20 foto’s van 2020

Vandaag de terugblik met weinig woorden, maar veel beelden: mijn 20 mooiste foto’s van 2020.

Februari – Lago Bianco (Zwitserland)

Lago bianco (Le petit requin)

Maart – Palpuognasee (Zwitserland)

Palpuognasee (Le petit requin)

Mei – Schloss Wart, Neftenbach (Zwitserland)

Schloss Wart Neftenbach (Le petit requin)

Mei – Bergün (Zwitserland)

Bergün (Le petit requin)

Mei – Piz Ela (Zwitserland)

Piz Ela (Le petit requin)

Juni – Ergens tussen Wattenheim en Mainz (Duitsland)

Klaprozen (Le petit requin)

Juni – Schloss Marksburg (Duitsland)

Schloss Marksburg (Le petit requin)

Juli – Zicht op Tour Salière en Mont Blanc vanaf Haute Cime (Zwitserland)

Mont Blanc (Le petit requin)

Juli – Haute Cime (Zwitserland)

Haute Cime (Le petit requin)

Juli – Lac de Salanfe (Zwitserland)

Lac de Salanfe (Le petit requin)

Augustus – Lago Devero (Italië)

Lago Devero (Le petit requin)

Augustus – Passo della Rossa (grens Italië – Zwitserland)

Passo della Rossa (Le petit requin)

Augustus – Mässersee (Zwitserland)

Mässersee (Le petit requin)

Oktober – Moorlandschaft Vals (Zwitserland)

Vals Moorlandschaft (Le petit requin)

Oktober – Vals (Zwitserland)

Vals (Le petit requin)

Oktober – Crestasee (Zwitserland)

Crestasee (Le petit requin)

November – Zicht op de Churfirsten vanaf de Säntis (Zwitserland)

Churfirsten (Le petit requin)

December – Schlossweg Sargans (Zwitserland)

Sargans Schlossweg (Le petit requin)

December – Brünnelistock (Zwitserland)

Mythenregion (Le petit requin)

December – Grosser en Kleiner Mythen (Zwitserland)

Mythen Brunni (Le petit requin)

En als extraatje, eentje van mijn getalenteerde broer:

IJsvogel (Le petit requin)

28 Comments

   1. De klaprozen (2x). De foto’s van december met de nevel. En het Schloss Marksburg. (dat zijn er meer dan “een paar”, ik weet het).

    1. Haha, een paar kan ruim geïnterpreteerd worden he 🙂
     En leuk om te horen dat je die van Schloss Marksburg erbij zet, want die viel in onze kalenderselectie voor ouders/schoonmoeder af, omdat de rest hem te donker vond, terwijl ik net dat duistere er zo leuk aan vind.

 1. Wauw, ik wou dat ik daar was!
  De natuur is prachtig, en breng een instant soort rust als ik ernaar kijk.
  En die ijsvogel, woooooow!

  1. Zot he, die ijsvogel! Hier in de buurt is er een plek waar normaal regelmatig ijsvogels zitten, dus ik heb mij vast voorgenomen daar dit jaar eens een hele dag te gaan zitten, zodat ik ze ook eens zo mooi kan zien / in beeld kan brengen.
   Ik duim dat een (berg)vakantie er in zit voor jullie dit jaar! Die natuur hier is zo’n ongelooflijke luxe, altijd al, maar in jaren zoals vorig jaar er eentje was, al helemaal.

 2. O wat prachtig! Dankjewel, ik heb ervan genoten. (Ik mis de bergen zo hè)

  PS. Mijn berichten lijken niet altijd door te komen, hopelijk deze wel.

  1. Dit bericht is doorgekomen! Zo raar dat je andere niet doorkomen. Ik ben even gaan kijken, maar vb. in de spam heb ik niets gevonden, bizar.
   En ik snap het, dat je de bergen mist! Zeker zo’n natuurmens als jij, het moet moeilijk zijn om nu zo beperkt te zijn in je “natuurmogelijkheden”. De natuur hier is zo’n ongelooflijke luxe, altijd al, vorig jaar al helemaal.

  1. Hihi, dat hebben we deels ook gedaan. We maken elk jaar een kalender voor mijn ouders (samen met mijn broer en zijn vriendin, dus deels foto’s van ons, deels van hen) en een voor Johans moeder. In beide stonden er meerdere uit dit overzicht 🙂

 3. Aah, zalig, deze foto’s! Dankjewel voor het delen! Sommige foto’s zijn zo sprookjesachtig dat je er in zou willen verdwijnen (allez, ik dan toch, jij bent er natuurlijk echt geweest 😉)
  En die ijsvogel, wauw!
  Zou het kunnen dat klaprozen jouw favoriete bloemen zijn? 🥰

 4. Oh, mooi Zwitserland! Ze kunnen zo in een toeristische brochure. En dan vraag ik me weer eens af waarom ik al zo lang niet meer in de Alpen ben geweest.

  1. Altijd welkom eens reizen weer mag! (ale, wat het nu doet klinken alsof ik in de Alpen woon, dat is nu ook weer niet zo 🙂 ).
   Toen ik kind was, ben ik met mijn ouders ook niet zo vaak naar de Alpen geweest, twee keer Oostenrijk toen ik kleiner was en een keertje Franse Alpen toen ik al studeerde. Zij wilden vooral weerszekerheid, die twee weken dat we in de zomer weggingen; als we eens een weekendje weggingen speelde dat minder. Snap ik op zich wel en daar hebben wij natuurlijk wel de gigantische luxe dat we, zeker voor daguitstappen, kunnen kiezen om enkel te gaan als het weer goed is.

   1. Als we in de toekomst eens jullie richting uitkomen, laat ik het zeker weten. Lijkt me leuk om dan eens af te spreken! Op de mooie sneeuwlandschappen hoef ik even niet jaloers te zijn, die hebben we hier nu tijdelijk zelf :-). Het zijn wel geen Alpen, maar ik heb al lang niet meer zo vol verwondering naar de natuur gekeken als nu er een laagje sneeuw op ligt. Heerlijk is het.

    1. Oh ja, dat is zo mooi he, alles onder een laagje wit. Hoe anders alles er ook ineens uitziet! Ik duim dat het daar nog even blijft liggen of dat er meer valt (idem hier, momenteel is het sneeuwregen, dus ik hoop dat de temperatuur wat zakt en het echte sneeuw wordt 🙂 ).

 5. Wauw, maar dan ook echt bij elke foto hé. Het lijkt me super moeilijk om tussen al die prachtige foto’s van je een selectie te kunnen maken. Zo tof dat ook het kasteel met de klaprozen-wei de selectie heeft gehaald.

  1. De eerste selectie was véééél ruimer, maar uiteindelijk springen er elk jaar dan toch een aantal heel duidelijk bovenuit. En ja, dat kasteel blijf ik een leuke foto vinden. Ook tof dat er zo toch ook eentje uit onze buurt zit i.p.v. enkel uit de Alpen 🙂

  1. Merci! Al hoop ik dat die zin in op reis gaan gewoon leuk was en niet lastig? Ik heb, om die reden, dit jaar getwijfeld of ik een foto-overzicht zou posten. Omdat ik niet wil overkomen als “kijk mij hier eens zoveel schone natuur hebben, terwijl jullie er niet naartoe mogen”. Maar toen dacht ik, enerzijds kunnen jullie zo toch even virtueel op reis. En anderzijds hebben wij wel die natuur, maar dan weer andere nadelen door Corona, die jullie in België minder (of anders) hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.