Week 2014/29

Maandag ging ik naar Ikea voor een bureau en boekenkast. Voordeel van overdag te kunnen gaan, is dat er dan niet zoveel volk is (overvolle winkels maken mij zenuwachtig) en dat je tenminste rustig even alles kunt bekijken. Dinsdag ging ik nog een toertje lopen/wandelen (6,5 km) vooraleer Emilie, de vriendin van mijn broer, en vriendin S. vanuit Salzburg toekwamen. In de namiddag gingen we met ons drie naar Zürich, al deden we daar niet veel anders dan rustig langs de rivier naar het meer wandelen en ons daar in het gras zetten om wat te zwemmen en te zonnen 🙂

Zürichsee (Le petit requin)
Eerste ijsje van het jaar…
Zürichsee (Le petit requin)
… aan het “zwanenmeer” van Zürich

Woensdag waren we iets actiever en bezochten we Zürich centrum, waarbij ik zelf ook veel nieuwe plekjes ontdekte. Schone stad waar ik (vlakbij) woon! 🙂

Predigerplatz (Le petit requin)
Op de Predigerplatz
Wat die fiets met Schmuck und Uhren (juwelen en uurwerken) te maken heeft, geen idee. Maar een leuke etalage geeft het wel
Havenkraan, die deel uitmaakt van het kunstproject “Zürich Transit Maritim” waarbij getoond wordt hoe Zürich er uit had kunnen zien, was het stadsontwikkelingsplan van begin 20e eeuw uitgevoerd. Toen wilde men immers een industriële handelshaven uitbouwen. De kraan is dus niet afkomstig uit Zürich zelf, maar wel uit de Duitse havenstad Rostock. (Bron: Website Zürich Transit Maritim)
Grappige reclame/waarschuwingsborden: je moet weliswaar geen angst hebben voor haaien in de rivieren en meren rond Zürich, maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk andere gevaren zijn
Zicht op Münsterbrücke vanaf de Rathausbrücke. Links de Grossmünster, rechts de Fraumünster
Originele deurklopper. Mooi, dat is nog iets anders…
Op de Sechseläutenplatz bij de opera

Na onze wandeling door het centrum namen we een stadsfiets tot aan de Viaduktstrasse (die weliswaar ook nog in het centrum ligt, maar toch wel al een eindje stappen van het oudste deel). Johan had ondertussen gedaan met werken en vervoegde ons hier ook. Vlakbij is een soort containerdorp gebouwd, dat – zeker met het supermooie weer – een heel leuk plekje leek om iets te drinken. Tot we de prijzen op de kaart zagen: een mojito kostte bijvoorbeeld 13 euro. We zijn duidelijk nog niet genoeg geïntegreerd om dit als normale prijzen te beschouwen 😉

’s Avonds namen we nog de trein tot op de Uetliberg, omdat je daar nu eenmaal een heel mooi uitzicht over de stad hebt


Donderdagochtend vertrokken Emilie en S. opnieuw, respectievelijk naar München en Brussel. In de loop van de dag kreeg ik onverwacht bezoek van dit vogeltje, dat weliswaar heel vlotjes binnenvloog, maar toen compleet in de war raakte en nogal hysterisch tegen de ruit begon te vliegen. Meerdere pogingen om hem te vangen en buiten te zetten mislukten, maar uiteindelijk werd hij zelf moe en lukte het toch.

Vrijdag ging ik nog eens lopen/wandelen: dit keer 6,7km wat gezien de hitte meer dan voldoende was. Opnieuw lang leve de fonteintjes, want zonder zou het niet echt te doen geweest zijn. 

’s Avonds gingen we nog eens langs Ikea, ditmaal voor tuinmeubels (jups, we hadden daar beter 1x van gemaakt i.p.v. én maandag én vrijdag, maar bon, dat wist ik maandag nog niet 🙂 . Grappig systeem dat ze daar trouwens hebben om de karretjes een verdieping lager te krijgen.

Zaterdag wilden we in de Alpen gaan wandelen, maar serieuze buikkrampen strooiden nogal roet in het eten. Ik kroop dus maar weer in mijn bed, terwijl Johan de meubels in elkaar stak.

Zondag was de buikpijn gelukkig verdwenen, zodat we toch nog konden sporten. Voor het eerst gingen we mountainbiken en dat in het vlakbijgelegen Sihlwald.


We deden in totaal 20km, maar gezien de steiltegraad bij momenten was dat al genoeg. Volgende keer trouwens eerst een toertje rond doen vooraleer we het bos indraaien, want nu kregen we na 2km “opwarming” al een steile klim van 2km voorgeschoteld.

4 Comments

  1. Als ik jouw foto's zo zie krijg ik zin om een citytrip Zürich te boeken! Lijkt me echt een prachtige stad. Het mooie weer zal er ook wel aan geholpen hebben 🙂

    1. Ja, Zürich is zeker de moeite (al is het natuurlijk klein in vergelijking met de typischere citytrips à la Parijs of Barcelona)! Als je zou komen, laat zeker iets weten, dan stuur ik je wat tips door (of leid ik jullie rond als je dat zou willen).

  2. Wat ziet Zürich er fantastisch mooi uit. Vooral die industriële vibe die je op het eind beschrijft spreekt mij erg aan. De havenkraan, de containers, etc.

Comments are closed.