27 before 28 – Update maand 1

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

2. Minstens 12 boeken lezen
Ik las:

 • Jonas Jonasson, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween
 • Franz Kafka, Brief aan vader

Huidige stand: 2/12, dus dubbel zoveel als ik per maand zou moeten lezen om deze doelstelling te halen.

3. Minstens 52x lopen
Ik ging in totaal 6x lopen, goed voor 30km en goed voor een lichte voorsprong op de 1x per week die ik zou moeten halen.
Huidige stand: 6/52

4. Minstens 20 fietstochten maken
Ook hier best wel goed bezig met twee ritten met de koersfiets en één mountainbikerit.
Huidige stand: 3/20

7. Minstens 12 kapotte / ongebruikte spullen weggooien

 • Versleten kousen
  Ofte compleet uitgeslobberde kousen, al dan niet met gaten erin.
 • Keukenschorten en pannenlappen
  Wij dragen quasi nooit keukenschorten, maar hadden er wel vier in huis; twee zijn er de deur uit. Pannenlappen gebruiken we wel, maar vijf paar is nu ook niet echt nodig; ook hier blijven er nog twee over.
 • Product keramische vuren en eierhouders voor koelkast
  Dit gaat terug naar het Brussels appartement voor de huurders, want wij kunnen er hier toch niets mee doen, wegens al een eierhouder in de koelkast en geen keramisch vuur.
 • Gekopieerde boeken
  Voor mijn studie werden in het eerste jaar een aantal boeken “aangeraden” voor het vak architectuurgeschiedenis. Omdat de aankoop ervan wat duur was (zeker voor niet verplichte boeken), kopieerde ik sommige exemplaren uit de bibliotheek. Ondertussen heb ik beide werken toch aangekocht, wegens eigenlijk toch nogal belangrijke basiswerken (voor de kenners, het gaat om Moderne architectuur. Een kritische geschiedenis van Kenneth Frampton en An outline of European architecture van Nikolaus Pevsner). En ja, een origineel én een kopie, dat is er eentje teveel van elk 🙂
 • Medicijnkastje
  Tja, gezond ga je niet meer worden van vervallen medicijnen, dus weg ermee.

Kleine nota bij dit puntje: wat nog herbruikt kan worden, smijt ik niet weg, maar gaat of naar mensen die er wel iets mee kunnen doen of naar inzamelpunten. Enkel wat echt versleten is, gaat de vuilbak in.

In totaal waren dit al zeker 12 items, maar elk paar kousen als een puntje rekenen, vond ik iets te makkelijk. Eén puntje per categorie dan maar, dus in totaal al 5/12!

12. 6kg vermageren
Onze weegschaal gaf de volle 2,1 kg minder aan dan vorige maand! Klein vreugdedansje dus en hopen dat het zo verder gaat 🙂

17. Minstens drie tentoonstellingen / musea bezoeken
Tegen de verwachtingen in, kan ik hier al eentje schrappen. Ik ging immers met ons bezoek van half juli naar het Kunsthaus hier in Zürich en bekeek daar volgende tentoonstellingen:

 • Cindy Sherman. Untitled Horrors.
 • Johann Heinrich Füssli und Javier Téllez. Die Fackeln des Prometheus.
 • Antoine Bourdelle. Sappho
 • Deel van vaste collectie

Huidige stand: 1/3

18. 365 foto’s nemen
Deze maand alleszins al gebeurd!

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Met het WK heb ik mij wat laten gaan bij het nagels lakken, wat resulteerde in 2x de Belgische driekleur en 1x de Zwitserse vlag.

Belgian nails (Le petit requin)

Swiss nails (Le petit requin)

Check dus voor maand 1/12.

22. Alle hoofdsteden van de wereld kennen
Ik haal op dit moment 118/196. Europa en Zuid-Amerika ken ik al volledig; in Noord- & Midden-Amerika zijn het voornamelijk de “kleintjes” (genre St. Kitts & Nevis, Antigua…) die ik nog niet ken. Azië lukt voor een groot deel, maar het meeste werk zal ik nog hebben aan Oceanië (al die eilandjes!) en Afrika (die namen!).

Al bij al dus nog geen volledige puntjes kunnen schrappen, maar wel goed bezig voor de puntjes die over het volledige jaar lopen. Hopelijk hou ik die puntjes volgende maand even goed vol én kan ik één of twee andere puntjes schrappen.

4 Comments

 1. ZALIG die nagels!!! Als ik ooit op de Zwitserse feestdag in Zwitserland ben (wat me nog nooit is gelukt) ga ik dat ook proberen.

  1. Oh, ik zou dat gewoon volgend jaar al doen, of je nu in Zwitserland bent of niet! En misschien dan nog op één vinger met blauwe en witte nagellak de Jungfrau proberen nabootsen? 😉

  1. Oei, is dit in jouw feed als nieuw bericht verschenen? Want dit is eigenlijk een oudje, dat ik net heb overgezet van mijn oude blog (een zeer lang work-in-progress).

   Wat niet wilt zeggen dat het niet fijn is dat je er op reageert natuurlijk 🙂 Zou eens moeten checken hoeveel van die landen van de wereld ik nu nog direct kan lokaliseren 😉

Comments are closed.