Centrum Zürich

Vandaag de mooiste dag tot nu toe, dus tussen het regelen van appartementsbezichtigingen door trok ik even richting centrum. En hoewel de gebouwen zeker de moeite zijn, was vooral het zicht over het meer met de Alpen er achter fantastisch! Dit zicht hadden we tot nu toe nog niet gehad, omdat het altijd zo bewolkt was dat de Alpen verstopt zaten. Eens ze zich tonen is het dan wel meer dan de moeite!

Grossmünster Zürich (Le petit requin)
Grossmünster
Opernhaus Zürich (Le petit requin)
Opera
Zürich (Le petit requin)
Zicht van de Münsterbrücke richting St. Peterskirche
Zürich (Le petit requin)
Zicht van de Münsterbrücke richting meer
Belvoirpark Zürich (Le petit requin)
Belvoirpark
Zürichsee (Le petit requin)
Zürichsee

2 Comments

  1. Bedankt voor jouw berichtje op mijn blog. Toen ik de 'ch' in je blognaam zag staan moest ik gewoon komen kijken 🙂 Jullie zijn dus net naar Zwitserland verhuisd, als ik dat hier zo lees? Stiekem droom ik daar namelijk ook van… maar ik heb al gehoord dat daar gaan wonen bijna even moeilijk is als verhuizen naar de States. Hoe dan ook ooit ga ik daar wonen 🙂 en intussentijd volg ik graag jouw belevenissen!

    1. Leuk dat je hier eens bent komen kijken! 🙂
      We zijn twee weken geleden verhuisd; hadden al langer zin om het buiten België te zoeken en rond Nieuwjaar hebben we dan beslist de stap te zetten en iets in het buitenland te zoeken. Mijn vriend heeft dan vanuit België gesolliciteerd en zo hier werk gevonden, waardoor het verhuizen naar hier nog wel mee viel (als je al werk hebt, krijg je een werkvergunning en daardoor ook een verblijfsvergunning). Ik moet hier nog een job zoeken, maar kan – als zijn partner – ook nu al een verblijfsvergunning krijgen. Als je geen van beiden al werk hebt, is het inderdaad wel een pak moeilijker, maar zeker niet onmogelijk!

Comments are closed.