terug op 2015. Zonder de minder goede momenten van het afgelopen jaar te willen of kunnen vergeten, hier een lijstje met 15 (en nog wat meer) leuke eerste keren in 2015. Omdat, zoals Trijnewijn ook al eens zei, er ook in een “gewoon” jaar meer eerste keren zijn dan een mens zou denken.

In 2015 heb ik voor de eerste keer…

 • bovenop een vierduizender gestaan (én de Matterhorn gezien én downhill gemountainbiket in de Alpen datzelfde weekend)

Breithorn (Le petit requin)

 • gestudeerd aan een universiteit waar Einstein gestudeerd heeft (niet dat dat nu ook maar iets uitmaakt, maar leuk klinken doet het wel 😉 )
 • faire kleren gekocht

Kuyichi-Yak&Yeti (Le petit requin)

 • een Zwitsers rijbewijs gekregen (2016 wordt trouwens het jaar van de eerste keer een internationaal rijbewijs)
 • geskied in de Alpen

Davos (Le petit requin)

 • gewerkt in het buitenland
 • het piepkleine Liechtenstein bezocht (én Milaan)

Schloss Liechtenstein (Le petit requin)

 • een eagle ray gezien (geen fotografisch bewijs van, wél van mijn eerste zeepaardje)

Zeepaardje (Le petit requin)

 • zelfgekweekte aardbeien gegeten

Aardbeien (Le petit requin)

 • in Italië gereden met de auto (én op de Romeinse steenweg in Brussel, heel onnozel, maar als kind vond ik dat zo’n fascinerende afslag op de autostrade en nu heb ik er gewoon zelf op gereden 🙂 )
 • een give-away gewonnen (én dan nog eentje)

Give-away Nummer44 (Le petit requin)

 • gelift (weliswaar als gevolg van de eerste keer autopech, maar hey, het liften was wel tof)
 • met een nachttrein gereisd (én daardoor de dom van Keulen gezien)

Le petit requin

 • een wedstrijd van 15km gelopen
 • Midden-Amerika bezocht

Le petit requin

21 Comments

  1. Ja inderdaad, bij mij zouden er sommigen, zeker de “kleintjes”, ook verloren gegaan zijn moest ik niet proberen elke dag een foto te nemen. Terwijl het zo leuk is om er eens bij stil te staan!

 1. Dat zijn veel eerste keren voor een jaar, al zal in het buitenland wonen ook wel helpen. Heb je al iets kunnen doen met je eerste gewonnen prijs?

  1. In het buitenland wonen helpt inderdaad, al vermoed ik dat jij met jullie verbouwingen op dat gebied ook wel aan heel wat eerste keren toekomt, niet?

   En ik heb jouw prijs inderdaad kunnen gebruiken! Nog maar heel recent, want in de kerstvakantie hebben we beslist om hem niet te gebruiken voor het fotoboek dat ik op het oog had (eer dat er gaat komen…), wel voor een canvas om aan de muur te hangen. Alleen hebben we hem jammer genoeg een dagje te laat besteld, waardoor hij net na ons vertrek bij mijn ouders is toegekomen. Nog twee maand wachten dus voor we hem kunnen ophangen (en ik er over kan bloggen, want dat is wel het plan), maar ik heb al gehoord dat hij héél mooi is 🙂 Nog eens merci dus!

 2. super! Je zou dat eigenlijk vanaf nu moeten bijhouden hé 🙂

 3. Leuk hé, bedenken welke dingen je voor het eerst hebt gedaan. Ik hou dat ook al een tijdje half en half bij, maar vaak vergeet ik toch veel dingen te noteren. Daar probeer ik dit jaar verandering in te brengen.

  1. Ja, het bijhouden is nog het lastigste he! Bij mij heeft mijn project 365, waarvoor ik dagelijks een foto neem, veel geholpen om ze te onthouden.

 4. Wat een verrassend en leuk bericht! Hopelijk volgen er in 2016 nog enkele fijne eerste keren 🙂

  (Oh ja, ik rijd vaak langs de Romeinse steenweg voor m’n werk, wel grappig!)

  1. Haha, ik wist het eerst niet, maar ze pakken er (natuurlijk) wel mee uit dat Einstein er gezeten heeft. Was wel grappig om dat te ontdekken.

 5. Dat zijn fijne dingen om bij stil te staan. Het hoeft niet allemaal even spectaculair te zijn, al die nieuwe ervaringen bij elkaar zijn toch al weer heel wat verrijking tezamen 🙂

 6. Wat een leuke eerste keren zijn dat zeg! Ik wens je er in 2016 even goeie toe. En bedankt voor de eervolle vermelding!

  1. Jij bedankt om door jouw bericht de lang geleden begonnen draft uit de diepe krochten der drafts naar boven te halen en een volwaardig bericht te laten worden! 🙂
   En voor jou ook veel leuke eerste keren in 2016!

 7. Amai, zo veel spectacilaire eerste keren, seg! Ik denk dat niet veel mensen zo’n indrukwekkende gevarieerde lijst bij elkaar “leven” op een jaar… Ik althans niet! Wel een leuk idee om dit doorheen het jaar eens bij te houden!

  1. Bwah, ik vind starten met lesgeven en daardoor je droomjob vinden toch ook best wel spectaculair hoor 😉 Maar zeker ook eens bijhouden, soms besef je niet hoeveel eerste keren je zo nog beleeft!

 8. Ik heb wel een schriftje met dagelijkse geluksmomenten, maar eerste keren zou ik eigenlijk ook is moeten neerpennen. Bij mij zouden het minder ‘grootse’ dingen zijn, maar er zijn ongetwijfeld heel wat zaken die ik in 2015 voor het eerst deed.

  1. Zo’n schriftje met dagelijkse geluksmomenten, dat heb ik liggen naast mijn bed, maar op een of andere manier lukt het mij zelden om er iets in te schrijven. Momenten genoeg nochtans…
   Ik vind het dus al straf dat je dat volhoudt (en misschien staat een deel van je eerste keren er hoe dan ook al in, niet?).

Comments are closed.