Week 2014/19

In de loop van de week, na een dag vol appartementsbezoeken, was ik compleet uitgeput thuisgekomen. Grote reden: het feit dat er tussen twee appartementen te weinig tijd was om er met het openbaar vervoer op tijd te geraken. Google Maps beloofde dat het met de fiets wel zou lukken, maar hield iets te weinig rekening met de Buchenegg die tussen beiden lag 🙂 . Ik was weliswaar maar 5 minuten te laat, maar het verschil tussen Google Maps in België en Zwitserland viel mij toch wel op: in België heb ik de indruk dat fietsers beschouwd worden als compleet ongetraind, aangezien ik er zelden zo lang over doe als aangegeven wordt; hier in Zwitserland rekent Google Maps fietsers blijkbaar als getrainde mensen op een koersfiets…

Alleszins, die Buchenegg overrijden op een damesfiets met 14 jaar op de teller, dus niet het meest lichte model, gekleed in een deftig vestje en sjaaltje en op hakken: geen aanrader 🙂 . En toch blijkt enige zelfpijniging mij blijkbaar niet vreemd, want dit weekend gingen we terug. Dit keer echter wel op de mountainbike (Johan) en koersfiets (ik).

Le petit requin

De klim is nog altijd meer dan lastig genoeg, maar ik zag er tenminste al niet meer uit als een ontplofte tomaat 😉 . We konden nu ook rustig genieten van het uitzicht op de Alpen (wat de vorige keer, wetende dat ik waarschijnlijk te laat ging zijn, veel minder het geval was).

Le petit requin

Le petit requin

Zondag waren we van plan een klein wandelingetje te maken. De weg in het bos vlakbij liep echter al vrij snel naar omhoog en ja, eens je begint te klimmen, wil je dan natuurlijk ook wel naar de top, die de Zürichse huisberg Uetliberg bleek te zijn. Van bovenop de uitkijktoren is het zicht echt wel de moeite; bij heel helder weer gaan we zeker nog eens terug, want nu verstopten de wolken nog de allerhoogste Alpenpieken, waaronder de Jungfrau. Het werd een wandeling van in totaal 2,5u, maar daarna was de pomp af!

Le petit requin

5 Comments

 1. Ik ken iemand die heel jaloers gaat zijn op jou omdat je zo dicht bij de Jungfrau woont. 😉 Hoe komt het eigenlijk dat jullie de beslissing hebben genomen om in Zwitserland te gaan wonen? En wat ga jij er doen? En valt het mee om zo ver van je familie en vrienden te wonen?

  1. We hadden allebei al langer zin om in het buitenland te gaan wonen en na een reis in Canada vorig jaar, zijn we er echt serieus over gaan denken. Canada hebben we uiteindelijk laten vallen, voornamelijk omdat dat echt wel ver is (dan kom je waarschijnlijk maar 1x per jaar terug naar België). Zeg nooit nooit, maar momenteel was verhuizen binnen Europa al uitdagend genoeg 🙂 Mijn vriend is beginnen zoeken naar werk en aangezien hij in de verzekeringssector werkt was Zwitserland een logische optie. Het land zelf sprak ons uiteraard ook aan (die bergen, die mogelijkheden om te fietsen en te wandelen!) en dus was het al bij al vrij snel beslist. Echt zeker dat het je ding gaat zijn, ben je nooit natuurlijk, maar als het ons hier echt niet bevalt, goh ja, dan kunnen we nog altijd terugkomen of ergens anders naar toe gaan.
   Ik hoop hier een job te vinden in lijn met wat ik in België deed, namelijk in restauratie/renovatie van monumenten (ik ben ingenieur-architect).
   Familie en vrienden missen we uiteraard, maar door de afstand is het wel nog vrij makkelijk om eens af te komen. En gelukkig bestaat skype 😉

 2. Het zal u niet verbazen dat ik de foto in kwestie heb zitten uitvergroten in de hoop een glimp op te vangen hahaha 🙂
  Ik hoop dat mijn vriend ook iets makkelijker werk gaat vinden daar, hij werkt in de bank/verzekeringswereld (financieel gedoe) en daar zitten in Zwitserland toch ook wel kanjers van. Ik huppel er wel achteraan en zie wel wat ik ter plaatse kan doen. Gewoon al het avontuur van in het buitenland te gaan wonen! Een jaartje hier, een jaartje daar, ik zie dat allemaal wel zitten eigenlijk.

Comments are closed.